TOP5 | A Dal 2019 kedvencek

Hello ADal! Nemrég elkezdődött a magyar válogató, hogy ki fog kijutni az idei Eurovíziós Dalfesztiválra, ami Izraelben lesz megtartva. Ha már itt tartunk, a tavalyi csirkedallal nyert Netta nemrég új muzsikát dobott ki, mely még betegebb lett szerintem, mint elődje, a Toy.

Hallgassátok szeretettel a Bassa Sababa című újdonságát.

Most pedig, hogy sokkot kaptatok, visszarántanálak titeket a valóságba. Elhoztam nektek az én top ötösömet az idei magyar Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőiből.

5. Az ötödik helyet nagy kedvenceim kapják, akik a USNK srácok. Bár a Posztolj című dal tényleg nem teljesen oda való, még ha a mondanivalója meg is állná a helyét. Az előadásuk sem volt eget rengető, de mégis azt kell írjam, hogy a harmadik válogatón magasan a legjobbak közé tartoztak. A 26 pont szerintem iszonyat kevés volt, de a közönség felhúzta azt 9 ponttal és természetesen nem hagyták cserben a srácokat és továbbjuttatták őket a következő fordulóba.

Az akusztikus verziójukat, ami ugye a második fordulója a versenynek, hatalmasnak tartom. Trap kapitány beatboxos bevonása tökéletes választás volt. A szavazatomat így ők kapták meg és remélem be is fognak kerülni a következő adásba.

4. yesyes és az Incomplete. A tavalyi évben is nagy kedvenceim voltak, de sokkal jobb helyre kerültek az akkori listámban, mint most. Ez a dal egy kicsit lazább lett, lagymatagabb. A zsűri 27 pontjánál szerintem többet érdemeltek volna, de a közönség 8 pontjával ez is elég szép szám lett, mint a USNK srácoknál. Szabó Ádám (ugye ő az énekes) sajnos néhol hamiskás volt, de ettől függetlenül azt mondom, megérdemelték volna a jobb helyezést.

Be kell valljam, szerintem itt is az akusztikus verzió lett a jobb. Kijöttek azok a hangok is, amik az “élő adásban” nem. Nem hallottam félreesett hangokat, pedig még zenei mivoltom sincs, hogy ezeket meghalljam, de a fenti előadásban sikerült. Remélem ők is tovább jutnak és a döntőben a helyük.

A dal videóklipje is napvilágot látott már!

3. A harmadik helyen nálam Deniz kapna helyet, és természetesen a bandája, ahol nagy szerepet játszik Orsi, az énekesnő is. Hatalmasat dob Deniz “Ide várnak vissza” című dalán, amit volt szerencsém múlt héten élőbe is hallani. Megnyugtatlak titeket, élőbe (is) nagyon jók. Remek szöveg, még jobb dal, még jobb összhang. Őket is jó lenne kiküldeni Izraelbe, hogy megmutassák, a magyar zene is lehet különleges. Az ő kettőjük hangja ugyanis az. Különleges. A zsűri őket nem húzta le szavakban, bár Mező Misi nem tudom min akar kuncogni, de kuncogjon magán, ha nem érti a dal mondanivalóját. Mi imádtuk, a pontszám szerint pedig a 25 és a közönségtől kapott 9 pont, szintén elég kevés lett, de a közönség nem hagyta annyiban, mint írtam, szeretjük a dalt, tovább juttatuk a bandát.

Az akusztikus előadásuk sem lett rossz, de itt talán az előzőt mondanám sikeresebbnek. Nem tudom miért. Egyszerűen csak az eredeti verziót sokkal jobbnak vélem.

2. Második helyezett nálam Szekér Gergő dala lett, a Madár, repülj!. Én igazából az X-Faktorban is szerettem, amikor saját dalt/feldolgozást hozott. Már akkor látszott, hogy jó hangja van, élvezi amit csinál, de amikor bekerült az élő adásokba, elveszett. Nem baj, jót is tett neki és örülök, hogy A Dalba bekerült. Nagyon ügyes, remek hangszín, csodálkoztam, amikor mindent ki tudott rendesen énekelni. A zsűri is nagyon szerette Gergőt, 33 pontot kapott és a közönség 8 ponttal húzta fel őt.

Az akusztikus verziója is kiemelkedő lett. Tetszik a lazasága, hogy mindent tényleg olyan tisztán énekel, ami ehhez a dalhoz kell is. Nem tudnék választani, hogy melyik verziója a jobb. Mindkettőt nagyon szeretem, ami nagy szó, mert az ilyen dalokért én nem vagyok oda. De ez, profi!

A dalhoz videóklip is készült!

1. Számomra a nyertesek a The Middletonz srácok lettek, Kállay Saunders András már megérdemelné, hogy kijusson az Eurovíziós Dalfesztiválra. A dal pörgős, popos, rappes, modern és benne van minden, amivel szerintem simán esélyes a győzelemre egy ilyen versenyen. Bár, ahogy olvasom politikai szagú az egész, de akkor is remek választás lenne a Roses – t kiküldeni. Mindent beleadnak a srácok, hatalmasak, kedvencek. A zsűri sem fukarkodott, magas pontszámmal zártak, 33 pontot kaptak, és a közönségtől 8 pontot sikerült bezsebelniük, ami 41 pontot jelentett és szinte biztos továbbjutást a srácoknak.

Az akusztikus verzió is menő volt. Szintén azon a ponton vagyok, mint Gergő esetében, nem tudnék választani, ha kellene. András hangja fenomenális, a rapper lenyűgöz bárhogy szólal meg, szóval ja. Hajrá The Middletonz. Nyernetek kell itt is és kint is!

Kíváncsi vagyok arra, hogy Ti kit küldenétek ki, hogy képviselje Magyarországot az idei, 2019 – es Eurovíziós Dalfesztiválon. Írjátok meg nekem kommentben, akár ha már van posztotok róla, osszátok meg velem.

Puszi,
Ninaa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük