Vélemény | Halloween és/vagy Halottak napja

Sziasztok! Hamarosan véget ér az októberi hónap és ilyenkor mindig előjön egy kis vita az emberek közt. Hiszen minden évben probléma, hogy a magyarok november elején a holtakra emlékeznek és nem halloweent tartanak, mint az amerikaiak. Ez természetesen nem mindenkinél van így, hiszen vannak olyanok, akik az amerikai hagyományokat szeretnék erősíteni. Én is leginkább ezek közé az emberek közé tartozom.

(kedvenc zene, kedvenc amv, egyik legjobb anime)

Míg október 31 – én a halloween kap főszerepet és tököket faragunk, beöltözünk és egy jót bulizunk, addig november elsején és / vagy másodikán megemlékezhetünk elvesztett szeretteinkre. Én úgy érzem, hogy mindkét ünnep szerepet kell kapjon életünkben. A gyerekeknek nagyon jó móka lehet ez a szellemnek öltözősdi és így el is fogadhatják, hogy a kísértetek nem mindig rosszak vagy gonoszak. Nem fognak félni, ha ők is beöltözhetnek. Ebben természetesen nem vagyok biztos, de én így gondolom. A felnőttek körében mára már elvesztette azt az imázsát, hogy rémisztően kell kinézni, mert a szexiség átvette a főszerepet, aminek én nem kifejezetten örülök. Még ha ezt a párunknak mutatnánk meg egy forró éjszakán, azzal semmi gond nem lenne. Viszont számomra az, hogy pl. egy szexi hófehérkének öltözök, vagy egy szexi boszorkánynak.. az nem halloween. Egy kis vér, egy maszk, vagy bármi, ami kissé rémisztővé teszi a kosztümünket, már jobban néz ki és azt mondom rá, hogy király!

A mindenszentek pedig az elvesztett szeretteinkről szól. Én két nagypapómra szeretnék megemlékezni és gyertyát gyújtani. Bár az évben mindig többször megyünk a sírt ápolni, meglátogatni, de ezen a napon mindenki szükségét érzi annak, hogy ki kell mennie és ez így van rendjén.

Az én keresztszüleim hívők. Én félig ateista. Hogy ezt hogy sikerült elérnem? Hát fogalmam sincs. Egyszerűen csak nem hiszek istenben és úgymond semmilyen vallásban. Nem vagyok vallásos, ez a helyes megfogalmazás. Nemrég a karácsonyról is szó esett, megkérdeztük tőlük, hogy ők miért nem tartják?! Igazából a válaszra nem nagyon emlékszem, de arra igen, hogy azt mondta, hogy mások sem azért karácsonyoznak, mert Jézus születését ünneplik ezzel, hanem csak az ajándékok miatt és a szeretett ünnepének tartják. Amivel teljesen egyet értek… ezzel pedig arra akartam kilyukadni, hogyha a legtöbb ember nem azt “ünnepli”, amiért az adott ünnep szól, akkor a Mindszentekkel és a Halloweennel miért kell problémázni? Ti melyik ünnepet tartjátok? Vagy hasonlóan hozzám, mindkettővel egyesültök?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük