SOROZATAJÁNLÓ | Miért szeretem annyira a Született feleségeket?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7qlzjOkjV1qhbyy2o1_500.gif
 

Ki ne ismerné ezt a nagyszerű misztikus, vígjáték és drámasorozatot? A Született feleségek 2004 – ben kerültek a televíziók képernyőire és azóta sem láttam jobb sorozatot. Azt hiszem nálam minden évben újranézősek a hölgyek és természetesen most is folyamatban van (4×16). Viszont, ha van olyan ember a Földön, aki mégsem ismerné, akkor itt egy rövid leírás róla:

Széplakon vagyunk, a Lila Akác közben. Négy, átlagosnak nem mondható feleség éli itt mindennapjait. Susan (Teri Hatcher) a kicsit bénácska, elvált feleség, akit a férje a titkárnőjével csalt meg és egyedül neveli lányát, Juliet. A következő alanyunk Lynette (Felicity Huffmannel) a családanya, az örökös vezéregyéniség, férjjel és gyerekekkel, akikért a karrierjét is feladta. Ha már a családanyáknál tartunk, következzen Bree (Marcia Cross), férjezett, hagyományőrző háziasszony, mintakép, két gyerekkel, akik nem igazán szívlelik őt. Utolsó sorban pedig bemutatnám a bombázó feleséget Gabyt (Eva Longoria), aki modell volt, de a férje, Carlos miatt feladta karrierjét és egy kertvárosba költöztek, hogy új, boldog életet élhessenek. Ő az egyedüli, aki azok közé a feleségek közé tartozik, akiket a férjük tart el, vásárlásmániás, de mindeközben magányos, hiszen a férje folyamatosan dolgozik. Szóval róluk szól a sorozat, a titkaik, az életük, a fájdalmuk, a boldogságuk és pár haláleset. Na meg az elmaradhatatlan pókerparti egy kis pletykával megfűszerezve.

Az egész történetet pedig az első részben öngyilkossá vált feleség, Mary Alice Young (Brenda Strong) narrálta, aki időnként megjelent a visszaemlékezésekben vagy látomásokban, álmokban.
 
A négy nő mellé mindig csatlakozik egy 5. személy is, aki legyen a dögös Edie Britt (Nicollette Sheridan) vagy a nagy vetélytárs, Katherine Mayfair (Dana Delany) vagy pedig a lányok nagy meglepetésére, Lynette barátnője, a gyönyörű színes bőrű Reneé Perry (Vanessa Williams).

És most térjünk rá arra, hogy miért szeretem a Feleségeket? Vagy arra, hogy miért nézem meg minden évben ezt a sorozatot? Leírom, úgy, hogy ne legyen sok spoiler benne, de vigyázz, mert biztosan elejtek egy – kettőt:

Például Lynette miatt:
Aki megtanította, hogy ne legyünk erőszakosak, mert bármennyire is jót akarunk tenni vele, sajnos nem mindig azt a hatást keltjük. Ez a kapcsolatnak is árt és a barátságnak is. A sok gyerek lehet teher is, így csak annyit vállalj, amennyit tényleg szeretnél. Azonban ő az, aki talán a legjobb anya volt a négy feleség közül. Akármilyen probléma is adódott a gyerekeit sosem hanyagolta el. Gyönyörű és mégis hibás asszonyt kreáltak. Talán ő az egyetlen, akit sosem tudtam teljesen megkedvelni, de mindig "felnézek rá", hiszen ő Lynette Scavo a túlélő.

Vagy Bree miatt:
Az erős egyénisége, az, hogy mindenben próbálta a lehető legjobbat kihozni, azonban arra csak későn jött rá, hogy ez a családjának milyen kárt okoz. A túlzott szeretete és védelmezése, a műsége és az, hogy tisztaságmániás volt, na ezek nem tettek jót azoknak, akiknek a legjobbat akarta. A mintakép végül csalódást okozott azoknak, akiket a legjobban szeretett, de valahogy mindig rátalált a boldogság. Voltak mélypontok, de fel állt. Megtanította, hogy az ital nem lehet segítség semmire, maximum egy pár napig, amiért butaság bármit is kockára tenni. Megtanította, hogy sose adjuk fel. És azt is, hogy egy férfit a legjobban a gyomrán keresztül lehet boldoggá tenni. Viszont mindig legyünk titokzatosak, mert sajnos ha tudják mi okoz fájdalmat…. visszaélhetnek vele.

Aztán Susan miatt:
Aki megmutatta, hogy a tökéletlen feleség is lehet tökéletes. Ha nem tudsz főzni, nembaj. Ha a férjed megcsalt? Dobd ki és mutasd meg, hogy nélküle is boldog vagy, még ha belül össze is törtél. A gyerekedre mindig számíthatsz. Bár ő túlságosan is rátámaszkodott. A bénaság előny lehet, ha pasit kell szerezni. Van, hogy vicces és egyszerre lenyűgöző. A szerelem mindig megtalál, vagy rátalálsz. Bízz a barátaidban, de légy őszinte, hiszen az őszinteség sosem hátrány. Ha megtaláltad a boldogságot, a szerelmet, sose engedd el. Akármilyen furcsa, de ő az én kedvencem. Szerintem a legjobban rá fogok, vagyis már rá hasonlítok.

Végül pedig Gaby miatt:
Aki egy eléggé szeszélyes nő, és a külsejével van / volt mindig elfoglalva, de neki volt a legnagyobb szüksége a szeretetre. Talán a legstabilabb házastársi kapcsolatot tudhat magáénak. Akármi történt, mindig kibékültek, a veszekedések ellenére szerették egymást és kitartóak voltak. A hullámvölgyeket kisebb – nagyobb szakításokkal, de mindig átvészelték és együtt maradtak. Sosem gondoltam volna, ami a 6. évadban történt. Azonban azt sem hittem volna, hogy olyan áron, amilyen.. Rengeteget szenvedtek és én nem is tudom mit tennék, ha velem is ilyesmi megtörténne. Úgy gondolom, ők a legjobb páros Carlossal. A kedvenc párosom voltak.

Szóval ne felejtsük el a pasikat sem.. a pasikat egytől egyig eltalálták. Szexik voltak, karakterükhöz hűek voltak és passzoltak is hozzájuk. Egyedül Orson az, akit sosem tudtam megkedvelni. Lynette szinte csak Tommal randizott, bár volt egy kis "majdnem kilengése". Susannak három párja volt, Miket imádtam a legjobban ♥ Gaby pedig.. na őt hagyjuk. Carlos a favorite, de a szeretője egy isten volt. A másik férje pedig.. ahh, ő is tetszett. Gaby jó pasikat fogott ki, az egyszer biztos.

Egyébként rengeteg mellékszereplőt kaptunk, akik közül Ediet és Reneét kedveltem meg a legjobban, a nagyszájú és dögös kilétük miatt. Kathrine pedig.. hmm a gonosz kis szörnyeteg, nagyon jó karakter volt, de sosem lett volna a kedvencem! A sorozat nézésekor rengetegszer bőgtem el magam, szégyen – nem szégyen. Halálesetekkor, vagy szakítások miatt. Lehet mostanában túl érzékeny vagyok az ilyenekre, de ez van. A 8. évad volt a legkritikusabb. Az elég eseménydús és bőgős volt. 

Szóval mivel már kismilliószor láttam, így bátran állíthatom, hogy a történet megunhatatlan és ha azt mondaná nekem valaki, hogy nézzem meg újra, megtenném! Lásd, épp a 4. évad közepénél tartok, nem kell itt semmiféle lökés, nézem én magamtól is. ^^. Egyértelmű, imádom, a kedvenc sorozatom! 
 
Szóval Ti is nézzétek nyugodtan! Ha pedig már láttátok, írjatok nekem véleményt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy velem tartotok – e ebben a nagy szeretetben, vagy titeket nem fogott meg annyira?

4 hozzászólás “SOROZATAJÁNLÓ | Miért szeretem annyira a Született feleségeket?” bejegyzéshez

  1. Ninaa, imádom az ajánlóidat! 🙂
    Imádom ezt a sorozatot, bármikor bármeddig, bárhol tudnám nézni! 🙂
    Emlékszem, hogy mikor kicsi voltam akkor a barátnőimmel mindig ezt játszottunk.:'D Én voltam mintig Bree 😀 Jó visszaemlékezni ezekre! 🙂
    Nagyon jó cikk lett!:)

  2. Ah, én is imádom ezt a sorozatot. Az én kedvenceim Bree és Edie. Olyan szomorú voltam, miután Edie már nem szerepelt a sorozatban. Mondjuk Susan nálam néha kicsapta a biztosítékot nagyon. Néha olyan kis tesze-toszának állították be, hogy már idegesített, de ettől függetlenül az írásoddal teljesen egyet értek. Ami még nálam egy kisebb törés volt, az az, hogy a 4. évad után sok évvel későbbről folytatódik a sorozat. Ez az egy valahogy nem tetszik benne sajnos 🙁

  3. Ahh, Edie távozásán én bőgtem >< Viszont igen, Susan néha lehetett idegesítő, de én imádtam ^^. Most pont az 5 éves időugrásnál járok, de nekem egyáltalán nem fura. Tetszett és az is, hogy a sztori milyen irányba változott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük