VÉLEMÉNY | Gossip Girl

Sziasztok! A Gossip Girlt úgy kezdtem el nézni, hogy nem fűztem hozzá sok reményt.Sosem érdekelt, talán csak azért kezdtem bele, mert egyszer egy cikkben olvastam, hogy a Pretty Little Liarshoz hasonló. Mekkora hazugság! Vagyis nekem egyáltalán nem hasonlított a két sorozat, valószínűleg annyiban, hogy a GG – ben is van egy személy, aki megkeseríti az emberek életét, de egy blogon, és mindenki ismeri, hogy ki írja, mármint csak tudják, hogy ő Pletykacica. Na mindegy, szóval nekem max ennyiben hasonlított a két sorozat. Most pedig a Gossip Girl – ről naaagyon röviden:

Azaz A pletykafészek. Néhány dúsgazdag gimnazista életét követhetjük nyomon, akik elit iskolába járnak, elit helyen laknak és mindent megtehetnek, amit csak akarnak. Ők az Upper East Side lakosai. Azonban, hogy ne legyen ilyen egyszerű a történet, egy úgynevezett "pletykacica" a blogjaiban teszi közzé ezeknek a tinédzsereknek mindenféle szaftos titkát.

Az első évadban ahol a karaktereket lehetett megismerni. Blair, Serena, Chuck, Nate… majd jött Jenny és Dan. Kibogozhatatlan szálak, érdekes jelentek, vicces és gonosz megmozdulások.Szerelem mindenhol, csalódás mindenhol. Tehát ebben a sorozatban tényleg a tinidrámára fókuszáltak. Nagyon érdekesnek és különlegesnek, egyedinek találtam amúgy az egész történetet. Pletykacica webes foglalkozása igazán észveszejtő és az is, hogy a diákok hogyan toltak ki egymással, ha épp megbántotta őket az illető, vagy ha éppen ahhoz volt kedvük, hogy megalázzák a másikat. Amikor Serena (utáltam, hogy a magyarban néha Szerénának ejtették a nevét..) megjelent és minden port felkavart, azt hittem, hogy az ő és a barátai közti viszályt fogom végig nézni, de nem így történt. Mert volt huza-vona rendesen, néha hatalmas poénokkal, beszólásokkal.

Ebben az évadban leginkább Jennyt kedveltem nagyon. Az, hogy be akart illeszkedni, tartozni akart valahová szerintem minden elsőévesnek az álma. Aztán ahogy egyre beljebb és beljebb került, és Blair utánzat lett belőle, ez már elvette tőle a kedvem. Mindenkinek kell egyéniség, neki a "kiskutya" szerep jutott. Majd a második évadban megváltozott és ezt nagyon szerettem. Úgy voltam vele, hogy visszatért az egyik kedvenc karakterem. Talpraesett volt, volt véleménye és a maga útját járta. Egy szerethető karaktert csináltak belőle. Sajnos azt olvastam, hogy a harmadik évadban kevesebbszer tűnik fel és a későbbiekben pedig ki fog szállni az egész sorozatból, mert az énekesi karrierjére akar koncentrálni.

Blair – ről is essen pár szó.. Ő a hisztis és egyben a megtestesült gonosz. Aztán ahogy jobban megismertem a sorozat által, ő lett a kedvencem, azért mert aranyos volt a maga módján és erős, ettől pedig szerethető karakter. Aki a céljait mindenáron teljesíteni akarja. Akadályokat mindig kikerülni, és ez nagyon jó irányba terelte az én szememben. Chuck – kal együtt. Imádtam a civakodásukat, a játszmáikat, közben meg drukkoltam nekik, hogy "Na.. most össze kell jönnötök". Tehát az ő kapcsolatuk a kedvencem és eddig a két évad közül az ő karakterüket kedvelem a legjobban. Chuck a lázadó, szexmániás, aki a múltja elől menekül. Aki magányos. Aki segít, ha baj van. Imádtam, bár néha túlzásba vitték. A második évadban nekem túl sok volt a szeret – nem szeret belőlük. Kevesebbet is tehettek volna bele, a játszadozásuk sokkal jobban tetszett nekem, de ez sem változtatta meg róluk a véleményem.

Nate, róla még egy szót sem ejtettem. Talán egy kicsit feleslegesnek tartom a karakterét, persze ő a jóképű sármos pasi a sorozatban, de valamiért nekem sosem volt a kedvencem. A családi problémák, a szakítások meg a titkos kapcsolatok által viszont kezdtem egy picit érdekesnek tartani. Remélhetőleg a következő évadokban valami szerepet fog kapni, ha egyáltalán folytatom a sorozatot.

Serena pedig… Jó is és utána rossz is, aztán kedvelem, meg nem kedvelem. Béna és akaratos, áruló és álszent. Nem is tudom micsoda lehetne. Gyönyörű. Az aztán biztos. Imádom Blaket. Néha az volt a benyomásom, hogy Chuckkal fog összejönni, de aztán bespoilerezetem magamnak.. Haha. Egyébként Serena a főkarakter, azt hiszem, de valamiért még sem lett a kedvencem sosem.

 
Ahogy Dan sem. A sorozat elején egy szerencsétlen, aztán meg már a nagyok közt van fent. Serena és az ő se veled, se nélküled kapcsolata szintén az idegeimre ment. De azt meg kell mondjam, Dan karaktere tényleg érdekes, lehet vele mit kezdeni. Kezdő író és remélhetőleg ebből még lesznek gondok a következő évadban. A családjaikról meg nem is mondok inkább semmit. Mindenkinél van valami, amin akkorát néztem, hogy a szemem kiesett. Talán jobban is, mint amikor a főkaraktereket leplezték le, vagy ilyesmi.

 

Végül pedig Pletykacica. Aki mindig résen van, ami nekem nagyon tetszik. Imádom amiket írogat, amikor kitálal és az emberek ettől kiborulnak, dühösek lesznek és következménye van. Bár ez nem olyan, mint a PLLben, hogy tudni akarom minden áron, hogy ki Pletykacica. Számomra az sem lenne csalódás, ha a legvégén nem derülne ki a kiléte. És ahogy olvastam a készítők eredeti ötlete is ez volt, de végül mégis elárulták és nem örülök a végeredménynek.. ahogy a PLL – ben sem örültem sokszor.

Mellékszereplőink közt ott voltak Blair pincsijei, Serena öccse (Eric) és Dan exe (Vanessza). Talán Vanesszán kívül senkit sem ismerünk meg igazán.

Most pedig az évadokról. Az első évad igazán érdekes volt, talán azért mert sok volt tényleg a titok és amik kiderültek nagyon durván sokkoltak, a későbbiekben ezek úgy ahogy elmaradoztak. Persze a karakterek megismerése mindig fontos. Csak úgy faltam a részeket. Aztán jött a második évad, ami már leginkább a kapcsolatokról szólt, hogy ki kivel van, ki kit csalt meg, kivel feküdt le, ami annyira már nem vonzott magával, de azért itt is voltak bőven olyan pillanatok, amiket vagy tágra nyílt szemekkel pislogtam végig (pl. Serena és Georgina kapcsolata) vagy tátott szájjal figyeltem a történéseket. A családi viszályokba is belementek, ami azért volt jó, mert így legalább megtudhattuk és megmutatták nekünk, hogy a gazdagok élete sem egy rózsaszín felhő. Annak kifejezetten örültem, hogy ők nem húzták sokáig a középiskolában, nagyon jó ötletnek tartottam, hogy a második évad után már egyetemre mentek. A harmadik évad már igazán lapos lett, és a felénél tovább egyelőre nem jutottam, pedig mindig az eszemben van, hogy ha már elkezdtem, nézzem végig. Viszont… ez még tolódni fog úgy érzem.

Ennek ellenére egész jó kis sorozat. Szóval ha valaki romantikára, ármánykodásra, poénokra, drámára és egyben szórakozásra is vágyik, mindenképpen nézzen bele. Ha még van olyan rajtam kívül, aki ezt a sorozatot nem látta. Aki látta, az nyugodtan írja meg nekem, hogy mennyire érdemes folytatni a sorozatot! Köszönöm ♥
 
Az első évadot itt megtaláljátok: Gossip Girl (dmdamedia)

 

Kedvenc mondat a sorozatból: "Mert én vagyok Chuck Bass!" és a "Csók, puszi… pletykacica!"
Kedvenc karakter: Chuck, ez egyértelmű.
Kedvenc páros: Chair? (Chuck és Blair)
Utálatos karakter: Vanessza
Kedvenc évad: –

 

Kérdés felétek: Van értelme folytatni?

 

Puszi,
Ninaa

2 hozzászólás “VÉLEMÉNY | Gossip Girl” bejegyzéshez

  1. Én is kb. ott hagytam abba, ahol te – pont egy olyan eseménynél, ami nekem már nem fért bele a fejembe. Illetve szerintem tönkretette a történetet de mindegy :'D Én azóta nem is folytattam. Lehet érdemes lenne, mert a későbbi évadokról hallottam jókat, de ez után az esemény után olyan meh. ._. De ha te ráveszed magad, akkor mindenképp érdekel a véleményed 😀

  2. Még be kell lőnöm pontosan hol tartok, mert az oké, hogy 3. évad.. csak nem tudom melyik rész ^^" Viszont, amíg van olyan sorozat ami jobban érdekel (és általában van), addig nem biztos hogy folytatni fogom, de lehet nyáron lesz kövi vélemény róla! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük