VÉLEMÉNY | Riverdale 2. évad

A sorozat 2. évada 22 résszel folytatódott tinidráma maradt, még mindig sok rejtéllyel megfűszerezve. Az első évad 13 része nagyon pörgős volt és általában csak kapkodtam a fejem, kicsit úgy éreztem, hogy lehetne több epizódú is és akkor nem kéne ennyire hajtani. Azonban ennél a második évadnál megkaptuk a több részt, amit pedig soknak tartottam.

A sorozat ugye ott ért véget, hogy meglőtték Archie apját. Hogy hogyan folytatódott a második? Mi lett a szereplőkkel és az egész sorozattal? Kicsi spoilerrel, de megtudjátok a bejegyzésben.

Nagyon tetszett, hogy maradt a sötétebb vonalnál az egész történet és nem ment el valami rossz nyáltenger irányba. Első szálként ugye Archie apjának a démonját kutatták (Fekete Csuklyás, vagy angolul: a Black Hood). Aztán volt Veronaica apja, Hiram Lodge féle maffiózó szál. Jött utána egy észak és dél oldali cicaharc, na meg a főszereplők személyes problémáiról sem maradhattunk le. Így belegondolva, talán nem is volt olyan rossz, hogy megkapta a 22 részt a sorozat? Bár ha ezt szét szedték volna évadokra, elég sokáig élne a sorozat. Viszont az is lehet, hogy sokak elpároltak volna tőle. Na mindegy. Így is jön a következő évad, azaz a harmadik.

Viszont az ideiről szólna ez a bejegyzés. Szóval a második évadban tényleg kaptunk mindent. Szerintem (mások kritikáját olvasva) nem volt ez annyira logikátlan, mint írták. Az első tíz rész tulajdonképpen csak találgatások voltak, majd a félévad záróban kaptunk valamit, amit lezárásként is tekinthettünk. Jöttek az újabb titkolózások, ármánykodások, rejtélyek, Betty életével most igazán sokat foglalatoskodtak és a színésznő volt sokak szerint a legjobb. Igazuk is van, csak nekem Veronica alakításai valamiért jobban átjöttek és sokkal jobbnak tartottam. Ahogy a sorozat vége felé a családjától elpártolt, de mégis úgy, hogy őket is valamilyen szinten támogatta, nem akart sebet ejteni rajtuk. Na meg az a kis maffiózó énje. Tökéletes. “Apja lány” csak a jobbik verzió. Aztán itt volt nekünk Cheryl is, aki az első évadhoz képest sokkal kevesebbet szerepelt és a családja is teljesen széthullott, sajnáltam, hogy az ő sztorija félúton abbamaradt és így a karakter is csak elvétve volt jelen. Sokkal többet ki lehetett volna hozni az ő családi drámájából is, na de talán majd a következő évadban. Az első úgyis szinte az övéké volt.

A sorozatban számomra a fiúk hozták a legnagyobb átalakulást. Mindketten megerősödtek és keményebbek lettek, mint az első évadban voltak. Bár míg Jugheadnek ez jól állt és szerintem az írók jól meg is oldották, hogy ne legyen túl sok, addig Archie karaktere számomra olyan volt, mintha túl lett volna tolva, persze, ha valakinek a szerettét meg akarják ölni, biztosan így viselkedik, de szerintem itt az írók valamit nem jól csináltak. Javítsatok ki, ha tévedek.

Amit még sajnálok, hogy Josie, a Pussycats énekese és az expolgármesternek a lánya sokkal kevesebb szerepet kapott. Csak ide – oda pakolgatták, ahogy Cherylt is. Aztán Pollyt és a kicsiket sem nagyon ismertük meg. Remélem a harmadik évadban azért kicsit többet kapunk belőlük.

Még írni szerettem volna a fináléról is: Most így visszagondolva az egész évadot, már értem, hogy miért ő lett a főgonosz. Szerintem remek megoldás volt. Ahogy elmondta, hogy mit miért tett, teljesen egyértelművé vált, hogy volt indítéka, meg őrült családból is származott. Az, hogy Frednek, Archie apjának a gyilkosára is fény derült, az még jobb volt, bár ott nem értettem, hogy miért az lett a fekete csuklyás, aki. Ha valaki elmagyarázza, annak örülni fogok. Viszont lehet erről még többet fogunk tudni a harmadik évadban. 

Most pedig egy kis összegzés:
Rész, amit kiemelnék: 2×18
Amikor megtudtam, hogy lesz a sorozatban egy musical epizód, én dobtam egy hátast. Tudni illik nem vagyok oda az ehhez hasonlókhoz. Mesékben sem szeretem, amikor végig éneklik a történetet. Aztán a Riverdale, ami egy sötét stílusban játszódó sorozat, betesz egy musical részt.. hát mit mondjak. Aztán kellemes csalódás ért, hiszen a Carriet adták elő, amit horrorként én imádok. Mind az old school verziót mind pedig a feldolgozását.. és most a Riverdale féle musicalt is. Hozta a sorozathoz megfelelő stílust és nem ment el rossz irányba itt sem a történet.
Kedvenc karakter: Veronica
Annak ellenére, hogy V kicsapongó és hol ilyen hol olyan, én imádom. Camila Mendes nagyon jó színésznő és nagyon szeretem az alakításait. A családja is kész rejtély, a leányzó is tud valamit, ami miatt szerethetővé válik. Szeretem. Badass. Ő és Betty igazán kitettek most magukért.
Amit a legjobban utáltam:
Cheryl kapcsolatát, Archie erőlködését.

Amit a legjobban szerettem:
Veronica és Betty részeit. Mindegyiket imádtam.

Figyelmen kívül hagyott dolgok:
– Az a pár haláleset, még ha mellékszereplők is voltak.
– Cheryl hirtelen Arrow női változata lett
– Némi vidámság is lehetett volna a sorozatban
– Hol vannak a pompomlánykák?
– A rendőrség itt is el van hanyagolva.

Következő évadban várom:
Igazából mindent. A Lodge család terveit, a Cooper család hogy fog egymásra találni és mi lesz az apjával. A szerelmi szálak további bontakozását, a Serpents (Kígyók) világát és persze a felnőtteket. Vajon Chick visszatér? Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Archieval. Nem hiszem, hogy túl jó ötlet volt ujjat húzni Hirammal. Cheryl és a családja kapcsolatát is jó lesz majd nézni, bár [spoiler] nagykorúsította magát [spoiler vége], ami szerintem a következő évadban fog még gondot okozni.

IMDb értékelés: 7,7 (egy tizedet csökkent az előző évadhoz képest)
Ninaa értékelése: 8 – kerekítsünk.

Összességében nem volt egy rossz évad, persze, voltak benne buktatók, mint amit fentebb is soroltam. Viszont én ezek hiányában is nagyon szerettem. A Hiram rész pedig nem is tudom miért irritálja mindenki szívét, szerintem tudni lehetett már az első évadban is róla, hogy milyen, tehát erre számítani lehetett. Ahogy V reakciójára is, utálni lehet egy apát, de ha mellé kell állni, akkor mellé áll.. Bár már a sorozat vége felé, tudta, hogy mi a jó út. Szóval.. na nem értem ezt a nagy utálatot.

Kíváncsi vagyok, ki kezdte el nézni a sorozatot és mi a véleményetek róla. Mindenképp írjátok meg nekem. 

Puszi,
Ninaa 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük