TOPTEN | 10 táncos film, amit imádok

Sziasztok! Gondolom a címből kiderült, hogy miről is szeretnék most szót ejteni. Igazából már rég szerettem volna erről írni és most jutottam el arra a pontra, hogy leüljek és összehozzam ezt a bejegyzést. Bevallom, nehéz volt a döntés, mert mindegyik filmért odáig meg vissza vagyok. Persze, szinte mindegyik ugyan az, hiszen a történetük:

Van egy csaj/pasi, aki imád táncolni és tud is. Elmegy versenyezni és nem nyer. Majd beáll egy csapatba, vagy saját csapatot épít és újra versenyzik azzal az egyénnel / csapattal, aki legyőzte őt. Van benne verekedés, árulás, néhol haláleset és szinte mindenben szerelem / csalódás / megcsalás. Aztán a végén pedig a megérdemelt győzelem!


De ez mindegy is. A táncokra kell figyelni, nem? Főleg, amikor mindenfélét belepakolnak a filmbe. Legyen az tangó, rúdtánc, néptánc, dubstep, modern vagy mazsorett vagy hiphop. Tehát bármi, ami ritmusos és lenyűgöző. Viszont elég a fecsegésből, így is hosszú bejegyzés elébe nézünk. Lássuk a listámat!


10. Lökd a ritmust
A Lökd a ritmust című film egy hatalmas löket mindenki számára. Imádom a ritmusát. Az a gond, hogy van két része és nekem csak az első tetszik. A második már számomra nem a táncról szólt, hanem durván a harcról. Emberek közti harcról. Szerintem egy ilyen film lényege, hogy táncolnak benne. Tehát a film a 90 percből minimum egy órát mozgással töltsenek be, vagy annak tanulásával. A maradékban pedig próbálkozzon meg egyéb dolgokkal. Hogy az "Újra lökd a ritmust" című filmben, tehát a második részben mennyi tánc volt? Szerintem az elején meg a végén kaptunk belőle. Szóval gáz az egész. Az első részében pedig szerettem, ahogy nyomják a srácok. Harc is volt, szerelmi szál is volt, tánc is volt, sok tánc volt és imádtam!

 

 


9. Szívem érted RAPes
A legelső film, amit ebben a műfajban láttam. Igazán régi és én is rég néztem már meg. Csak ezért lett 9. helyezett és talán azért, mert itt sem teljesen a mozgásra mentek rá. Van egy fehér csajszi, aki elbaltázott egy tánciskolába való felvételt és az édesanyját is elvesztette. Ezután végleg le akar mondani az álmáról és egy olyan helyre költözik és olyan suliba jár, ahol szinte csak feketékkel van körülvéve. Mint mindig, talál barátokat és egy férfit, aki újra feléleszti benne a tánc iránti érzelmeket és ismét megpróbálkozik majd a felvételivel. A második részről nem tudok most nyilatkozni, azt teljesen elfelejtettem, hogy miről szól. Sajnálom.

 

 

 

 


8. StreetDance
Itt pont fordítva fogott meg, hiszen a 2. részt én sokkal jobbnak találtam, mint az elsőt. Viszont azt sem mondhatom, hogy az első el lett cseszve, mert az nem lenne igaz! Istenkirály mind a kettő, csak én valami (a kedvenc jelenet) miatt mégis a későbbi verziót imádom. Szóval az első részben leginkább a hiphop és az ahhoz közel álló stílus elemeit veszik fel, míg a második részben már minden benne van. Salsa, hiphop, break ami csak lehet. Na, kinek melyik a kedvence?

 

 

 

 


7. Mozdulj és lépj!
Szintén egy hatalmas film. 2007 – es évjáratú és egy lányról szól, akivel egy tragédia történt és a "gettótelepre" a szüleihez kell visszaköltöznie. Szeret táncolni, főleg sztepptáncolni, de természetesen itt is találkozhatunk mindenféle mozdulattal. Ennek talán a különlegessége tetszett meg, hogy nem egy szokásos hiphop, balettos vagy csípőrázós filmmel találkozhatunk, hanem sztepptáncosokkal. És igen jól nyomják!

 

 

 

 


6. Honey
Mondja nekem valaki azt, hogy nem ismeri ezt a filmet? Azonnal megkeresem és lekötözöm, hogy megnézessem vele. *Túlzás*. Szóval Honey. Főszereplője: Jessica Alba (aka Honey Deniels). Tüzes, szerelmi szálas, táncos, mondanivalója van és remek az egész film. Igazából itt sem tudok sok jót írni a második részről, mert szerintem az első az mindent visz, akármennyi rész jön ki belőle, sosem fogja felülmúlni az eredetit. És az, hogy mindig más és más a főszereplő, nem tesz jót szerintem a filmnek. Na meg az, amit Jessica Alba megmutatott és amit az első filmben láthattunk, teljes összhang, teljes tökéletesség. Szóval szerintem ne erőltessék a folytatásokat, bár ettől függetlenül még a harmadikat pedig meg kell nézem.

 

 

 

 


5. Vezet a ritmus
Különleges, mint a Mozdulj és lépj. Van egy tanár, aki táncot, azaz klasszikus táncot akar az elfuserált gyerekeknek tanítani. Azonban nem nagyon jön össze, mindaddig, amíg el nem kezdi egy kicsit felturbózni és hiphop elemekkel teletűzdelni. A srácok belemennek és nagyon jól csinálják, versenyre is elmennek és nyernek? Nyernek hát!

 

 

 

 


4. Utcai tánc
Ez is egy nagyon régi film. 2004 – ben készítették és elég noname színészekkel, de a tánctudásuk azért ott volt. Mára már biztosan 35 – 40 évesek lehetnek. Nagyon szeretem ezt a filmet, hiszen hip hop táncról szólt az egész. Van egy második része, de én sokkal jobbnak tartottam az elsőt. Tetszett, hogy a négerek szinte a felvágós fehérek ellen küzdöttek és az, hogy a végén elég barátságosan viselkedtek egymással. Szóval, ha valaki kedvet kapna egy jó kis hip hop dance párbajhoz, akkor nézze meg a klasszikust:

 

 

 

 


3. Táncra születtek
Ugye emlékeztek arra a posztomra, amikor az első kpop kedvencemről írtam nektek. Ha nem, akkor olvassátok el újra! Szóval BoA! Lehet lehurrogni meg minden, de amiben ő szerepel, vagy énekel, azok engem megnyernek. Mint a posztban is említettem BoA egy tehetséges táncos és még tehetségesebb énekes, szóval abszolút top 3 a film.

 

 

 

 


2. Hajrá csajok
Szerintem nem kell bemutatnom senkinek. Bár nem az a tipikus táncos film, amit mindenki megnézne, de szerintem a lányoknak tökéletes. Pomponos, csajos, háborús, kicsit szerelmi szálas (mint minden amerikai film) és baromi jó zenék vannak benne. Szóval én minden részéért teljesen oda vagyok. Itt is megemlítenék egy kedvenc jelenetet, ami az első részből került elő, na vajon mi lehet az? Természetesen a rezgő ujjak, amin mindig röhögőgörcsöt kapok! :'D

 

 

 

 


1. Step up
És ezt sem mutatom már be. A Step up című film bejárta az egész világot és tarolt. Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné és ne látta volna már legalább egyszer! Ugye? Remélem így van, mert ez kihagyhatatlan. Az első része az, ami a legjobban tetszett és talán az 5. Itt is egy dolog zavart, hogy nem maradtak meg az eredeti színészeknél. Channing Tatum egy táncos isten! Ritmusos, minden van benne ami kell, forr a levegő az első részben a két főszereplő közt, nem hiába házasok, szóval nézzétek meg mindenképp, ha még nem láttátok. Bár abban reménykedek, hogy Ti is csak újranézitek, ahogy én teszem :3

 

 

 

 


Még megemlíthetném pluszként a Magic Mike részeit, de úgy gondolom, hogy az már csak tényleg egy plusz. Nem tudnám hova beilleszteni, de természetesen azt is szeretem. Itt is inkább az első, mint a második. Vagy… áhh, mindkettő. Channing ♥

Nektek melyik film a kedvencetek? Van olyan, amit még én sem láttam? Hasonló a sorrendetek nektek is? Szóljatok hozzá a poszthoz, mert érdekel a véleményetek!

 

 

 

 

 

Puszi,
Ninaa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük