Véleményem a Pretty Little Liarsról

A POSZT SPOILERT TARTALMAZ
Tehát ha még nem láttad végig a sorozatot és nem akarsz spoilerekbe belefutni, akkor csak saját felelősségedre olvasd el. 
 

Hét év után a Pretty Little Liars búcsút intett a rajongóinak és a leköszönés óta már egy év el is telt. Hamarosan jön a spin-off sorozata is a PLL – nek, amit már biztosan sokatok vár (engem is beleértve), főleg azért is, mert Sasha és Janel (Alison és Mona) szerepelni fognak benne. Viszont most az anyasorazatról fogok írni, és hogy mennyire tetszett? A teljes bejegyzésben elolvashatjátok.

A sorozat az elején nagyon vitte a pálmát. Minden rész izgalmas volt, minden részben volt valami, ami a nézők figyelmét felkelthette. Csak kapkodtuk a fejünket. Sok WTF pillanat volt. Aztán teltek múltak az évadok, a sorozat pedig egyre lejjebb adta. Nem hiába kaszálták sokan a 3-4. évad körül és szerintem is ott kellett volna abbahagyni, a csúcson. Bár a lányokra nem lehet azt mondani, hogy rossz színészek, hiszen mindannyian odatették magukat. Nagyon jól alakították saját szerepeiket és a férfi színészekre sem lehet egy rossz szavunk sem.
 

Azonban az írók az 5. évadtól kezdtek szétcsúszni. Amikor az első "A" kínozta a lányokat, akkor hozták ki a legtöbbet a sorozatból, tökéletes volt az egész. Én legalábbis nem tudtam volna belekötni semmibe. Azonban utána eléggé elfajultak a dolgok, gondolatok. A 6×10 – ben, sokan csalódtunk, nagyon béna leleplezés volt és egyáltalán nem tetszett. Az egyik legrosszabb megoldás volt, szerintem sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni, vagy már akkor gondolhattak volna a 7. évad befejezésére, sokkal jobbat ki tudtak volna hozni belőle, mint így egy évad alatt az újabb "gonoszból". Azt hiszem az 5. évadtól tudták, hogy ilyen véget szánnak végső megoldásnak. Tehát sokkal jobban beleillett volna a babaházas sztoriba is az ő sztorija. Viszont ez már lényegtelen.

Most pedig hoztam pár kérdést, amire válaszolni fogok és így egyben kifejtem a vélemény is az egész sorozatról.

1. Kedvenc női karakter
Spencerrel kezdtem, aztán mindig más – más hazugot kedveltem, de végül Spencerrel végződött a körforgás. Imádtam azt, hogy okos, azt ahogy kezelte a dolgokat, sosem hazudtolta meg önmagát és neki volt egy bizonyos sötét családi háttere, ami a sorozat végére ki is derült. Szóval Spencer! Egy igazi csoda volt.

2. Kedvenc férfi karakter
Ezen igazából sokat gondolkoztam, de fogalmam sincs. Tobyt imádtam az elejétől kezdve és Calebet is, aztán ott van Ezra… Nem tudok dönteni, de akkor legyen egy keveset játszott színész: Marco. Tökéletes zsaru, tökéletes pasi.

3. Kedvenc páros
Hmm, Sparco vagy Spoby. Igazából mindkét pasival el tudtam volna képzelni Spencert és sajnálom, hogy nem kapott a sorozat végére úgymond egy boldog befejezést. Vagyis én úgy értelmeztem, hogy nem jött össze ismét Tobyval, vagy akár Marcoval. Egyébként az összes Spencer x Valaki kapcsolatot szerettem, még Calebbel is, de azért Caleb mégis csak Hanna mellett az igazi.

4. Kedvenc baráti kapcsolat
Hanna és Mona. Bár a csapat sosem fogadta be igazán Monát, visoznt Hanna szinte mindig mellette állt. Az 5 lány kapcsolata is szoros volt, de azt hiszem ők ketten felülmúlták még az ötök barátságát is.

5. Legutálatosabb zsaru
Szerintem Tanner. A leggonoszabb, de egyben a legigazságosabb zsaru volt. Utáltam is, meg nem is.

6. Kedvenc helyszín
Talán a Radley. Szerettem amikor elmegyógyintézet volt, elég félelmetesnek tűnt, és azt is, amikor már szálloda volt. Furcsáltam először, de jó ötletnek tartottam.

7. Kedvenc party
A halloween buli volt a kedvencem, az első évadokból.

8. Legjobb hazug pillanat
Spencer számomra mindent vitt. A legjobbak közt is a legjobb volt. Mindenkit felülmúlt. Nem hiába lett a kedvenc karakterem is. Imádtam például, amikor Spariaként nyomoztak, ahogyan a családi drámákat kezelte, azt ahogy az utolsó részben egyszerre volt Spencer és Alex. Az pedig, hogy a Radleyben is alakított. Én nagyon imádtam minden pillanatát.

9. Legnagyobb gonosz, "A" – n kívül
Amikor még Alison, Alison volt. Nagyon szerettem a sorozat elején és csalódtam, amikor egy másik, meggyötört, félős személyt kaptunk vissza. Értem én, hogy miért változott meg, hiszen mindvégig őt is zaklatta "A", de örültem volna neki, ha valahogy visszavág, vagy valami keményebb karaktert csinálnak belőle. Amikor a félős Alison lett belőle, a színészi játéka is teljesen eltűnt. Béna volt.

10. Legjobb Janel (Mona) pillanat
Mondjuk legyen a sorozat vége. Amikor Alexet és Maryt fogva tartotta. Bár az is tetszett, ahogy a játékot kezelte, vagy ahogy az őrültet játszotta és még sok minden. Szerintem Spencer mellett Mona volt a másik legjobb karakter. Egyszerűen lenyűgözött a személyisége.

11. Kedvenc "A" pillanat?
Bármikor, amikor lelepleződnek és kiderülnek az indítékok. Imádtam őket, egyedül a Cecessel nem voltam megelégedve, de ezt többször is fogom említem. Viszont még ott is örültem, hogy végre tudom kicsoda "A".

12. Akiben csalódtál
Alison. Az elején nagyon kedveltem, még úgy is, hogy nem volt jelen annyira a sorozatban. Amikor pedig végre színre lépett és teljesen megváltozott szerintem nem tett jót neki. Csalódtam benne.

13. Karakter, akit utáltál
Sidney, Sarah, Charles/Cece… szerintem ők voltak azok, akiket ki nem állhattam. Viszont van akit még náluk is jobban utáltam: Paige. Fúú, az a csaj, ha rágondolok kiráz a hideg. Akkor sem szerettem, amikor Emilyvel összejött, akkor sem, amikor "A" őt is kínozta kicsit (néha még örültem is xd) és akkor sem, amikor a 7. évadban visszajött. Örültem, hogy lelépett, nem kellett nekünk az a csaj.

14. Akinek a ruhatárát elfogadnád
Hmm, Spencer ruhatára is tetszett, mindig egyedi volt és talán még a Hannaé. Azt hiszem Hannáé jobb volt egy fokkal. Szóval Marin kisasszonyét szívesen elfogadnám.

15. Legnagyobb csalódás
Cece = 2. "A" – Akárhogy is volt ez az egész, utáltam, nem értettem, gyűlöltem és akár ki is hagyhatták volna és húzhatták volna az egészet a 7. évad végéig, még annak is több értelme lett volna.

16. Kedvenc évad
Első. Arra emlékszem a legjobban, lehet később *ha esetleg újranézem a sorozatot* változtatni fogok a véleményemen, de most úgy érzem az első egészen jó évad volt.

17. Legjobb szülő
Ashley Marin. Ez egyértelmű.

18. Legkegyetlenebb dolog, amit "A" a lányoktól kért
Huhh, ez nehéz kérdés. Aria küldetései elég kegyetlenek voltak, főleg Alinél, de Spencer családját is sikerült szétszakítania, szóval szerintem ezt a pillanatot írnám, amikor Ariát kérte meg ilyenekre.

19. Legrosszabb szülő
Sosem szerettem Jessica DiLaurentist.

20. Legjobban megrendezett halál
Természetesen Alison halála még az elején. Ugye úgy néztem, hogy nem tudtam, hogy él – e vagy hal és amikor kiderült, hogy él, meglepett és nagyon tetszett.

21. Karakter, aki több szerepet is kaphatott volna
Maya. Szerettem Emilyvel és amikor meghalt, nem hittem el. Azt hittem, hogy később őt is visszahozzák, de sajnos nem. Egy egészen érdekes karakter lehetett volna és bár azt nem tudom, hogy mit hozhattak volna ki belőle, de sajnáltam, hogy nem tartott sokáig a karrierje a PLL – ben.

22. Legjobb színész
Keegan Allen, nagyon szerettem, amikor szerepelt, ő egy igazán jó színész.

23. Legjobb színésznő
Troian Bellisario – Ez egyértelmű szerintem.

24. Jelenet, ami a legjobban sokkolt
Rengeteget bőgtem azon, amikor kiderült, hogy Toby csatlakozott "A" – hez, vagy valami ilyesmi volt és Spencer sírt az ajtaja előtt. Az meglepő, fájdalmas és sokkoló is volt egyben. Újra kell néznem a sorozatot!

25. Könyv vagy sorozat?
Könyvet nem olvastam, így sorozat.

26. Kedvenc "nem hazug"
Egyértelműen: Mona.

27. Kedvenc pillanat, amikor "A" kínozta a lányokat
A babaházas jelenet, az a legemlékezetesebb és a legőrültebb szerintem. Nagyon tetszett. Kár, hogy nem a Monás A – nél játszották ezt el. Bár az Alexes verzióban is megállta volna a helyét, sőőőt.. ott még jobb lett volna, a Cece – set pedig simán ki lehetett volna hagyni.

28. Karakter, akit a sorozat végére megszerettél
Jenna. Igazából sosem tudtam, hogy szeretem – e a karakterét vagy sem. Tetszett az egész sztorija, az, hogy mindig próbálták őt beállítani "A" – nek és meg is lett volna az oka, hogy kínozza a lányokat.. de még sem vállalták ezt be. Viszont néha úgy érzem sokat segített a lányokon, annak ellenére, hogy miattuk vakult meg. Szóval a végére én igazán megszerettem őt.

29. Kedvenc "A" leleplezés
Mona és Alex között vacilálok. Viszont Torian alakítása miatt talán Über A – t, azaz Alexet írnám.

30. Végjáték. Te kire tippeltél, ki Über A
Lucast gondoltam mindig igazán gonosznak. Nem hittem volna, hogy meglépik ezt az ikres szálat, de aztán meglepően tetszett, hogy mégis megtették. Viszont egy Lucas és Jenna páros szerintem igazán hatásos és érthető lett volna, de nagyon örülök ennek a befejezésnek is.

+1 Mi a véleményed a fináléról?
Én személy szerint imádtam. Azt nem értem, hogy miért kellett 2 x 45 percet készíteni, hiszen az első 45 perc lazán alvásra alkalmas lett volna. Szerintem egy külön epizódot csinláhattak volna belőle. Viszont a 2. 45 perc, az brutál volt. Gyors, elég sok mindenre megkaptuk a választ és csak kapkodtam a fejem. Troian alakítását sosem fogom elfelejteni, a két karakter különböző akcentusát, mozdulatait, meg úgy mindent, amit az a csaj művelt ebben az utolsó epizódban. Profi. A végzet, azaz a boldog befejezést is megkapta szinte minden hazug és Mona is, hiszen kicsit megőrült ismét és játszhatott Alexxel és Maryvel. Én imádtam. Az, hogy Addison és a kis csapata ugyan azt eljátszotta, ami az 1×01 – ben volt, szánalmas volt. Egyáltalán nem tetszett. Remélem nem is kap ilyesmi folytatást, mert nem lenne már érdekes. Az író találjon ki valami újabb, őrültebb történetet és akkor lesz igazán jó a sorozat. A színészeknek minden jót kívánok. Remélem még látni fogjuk őket a jövőben. Viszont most:

GOOD BYE PRETTY LITTLE LIARS
Szép volt, jó volt, de ennyi volt. Többet ebből már nem lehetett volna kihozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük