SOROZATAJÁNLÓ | Riverdale

Ma ismét egy sorozatajánlóval érkezem, ugyanis hamarosan kezdetét veszi a Riverdale következő, azaz második évada. Szóval még előtte szerettem volna hozni egy ajánlót, hogy aki még nem látta, az ebben a pár napban ledarálhassa az első évadot. Ha érdekel, hogy miről van szó, az előzetest nézd meg és utána, ha még szeretnéd, olvasd el a bejegyzést!

A sorozat egy 13 részes tinidráma, sok rejtéllyel megfűszerezve. Ahhoz képest, hogy a leghelyesebb és legszebb fiúkból és lányokból álló egyszerű történetről volt szó, teljesen magával ragadt. Kezdjük ott, hogy a rejtélyes sorozatok mindig is tetszettek (lsd. Pretty Little Liars, ami már a végére kicsit sok volt) és a tinidrámákat is szeretem, ha valamivel megfog (lsd. Gossip Girl, bár itt a 3. évadnál járok, mert telespoilereztem magam és nem tudom eldönteni, hogy végig nézzem – e vagy sem). Aztán a karakterek közt is akadtak olyanok, akik felkeltették az érdeklődésem a különc viselkedésükkel (Jughead vagy Cheryl). A történet pedig a sötét múltakkal, a gazdag emberek harcaival számomra egy tökéletes sorozatot alkotott.

Hogy miről is szól pontosan a Riverdale?  A kisvárosban (Riverdaleben) élő átlagos, de gazdag fiatalok életét mutatja be, viszont már az első részben kiderül, hogy ez a sorozat nem az a fajta sorozat, amit eddig láthattunk. Meghal egy fiatal fiú, Jason Blossom, a leggazdagabb és egyben legbefolyásosabb család sarja. Elég különleges srác volt ő, főleg az ikertestvére Cheryl Blossom (Madelaine Petsch) miatt. A lány egy vérbeli díva, manipulatív és akaratos, a pompomlányok vezetője. Nem szereti azokat az embereket, akik felül szeretnének kerekedni rajta, ilyen Betty (Lili Reinhart), a gyönyörű és okos lány. Vagy Archie (K.J. Apa), aki a lányok szerelme, tehát ő a szépfiú a sorozatban és természetesen a focicsapat egyik legjobb játékosa (Jason után). Nem maradhat ki a különc szereplő sem, őt testesíti meg Jughead (Cole Sprouse). Ráadásul még egy új lányt is odaköltöztetnek a készítők a városba, aki Veronica (Camila Mendes) és a szépségével, na meg a tehetségével Cheryl egyik legnagyobb ellenségévé válik. Erről az öt fiatalról szól a történet és természetesen az ő családjaikról, titkaikról. Sok sötét titokról.

IMDB szerinti pontszáma: 7,8, ami szerintem is igazán reális pontszám. Szóval ezek után én azonnal nekilátnék a ledarálásának.

 
Ha még nem láttad, de érdekel, akkor ezen az oldalon az összes részt megnézheted!
 

Hogy melyik volt a kedvenc részem a sorozatból? Az utolsó három. Amikor csak pörögtek az események és én csak kapkodtam a fejem, hogy most wtf? Ez mi? De az előző részeknél is voltak ilyen pillanatok. Nagyon tetszett tényleg az egész sorozat.

Ki(k) a kedvenceim? Cheryl, ez egyértelmű és talán Jughead.

"Kis" spoiler lehet a válaszban azok számára, akik még nem látták a sorozatot!
Hogy mire vagyok kíváncsi a 2. évadból? Ki Veronica apja és miért félnek annyira tőle? Jughead hogy fogja viselni az iskolaváltást és ez hogyan fogja befolyásolni a Bettyvel való kapcsolatát? Archie apjával mi lesz? Cheryl az anyjával fog tovább élni, vagy egyáltalán az anyja kíván még Cheryllel élni? A családokban mennyi titok lesz még?

Hogy kinek ajánlanám? Mindenkinek, akit érdekelnek a rejtélyes sorozatok, vagy épp egy tinidrámára vágynak. Ebben a sorozatban mindkettőből akad bőven!

Hogy mi lesz a második évadban? Itt egy előzetes, ami talán érdekelhet.
 

 
Remélem, hogy kedvet kaptatok a sorozat megtekintéséhez, ha megnéztétek várom a véleményeiteket róla. Aki pedig látta, az már most is leírhatja nyugodtan! Nem harapok. Ha nincs kedved hosszan válaszolni, akkor a fentebb található 4 kérdésre is válaszolhatsz.

 
Köszönöm, hogy elolvastad!
Puszi, 
Ninaa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük