Természetfeletti sorozatok netovábbja

Az ősz a sorozataim körül jól indulnak, ugyanis három kedvencem is van, ami útnak indul(t). Mindegyik természetfeletti, ahogy a címben is említem. Kíváncsi vagyok, nektek melyik a kedvencetek. Mit néztek mostanában? Mi a legújabb kedvencetek? Az én három sorozatomról a következő sorokban olvashattok.

Van egy boszorkányos, a Charmed reboot. Sajnos még csak október 14 – én adták le külföldön az első részét, ami olyan nagy sikert nem ért el, de 1,57 millió nézettséget bevonzott. Na jó, valljuk be, ez azért egész szép szám. Pár napra rá meg is tekintettem a pilot epizódod, azaz az első részét a sorozatnak és pár dolgot átvettek az eredeti sorozatból, ami kezdésként szerintem egy jó pont. Aki látta a Bűbájos boszikat, ismerős lehet, amikor Paige megtudja, hogy vannak testvérei és ahogy összekerülnek. Na ez hasonlóképpen volt a feldolgozásban is. Emellett a Bűbájos boszik legelső részében Piper barátja a démon és ugyanígy a rebootban is valami hasonló történik. Az árnyak könyve is jelen van természetesen, a fényőr is megjelenik már az első részben, tetszenek a varázslatok, a képességek egyébként ugyan azok, mint a Halliwell nővéreké is volt: telekinézis, gondolatolvasás/látó és az idő megállítása, vagyis a fagyasztás. Szóval tényleg nagyon hasonlít még az eredeti sorozatra, aminek örülök. Egy – két dolog, például a leszbikusság nem tetszik benne, mostanában mindenbe beleteszik a homoszexualitást. Nem mintha ellene lennék, mert hát mindneki azt szeret, akit akar, csak van, amibe nem biztos, hogy beleillik. Ennek ellenére, várom a következő részt és a kibontakozást is. Talán lehet egy jó boszorkányos sorozatunk.

A következő, ami visszatért a második évadával a The Gifted, azaz a Kiválasztottak című sorozat. A különleges képességek állnak a középpontjában, mondhatjuk inkább úgy is, hogy a mutánsok. Az egész történet Logan – Farkas ideje után játszódik, azaz 2029 után, amikor is az emberek tudják, hogy léteznek különleges képességgel rendelkező egyének, de nem akarják elfogadni őket, félnek tőlük, így meg akarnak tőlük szabadulni, a mutánsoknak pedig nincs mit tenniük, bújkálniuk kell. Azonban ezt megelégelve egy – egy csoport alakult ki, akik fel akarják venni a harcot az emberekkel. Az egyik csoport meg akarja mutatni, hogy tudnak együtt is élni, a másik csoport pedig felül akar kerekedni rajtuk. Az első évada 2017 – ben kelt útnak, a Fox csatornán, magyar szinkronnal is megtekinthetjük, összesen 13 részes. A második évada szeptember végén kezdődött, szintén 13 részt terveztek, reméljük magyar felirattal is látni fogjuk. Szerintem egy nagyon jó sorozat lett, boldog lennék, ha több évadot élne meg. Szeretem a színészeket (Jamie Chung, Natalie Alyn Lind), jól játszák szerepüket. Ha szeretitek a természetfeletti, mutánsos, varázslós, különleges képességű sorozatokat, akkor ez nektek való.

Az utolsó pedig a vámpíros, vérfarkasos, boszorkányos Vámpírnaplók univerzumának következő fejezete, az Örökség, azaz a Legacies. Ez még csak most fog útnak indulni, október 25 – én fogja adni a The CW csatorna, aztán pedig, ha minden igaz magyar szinkronnal fogják vetíteni. Azonban én nem tartom ezt jó ötletnek addig, amíg az elődjét, az anyasorozatát a Vámpírnaplókat és annak spin offját a The Originalst nem fordítják le teljesen. Bár a TVD .- ből már a 7. évad is szinkronos, de a TO még csak a 3. évadig van szinkronizálva, hol van a negyedik és az ötödik évadnak a magyar része? Na mindegy. Aki viszont nem látta az elődöket, annak lehet kusza lesz majd a sorozat, de reménykedjünk, hogy nem. Bővebben, az összes vámpíruniverzumos sorozatról ezen az oldalon: http://tvdto.com/ többet megtudhattok. Nézzetek fel rá.

Melyik sorozatot követitek figyelemmel? Írjátok le róluk a véleményeteket. Esetleg hasonló, természetfeletti sorozattal meg tudtok dobni? ^^.

Puszi,
Ninaa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük