TOPTEN | A 10 legemlékezetesebb Beyoncé fellépés

Ideje egy kicsit a legkedvencebb énekesnőmről írni ismét. Már hasonló cikkel jelentkeztem, amiben megmutattam, hogy szerintem melyek Beyoncé legjobb dalai. Most elhozom a szerintem legemlékezetesebb fellépéseit is. Bár elég lenne berakni az utóbbi pár év koncertjeit, akár az OTR II – ről, vagy a Coachelláról esetleg a Made in America fellépéseiről van szó. Nagyon jól összerakja mindig őket, de most egy – egyet hoznék nektek, amik még jó minőségűek is. Lássuk is.

A 1+1 című dalnak a klipje is elég erős, de amint ezt az énekesnő élőben adja elő, az fantasztikus. Amikor ezt előadta az American Idol színpadán szerintem senki sem gondolta, hogy valaha felülmúlja saját magát, vagy más előadó őt… azóta akadt ennél jobb finálés fellépés a műsorban? Küldjétek el nekem mindenképp!

A Say My Name egy ikonikus dal a Destiny’s Child korszakból, Beyoncé előszeretettel szokta a koncertjein énekelni a közönség pedig megőrül, amint felcsendül a dal. Ezen a koncerten sem volt másképp, az emberek tényleg az őrültség fokánál vannak ilyenkor.

Az abszolút ikonikus fellépés, a Love on Top, melyben megmutatta, hogy kerekedik a pocakja, tehát első gyermekével, Blue Ivyvel volt várandós. Azonban ahhoz képest, hogy állapotos volt, egész durva showt nyomott le a 2011 – es MTV Video Music Awardson. Imádtam a végén, ahogy eldobta a mikrofont, szétgombolta a ruháját és megsimogatta a pocakját. Jay Z mellett pedig őrjöngtek a sztárok. Meg az egész stadion felrobbant e hír láttán. Azóta Blue Ivy már hét éves és egyszerűen imádnivaló, az ikertesóival együtt.

Amikor kiderült, hogy a 2014 – es MTV díjátadó gáláján ismét Beyoncé lép fel, szerintem számítani lehetett valami brutál előadásra. Kinek mitől lett maradandó. Sokan kritizálták a túl szexi előadásmódját vagy akár a ruháját, de szerintem nagyon jól összerakta. Megmutatta ismét, hogy milyen erős hangja van. Azt hiszem itt csendült fel először a Blue című dala, ami igazán nagy sikert aratott, a végén pedig ahogy a családja adja át neki az Életmű – díjat, megható.

Az egyik legkedvencebb dalom és ahogy ezt Beyoncé elő tudja adni. Bármelyik Halo verziót berakhatnám ide, mert hatalmas, gyönyörű, alázatos, szerethető, érzelmes és még rengeteg jelzőt illethetnénk ehhez a dalhoz és Beyoncé előadásához. Ezt is imádom. Egyszerűen libabőrös lesz az ember, amikor meghallja. Ugye?

Amikor a Super Bowl félidejéről van szó, a sztárok nem szarakodnak, mindent megtesznek, hogy nagyot robbantsanak. Így volt ez a 2016 – os fellépésnél is, amikor a Coldplay elhívta vendégfellépőként Bruno Marst és Beyoncét is. Ők hárman olyan partyt csináltak, amit szerintem sosem fogunk elfelejteni. Az énekesnő egy minimális bakit is ejtett, amiből rengeteg méme készült, de… hát ő is csak emberből van. Ráadásul Beyoncé tisztelgett a pop királya, Michael Jackson előtt is a ruhájával. Szóval, abszolút telitalálat.

A Flawless hatalmas kedvencem. Ez talán már inkább személyesebb vélemény, mint a többi. Bár a többi is az, de a legtöbb dalt más oldalon is meg lehet találni. Ez azért is favoritem, mert Beyoncé az egyik koncertjére meghívta Nicki Minajt is, hogy együtt adják elő a dalt és szerintem ismét egy felejthetetlen pillanatot okozott mindenkinek. Annyira laza, de mégis olyan erős lett. Ez a két nő együtt halálos.

Tökéletes és emlékezetes fellépés volt a United Nations World Humanitarian Day – en, amin szerintem ennél gyönyörűbb dallal nem is lehetett volna előrukkolni. Az I Was Here Beyoncé legjobb felvételei közé tartozik, ad egyfajta erőt az embereknek a szövege, a hangja, a szeretete, a jósága.

Beyoncé VMA 2016 from Ruann Araujo on Vimeo.

Volt egy erős MTV VMA minikoncert 2016 – ban. A Lemonade vizuális albuma hatalmas sikereket aratott, hiszen rengeteg dologra rávilágított a “fekete” emberek életével, vagyis inkább a nők életével kapcsolatban, legyen az a házasság, rendőri brutalitás, egyenjogúság. Ezen a díjátadón ráadásul 13 kategóriában volt jelölve, melyből 11 trófeát meg is szerzett magának. Úgy tűnik az MTV VMA koncertek mindig emlékezetesre sikerednek. Nem igaz?

A posztot pedig az On The Run turné legutolsó dalával, Beyoncé és Jay Z gyönyörű Forever young & Halo című dalával, feldolgozásával zárnám. Nézzétek meg a videót, és átérzitek, hogy miért. Annyira gyönyörű és boldogságot árasztó az egész. Amikor elkezdődik valóban a zene, a háttérben megjelennek a kivetítőn a sztárpár legboldogabb pillanatai és ha először látod és imádod őket, akkor neked is könnyes lesz a szemed. Főleg, amikor a terhességéről is kapunk egy kis képet, hiszen rengetegszer megcáfolták, hogy nem Beyoncé szülte Blue Ivyt, de erre itt volt a válasz. Legjobbak ♥ Talán másoknál nem ez a legemlékezetesebb fellépés az énekesnőtől, de számomra igen.

Ohh, plusz egy a ráadás. A Crazy in Love – ot egy kedves kommentelő szerint ignorálom. Amúgy igaza van. Ennek pedig egy oka van, hogy egyszerűen lehetetlen választani a rengeteg előadás közül. Ha nekem egy emlékezeteset kéne kiválasztanom, akkor a Made in America fellépését mondanám. A Szürke 50 féle feldolgozását és az eredeti Crazy in Love-t is előadta, ami szerintem baromi jó lett. Viszont itt van egy régebbi liveja, amiben Gnarls Barkley ikonikus dalából egy részletet is beleszőtt a saját dalába. Na meg amikor Jay Z – vel adja elő, az a dög, az a kémia ami köztük van. Magával ragadó. Szóval ja… lehetetlen választani a sok jó közül. Mondjátok, hogy nincs igazam. Merjétek azt írni! * . *

Arra mindenképp kíváncsi lennék, hogy nektek melyik volt a legemlékezetesebb fellépés, amit az énekesnőtől láttatok?
Puszi,
Ninna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük