ninaa, július 22.

 
Előre szólok, ez egy kicsit hosszabb bejegyzés lesz, mint szokott lenni, szóval vágjunk is bele. A múlt hétvégén úgymond nyaralásra adtam fel a fejem. Már előre le volt fixálva párommal, hogy július 12 – tól egészen 14 – ig Budapest körzetében fogjuk tölteni a napokat. Meglátogattuk a testvéreit és nagyon jól elvoltunk náluk. Aztán msánap meglátogattuk az egyik legjobb barátnőmet is, akit itt interneten keresztül ismertem meg, körülbelül tíz éve, és azóta jóban vagyunk, minden nap ugyan nem, de hetente beszélgetünk. Mindig tudjuk, hogy mi van a másikkal és ott vagyunk egymásnak. Egyszóval tényleg imádom, a legjobb barátnőm. Szóval hozzá mentünk még el, a két kislányával nagyon jól szórakoztunk, sőt még strandolni is elmentünk. Kicsit paráztam, hogy milyen lesz, mert gyerekekkel még nem igazán voltam és ugye vigyázni kell a kicsikre. de végülis nagyon jól éreztük magunkat és élveztük az egészet. Ki is szívott minket, de azért amint visszaértünk a lakásukba még egy sort beszélgettünk, hülyéskedtünk, zenét hallgattunk. A csöppségek ugye már aludtak, így nem kellett figyelni úgy semmire. Örülök, hogy velük is tölthettünk egy napot és alig várom a következő alkalmat, hogy összefussunk.

 
 
A látogatásokról ennyit, a szombati napon készültünk BP – re a Hungexpoba, az első Mondoconomra. Aki esetleg nem tudná mi ez.. Ez egy Japán, anime, gamer programokkal teli cosplayes esemény, amire az erre függők látogatnak el. Most ugyan már a kpop világa is belekerült ebbe a közegbe, amit sokan bánnak, de mivel én is kpoppernek mondhatom magam, nem tartom rossz ötletnek, hogy a szervezők is behozták a Mondoconra. Lényeg a lényeg, itt gyűlnek össze a keleti kultúra szerelmesei. Nálam először a Japán és az animék világával kezdődött az imádat, még kiskoromban csak álmodni tudtam róla, hogy egy ilyen rendezvényen majd részt tudok venni. Már akkor is nagyon jó dolognak tartottam, hogy egy ilyet összehozott bárki is és alig vártam, hogy egyszer eljuthassak rá. És ez az alkalom most jött el.
 
Igen, Star Wars kiállítás is volt. Én amennyire utálom, úgy élveztem ezeket az űrlényeket nézni.
 
 
 
Elterveztem már, hogy egy csomó embertől kérek majd képet, meg rengeteg programra elmegyek és fotózok mindent, amit lehet. Aztán nem így lett. Inkább csak nézelődtem, ismerkedtem a tereppel. Párom meg végig ugye ott volt mellettem és ő is ismerkedett vele. Már amikor beléptünk tudtam, hogy jó lesz, még az iszonyat meleg ellenére is. Aztán csak ámultam és bámultam a rengeteg cosplayest, aki gyönyörűen megcsinálta a ruháját és beöltözött kedvenc karakterének, legyen az anime, játék vagy akár marvel hős. Itt megemlíteném, hogy én is szívesen beöltöztem volna, csakhogy későn kapcsoltam, meg úgy ötletem sem volt, hogy minek. Szóval ez elmaradt. Felraktam a kis tescos ördögszarvamat, hogy na azért legyen valami (és találkoztam is két "nővéremmel", akiken ördögszarvak voltak), viszont legközelebb én is magamra öltök valamit, még ha csak az is egyszerű kis dolog lesz. Ezt még kitalálom, na meg egyelőre azt sem tudom, hogy melyik eseményen fogok még részt venni. Visszatérve, nézelődtem és lemaradtam egy csomó programról, amit egyébként szerettem volna látni. Ilyenek voltak a japánnal és az animékkel kapcsolatos előadások. A gamer termet imádtam a legjobban, bár játékokat nem igazán próbáltam ki, nem volt hozzá merszem, de azt is beiktatjuk majd legközelebb. Aztán a cosplay versenyt/előadást/felvonulást szerettem még, és azt egy ideig néztük is párommal, csak amikor már negyedjére álltak elém emberek, úgy gondoltam, lelépek.
 

A boltok is nagyon tetszettek, bár elég drágák voltak az én pénztárcámnak. Viszont így is vettem két japán cuccot, egy Pocky nevezetű édességet és egy Japán, fogalmam sincs milyen italt. Ráadásul olyan bolthoz léptem oda, ahol angolul kellett beszélni.. meglepődtem, de mindegy, sikerült az a lényeg. Az italból sajnos csak keveset tudtam inni, mert mikor hazaértünk betettük a hűtőbe és az egész szétlőtt. Mint említettem, egy kicsit azért megkóstoltam, szóval így tudom azt írni, hogy nagyon finom volt. Innen is köszönöm a lányoknak, akik segítettek abban, hogy kell kibontani, de végülis.. megoldotta nekünk a hűtő ^^" Majd legközelebb inkább azonnal megiszom. A Pocky isteni volt, amúgy egy banános – mangós bevonattal ízesített ropinak kell elképzelni. Mennyei. Próbáljátok ki Ti is, ha van rá lehetőségetek. Sikeresen vettem még egy zsákbamacskát. Sajnos csak egy karkötő és egy kulcstartó volt benne, egyik Narutos másik pedig One Pieces. Nem a kedvenceim, de ezeknek is örültem. Legközelebb viszont remélhetőleg több manival érkezünk és több dologba bele tudunk kóstolni. Egyébként tervezek rendelni TokyoTreat dobozt, vagy a Japán Candy Box nevezetű dobozt. Mindegy, csak hasonló érdekességeket kapjak, mint ez a kettő csoda.
 
Röviden – tömören ennyi lett volna a mondoconos élményem. Azonban szeretném azt is leírni nektek, hogy mi az, ami nem igazán "gyerebe nekem" a rendezvényen:
  • Nyár van. Dög meleg van. Nem volt sajnos levegő szinte egyik helységben sem. Tudom, ez a Hungexpo hibája.
  • Aki először találkozik a hatalmas expoval, nem fogja tudni hova menjen. Táblákat sem nagyon találtam, bár az épületekre ki voltak írva a betűk, hogy melyik épület az és a programfüzetbe le volt írva mi merre található, de mégis nehezen jutottunk el A – B pontba.
  • A ruhatárba úgy lehetett leadni a cuccokat, hogy először egy másik terembe kellett kérni egy számot(?) és utána kellett átmenni a leltár részhez, a szám felmutatásával pedig leadhattuk a cuccainkat. Na, ez sem sikerült. Ezt így minek kellett megbonyolítani?
  • Kevés volt a büfé. Azt mondták, hogy ez általában nem így szokott lenni, de amikor lemondja az előre lefixált stand az előző napokban az érkezésüket az elég gáz. Így érthető volt a kevés bolt. Sajnos.
  • A sok free hug (ingyen ölelés) táblás egyének többsége. Aranyosak meg minden, de néha úgy éreztem, mintha koldulnának, mint amikor mész az utcán és az emberek odamennek hozzád pénzt kérni, vagy egy táblával ülnek és "Éhes vagyok, szánj meg" feliratot tart a kezében. Kicsit fura volt. Azért egy pikachu ruhába öltözött leányzót sikerült megölelnem, csak mert muszáj volt, hiszen Pikachuuu!
  • Volt néhány idegesítő egyén. Egyébként nagyon kedvesnek és aranyosnak tűnt mindenki, meg látszott, hogy mindenki élvezi a rendezvényt, de mégis úgy éreztem, hogy vannak akik csak azért érkeztek, hogy gúnyt űzzenek a másikból, vagy épp kihasználják a free hug őrületben a perverzségüket. Másnak nem volt ilyen érzése? ^^. Bár lehet, hogy nekem volt fura.
  • Most lehet magam ellen beszélek, hiszen a kpop zenét élveztem, de nagyon meglepődtem amikor minden sarkon ez szólt és ordibáltak az emberek, na meg a nagy bluetooth hangszóróval járkáló emberek.. értem én, hogy kell a zene.. de ahh, lehet van, aki nem szereti és nem azért ment, hogy ezeket hallgassa.
Szóval a meleg miatt lehet a nyári mondoconokat legközelebb kihagyom és az őszi – tavaszira fogok összpontosítani. A télit meg ugye azért hagyjuk ki, mert nem akarunk fagyoskodni. Viszont ha Ti tehetitek nézzetek ki legközelebb, mert megéri. Hatalmas élmény az egész. Én nagyon szerettem, alig várom a következőt.
 

Ninaa (@sabineninaa) által megosztott bejegyzés,

Puszi,

Ninaa

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés