ninaa, október 31.

HAPPY HALLOWEEN ALL!
 
Ma pár horrorfilm ajánlóval jövök, hiszen Halloween van, mivel mással jelentkezhetnék? Remélem lesz olyan közte, amit még nem láttatok, vagy amit megnéznétek újra. Először megemlítem azt a filmet, ami nem annyira félelmetes, hanem olyan.. egyedi. Nem tudom hogy jellemezni, de a címéből biztos rájöttök, hogy mire is próbállak titeket rávezetni. Szóval a +1 – em a következő:

+ Végső állomás
Amióta az első részt láttam, azóta a kedvencem. Bár az évek során picit unalmasabbnak tűnt, hiszen a sztori mindig adott, de a végére általában tesznek bele csavarokat. Én imádom. A legelső része 2000 – ben került vászonra. Általában noname (vagyis számomra ismeretlen) színészek játszanak benne és a legtöbbször újak, nagyon ritkán találkozunk az előző részben látott emberrel. Bár.. a hullaházban dolgozó férfi szinte minden részben feltűnik.

A story minden részben egy látomással kezdődik, ami megmutatja a főszereplőnek, hogy hogyan fog meghalni a barátaival/csapattársaival/osztálytársaival vagy a mellette ülő emberekkel együtt. Amint a látomásnak vége, kitör a pánik a főszereplőn és egy – két embert sikerül kimenekítenie a katasztrófából. Azonban a sors meg van írva, ha meg kellett halnod, meghalsz. A halál úgy is érted jön. Vajon sikerül valakinek megmenekülnie?

Próbáltam úgy leírni a történetet, hogy képben legyetek a sztorival, ha még esetleg nem láttátok volna a filmet. Összesen 5 része van, ha meg akarnátok nézni:

A továbbiakban pedig hozom a kedvenceimet, megpróbáltam sorrendbe tenni őket.

5. Tükrök
Amikor legelőször láttam a filmet, sőőt, amikor másodszor néztem, akkor is imádtam. Harmadszorra már nem volt hozzá erőm. Bár most, hogy az előzetest újra megláttam… még mindig ütős! Nagyon tetszett az egész hangulata, a félelmek, a tükrök adta rémület, a halálesetek, szóval minden. A vége pedig. Szerintem tökéletes volt. A második része már annyira nem nyerte el a tetszésemet.

A történetről röviden: Ben Carson a családapa éjjeliőri állást vállal az egykori áruház kiégett romjainál. Amikor éjszakánként bejárja a kihalt épületet, különös dolgokat tapasztal. A hajdani áruház büszkeségének számító, hatalmas, díszes tükrökben borzalmas képeket lát. Kezdetben maga sem tudja, hogy valóság vagy látomás mindez. Ám rá kell döbbennie, hogy felfoghatatlan rémségekkel kell szembe néznie.

 

Nézd meg online: 1. rész | 2. rész


Hogy lesz – e folytatása? Jöhet még, én imádtam.
Kedvenc jelenetem: A csavar a végén.
Kedvenc részem: 1
Értékelés: 10/8

4. Silent Hill
A film, amitől szintén elkap a rettegés. Kicsit hasonlít rá a nemrég megjelent "Kialszik a fény" című film. Egyszer láttam még csak amúgy, ahogy a Kinyilatkoztatás című verzióját is. Szerettem mind a kettőt. Érdekes volt.

Egy gyógyíthatatlan beteg kislány édesanyja Rose (Radha Mitchell) képtelen beletörődni az orvosok diagnózisába. A gyógyulás útját keresve megszökteti lányát, férje (Sean Bean) minden tiltakozása ellenére. A szökés során balesetet szenvednek és Silent Hill elhagyatott, hátborzongató városába jutva szem elől veszítik egymást, ami nem csoda, hiszen a városra állandó köd telepedik. Silent Hill nem csak ebben különbözik a többi várostól: furcsa lények lakják és időről időre az élő Sötétség telepedik rá, megfertőzve mindazokat, akiket megérint. Rose gyermeke keresése közben egyre többet tud meg a város történetéről és rá kell döbbennie, hogy lánya eltűnése csupán apró porszem egy sokkal komolyabb játékban.

 


Hogy lesz – e folytatása? Nem hiszem.
Kedvenc jelenetem:
Értékelés: 10/9

3. Oculus
Én nagyon szerettem. Imádom az effajta pszichotrillereket. Csak kapkodtam a fejem, hol a gyerekkori énjük lépett elő, hol a fiatal énjük. A történet is igazán egyedi volt, oké, a Tükrök is hasonló, de nem teljesen ilyen. Nagyon tetszett Karen Gillan (ismert lehet számotokra "A galaxis örzői" – ből, vagy a "Ki vagy doki?" – ból) színészi játéka, ő Kayliet alakította.. Brenton Thwaites, aki az öccse karakterét kapta meg, Timet, annyira nem nyert meg. Sokat nem írnék róla, tessék – lássék az előzetes. Érdemes egy esélyt adni a filmnek szerintem:


Hogy lesz – e folytatása? Sajnos nem tudni.
Kedvenc jelenetem: Amikor beleharap az almába Kaylie.
Értékelés: 10/9

2. Paranormal Activity
A film, amit milliószor láttam már és nem tudom megunni. A film, amitől kiráz a hideg,amit élvezettel és félelemmel nézek, az összes részét (talán az ötödiket nem) és még a ráadásokat is nagyon szeretem. A színészek is egész jól játszották a szerepüket, bár ismeretlenek. Tudom, sokak szemét bántja ez a horrorfilm és nem is szeretik, de szerintem igazán jól sikerült. Még maximum egy rész kijöhetne belőle (lassan sorozat lesz), aztán zárják le teljesen, bár lehet a 6. volt az utolsó.


Hogy lesz – e folytatása? Remélem igen.
Kedvenc jelenetem: Amikor a harmadik részben megjelenik a szellem. Vagy amikor Bloody Maryznek és utána bumm. Vagy amikor felborul a konyha. Direkt nem úgy írtam, ahogy történnek a dolgok. Különböző részekben vannak ráadásul.
Kedvenc részem: Nem tudok választani. Amit nem szerettem az a 4. rész volt.
Értékelés: 10/10

1. Síri találkozások
A film, aminek az első részét imádtam. A legjobb, számomra a legijesztőbb, amit eddig láttam. Szeretem azokat a horrorfilmeket, amik kézikamerásosak (ami szerintem látszik is a helyezetteken) és ez mind közül a legjobb. Párom mutatta, be is sz*rtam rajta rendesen, szóval köszönöm szépen neki! Én úgy emlékszem magyarul néztük, de másodjára már nem találtuk, ha esetleg valaki tud egy linket, ne habozzon megosztani velem. Még megnézném párszor, természetsen nem egyedül, mert rohadtul parázok tőle, még az előzetes is sokkoló, csak nézzétek ezt a képet…..

 
Nézd meg online: 1. rész | 2. rész
 

Hogy lesz – e folytatása? Ne legyen.
Kedvenc jelenetem: Az egész.
Kedvenc részem: Kizárólag az első.
Értékelés: 10/10

Nektek mi a kedvenc horrorfilmetek? Ezek közül melyiket láttátok? Van, amelyiket szeretitek? Nyugodtan írjátok meg nekem kommentben!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés