TAG | Alternatív érettségi

Köszönöm Thea a kihívást (és a képet is) és természetesen az eredeti készítőnek is a Felnőtt szemmel bloggerének. Szóval drága Thea, köszönöm, hogy vagy, hogy írsz, mert a Te weboldalad az, ami néha felráz, ihletet ad, megnyugtat, hogy ne adjam fel és olykor meg is nevetett. Szeretem a cikkeidet, téged is, szóval remélem még sokáig itt leszel nekünk.

1. Írj néhány kedves szót arról, akitől kaptad a kihívást. Ha nagyon szereted őt olvasni, belinkelheted a blogját is.
2. Az én alternatív érettségimen három tárgy van: random tények, emlékek, és fantázia. Mindhárom tárgyból húsz-húsz „tétel” van. Ahhoz, hogy átmenj, legalább tízet meg kell válaszolnod tárgyanként, amiket te választhatsz ki.
3. Nincs rossz válasz!
4. A válaszaid után illeszd be az eredeti kérdéssornak a linkjét, hogy a kihívottaid is tudjanak válogatni a hatvan kérdés közül.
5. Hívd ki azokat, akiknek szívesen feldobnád a napját; vagy azt, akit a vizsgák közben megjutalmaznál még egy vizsgával!

RANDOM

1. Melyik a kedvenc évszakod?
Tavasz, nyár, ősz. Nagyon hideg ellenes vagyok. Így a melegebb éghajlatok a kedvenceim. Bár az igaz, hogy minden évszakban van valami szép, de a téli időjárás számomra idegtépő, unalmas, kellemetlen és persze.. drága.

2. Mi a legfurcsább visszatérő álmod?
Sokszor álmodom azt, hogy leesek valahonnan, vagy szörnyekkel. Rémisztő álmaim szoktak lenni. Esetleg meghalnak a szeretteim. Ezek szoktak visszatérni. Vajon van olyan álom, ami pozitív? Arra nem nagyon emlékszem és ez kiborító. Mások is így vannak vele? A jelentésüknek már utána kéne járnom…

3. Vannak olyan szavak, amik felidegesítenek, ha meghallod őket?
A rasszista szavak. Amikor valaki úgy beszél valakiről, hogy süt róla a gyűlölet. Mondhatjuk azt is, hogy a gyűlölet, ami taszít. Meg a csá. Azt nagyon rühellem, amikor valaki így köszön. Aztán.. még biztos lenne több is, de ezek jutottak ebben a pillanatban az eszembe.

4. Van olyan könyv, vagy film, amit kötelezővé tennél az iskolában? Miért?

13 – Amit nem is szeretnék bővebben kifejteni, mert erről már egy régebbi posztomban írtam. Itt el is olvashatjátok. Szerintem tanulságos. A mai tinédzserkorra jellemző tulajdonságok vannak benne, hogy hogyan élnek a fiatalok, mit tesznek és mennyire változtatja ez meg az ember életét. Sokak magukra ismerhetnek benne szerintem.
5. Tejre a müzli, vagy müzlire a tej?
Tejre műzli. Bár azt hiszem (már rég néztem) a reklámokban pont fordítva szokták csinálni. Na meg a filmekben is, viszont szerintem sokkal jobb, ha a tejre belepakolgatom a műzlit. Öntve, kézből, egyesével, ahogy jól esik.

 

6. Melyik a kedvenc mémes oldalad?
Tudjátok.. gyűlölöm a mémes oldalakat. Főleg azokat, amikben direkt helytelenül írnak. A tököm televan velük. A nemlétező tököm. Ezért is hagytam meg ezt a kérdést, hogy ezt le tudjam írni nektek. Én nem vagyok semmi elrontója, de ezekkel a falra tudok mászni. Vannak jók, bevallom, csak kevés.

7. Van olyan videó, ami minden alkalommal megnevettet? Melyik az?

Bármelyik minion videó. IMÁDOM ŐKET! 😀

 

8. Fagyi, vagy jégkrém?
Fagyi, pedig a jégkrém lehet jobban megérné. De a fagyinak van egy feelingje. Nyári finomság.

 

9. Van olyan étel, vagy ital, ami Magyarországon nem kapható, de odavagy érte?

A környéken a japán ételek, édességek azok, amiket nem kaphatok meg. Ezekből rengeteget be tudnék vásárolni és mindet megkóstolni. Most a Pocky ízesített ropifélért vagyok oda és vissza.

 

10. Szereted a tűzijátékot? Melyik volt eddig a legemlékezetesebb, amit láttál?

Igazából nem nagyon láttam mást, csak ami itt van a környékünkön. Nem voltak mindig a legjobbak, viszont a tavalyi az valami fergeteges volt. Szerettem azt a tíz percet, ameddig tartott. A füvön kifeküdve, barátok társaságában, már csak a párom hiányzott, de sajnos dolgozott. Remélem majd most bepótolhatjuk. Viszont, ha választanom kéne, hogy hol nézném meg élőbe, természetesen japánt választanám.

 

 
EMLÉKEK
1. Van olyan kiegészítőd (óra, nyaklánc, karkötő stb.) amihez különösen ragaszkodsz? Miért?
A jegygyűrűm. Vajon miért? Ezt szerintem nem kell ecsetelnem. Viszont.. van egy peaces nyakláncom, amitől semmiféleképpen se válnék meg. Ezt még ide tudnám sorolni. Sajnos nem mindig hordom, de ez egy ilyen örök kedvenc.

 

2. Mi volt a legértékesebb dolog, amit valaha nyertél?

Nyertem már a hotdog.hu oldalán még nagyon – nagyon régen, egy pólót. Viszont, aminek a legjobban örültem és számomra a legértékesebb dolog, az a lindadesign-nonstop.hu oldalán megrendezett honlapversenyen szerzett csomag, amit még a fromniaa.gp – vel nyerhettem el a harmadik helyezésért. Gravírozott tollat, bronz érmet és kreditet nyertem, ami nem nagy dolog a való életben, de nekem örök kincs. Köszönöm. Kíváncsi lennék, hogy most mit gondolna az oldalamról Linda.

 

3. Az utóbbi években mennyi volt a leghosszabb idő, amit Facebook nélkül töltöttél, és milyen alkalomból? Mit csináltál helyette?
Haha. Szégyen, nem szégyen. Nagyon kevés időt töltök facebook nélkül. Szerintem pár órát. Meg amikor alszom. Ugye milyen gyökér kocka vagyok? Ki van még így vele? A rabjává váltam.

4. Mi volt általánosban a kedvenc online – vagy videojátékod?
SIMS? Lego Racer? Metin2. Így szép sorban. A Lego Raceren kívül, mindet imádom. Mármint azt a kettőt biztosan.

5. Melyik volt életed legjobb bulija, és mi tette azzá?
Amikor összejöttem párommal. Az a buli, az az egy hét fergeteges volt. Imádtam minden pillanatát. A szeretetet, a barátságot, a törődést és tényleg mindent. Bár.. ha egy Beyoncé koncertre eljutnék, biztos azt írtam volna ide.. dehát ilyen még nem volt.

6. Melyik tárgyat tanította a kedvenc tanárod, és mitől vált a kedvenceddé?
Nem volt túlságosan kedvenc, de természetesen a photoshop órák voltak azok, amiket imádtam és az informatika órák. Nem hiába szeretem gép előtt tölteni a fél életem.

7. Sírtál már fiú, vagy lány miatt?
Mindkettő miatt. Utáltam is azokat a pillanatokat. Amikor lány miatt, azt jobban. Azóta sem békéltem meg azzal az éjszakával. Barátnő..

8. Mi volt a legérthetetlenebb indok, amiért véget ért egy barátságod?
A semmi. Mivel nem beszéltük meg, csak egyszer véget ért és nem kerestük többet egymást.

9. Mi volt az indok, amiért legutóbb letiltottál valakit?
A hiszti. A kétszínűség. A gyökérség.

10. Mi volt életed első könyve, amit elolvastál?

Böszörményi Gyula: 9,8,7
FANTÁZIA
1. Mi az az esemény, amit a legjobban vársz? Hány nap van még addig?
Beyoncé koncert. Fogalmam sincs, hogy hány nap van addig, mert sajnos errefelé nem fog még jönni egy ideig. Most van koncertje és általában 2 évet kihagy minden koncertje között. Szóval… azt hiszem két év múlva találkozunk. Ha errefelé jár, vagy ha addigra összegyűjtök sok manit és kijutok egy közeli helyre.

2. Mi az álommunkád, amivel negyven évig szívesen foglalkoznál?
Webdesigner lennék. Ideje tenem érte?

 

3. Ha mindenképpen népszerű lennél a jövőben, de te választhatnád meg, mivel válsz azzá, mit választanál?
Szintén, webdesigner lennék a leginkább és azzal is válnék híressé legszívesebben. Ez még elérhető is. Bár régen azért egy táncos énnek is örültem volna, de az kicsúszott a kezeim közül, mikor nem foglalkoztam kisebb koromban vele.

4. Ha írtál/írnál regényt, az miről szól(na)?
Az biztos, hogy valami természetfeletti erőkkel, lényekkel, világgal, élőkkel és holtakkal foglalkozna. Viszont mivel nem tartom magam jó írónak, vagy regényírónak, ezért kizárt dolognak tartom, hogy ilyet összehoznék. Bár kitudja, mostanában sokat gondolkoztam rajta, hogy meg kéne próbálni, hátha mégis sikerülne.

5. Ha holnap azzal a tudattal ébrednél, hogy egyvalami megváltozott a külsődön, miben reménykednél, mielőtt a tükör elé állsz, és meglátod?

Eltűntek az összes pattanásaim és a fogam szebb. Ezen mondjuk sminkkel és fogszabival lehetne/lehetett volna változtatni, de… egyik sem lett meg. Így jártam. Már elfogadtam magam olyannak, amilyen vagyok. Szeretem magam.
6. Mi a célod a blogoddal? Mekkora olvasottságnál éreznéd azt, hogy ennél már nem szeretnél többet?
Bár ki ne szeretne híressé válni a blogja által, de mégis úgy érzem, ez ezzel a bloggal nem igazán sikerülhetne. Hobbinak kéne felfognom, de néha azért örülnék több látogatónak. Viszont így is szeretem. Hogy mi az, aminél már többre nem vágynék? Talán az 500 látogató is elég lenne naponta. Nem vagyok nagyravágyó. Ugye?

 

7. Mit gondolsz a tévé és a nyomtatott újság jövőjéről?
A nyomtatott újság már – már kihalófélben van. Nagyon kevesen olvasnak, inkább idősebbek. Mások pedig a telefonjukat pötyögtetik. Halad a kor. A tévé szerintem még sokáig köztudatban lesz, bár elég ratyi (haha, de rég használtam már ezt a szót) az egész műsoruk, de hátha az idők folyamán fejlődni fogunk. Több szinkronos sorozattal, animecsatornával és egyéb finomsággal.

8. Szerinted van élet a Földön kívül? Mi történhetne, ha hirtelen felvennék velünk a kapcsolatot?
Szerintem van. Miért ne lenne? Ha felvennék velünk a kapcsolatot? Bíznék benne, hogy jó szándékkal jönnek, nem pedig elpusztítani és elfoglalni a Földünket, vagy az agyunkat, vagy bármi ilyen világhatalomra törő cucc. Tudjátok, sok animét néztem. Vagyis sok Dragon Ballt mostanában. Aztán ilyenek járnának a fejemben. Na meg.. nehogy valami szörnyeteg bújjon elő és undorító dolgokat tegyen. Ahh, sok volt a horrorfilm.

9. Ha választhatnál, mennyi idős lennél most? Miért?
20. Az olyan pont jó korszak. Már felnőtt, de még lehetsz gyerek is. Dolgozhatsz, tanulhatsz, bármit csinálhatsz. Jó, a későbbiekben is és nem is vagyok most sem öreg, csak már mégsem vagyok gyerek. Pedig.. néha még mindig úgy viselkedek. Engem szerintem egy örök gyereknek szánt az ég. Ki van még így?

10. Hogyan változna a világ, ha kiszivárogna, hogy tíz évünk van hátra egy meteor becsapódásáig?
The 100. Kinek ismerős? Az égbe kijutnánk, pár tízezren és próbálnánk ott vígan élni. Mások elfogadnák a halált és várnák azt a meteort.. és a végén be se csapódna. Szóval a Föld megúsznám, az emberek nélkül kicsit jobbá válna és szebbé és visszatérnének a dinoszauruszok.. na jó, ez már túl fantazi. Szóval a dinoszauruszon kívül.. körülbelül úgy.

Kihívottak: Andi, Amy, Dienah, Szofi és Dzseni.

 
Kategóriáktag

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük