SOROZATAJÁNLÓ | Július sorozata

Sziasztok! Egy igazán hosszú posztra kell most számítani, hiszen az egyik kedvenc sorozatomról fog szólni. A Sötétség kora, vagy eredeti címén a The Originals remélem sokatok számára ismerős, de ha nem, akkor a következő bejegyzés nektek szól. Természetesen mindenkinek ajánlom, hiszen megtudhatjátok a véleményem is róla. Kezdjünk is bele.


A The Originals egy 2013 – ben indult fantasy sorozat, amit a The CW csatorna vetített, a Vámpírnaplók testvérsorozataként. Az egész történet az eredeti vámpírcsaládról, azaz a Mikaelsonokról szólt. 5 évadot élt meg, a negyedik évadig évről – évre jobbat és mégjobbat hoztak ki belőle, azonban az utolsó kissé csalódás volt. Az első három évad, 22 részes volt, míg az utolsó kettő csak 13 epizódot élt meg. A szereplők ebben a videóban elmondják, hogy pontosan miről is szól. Érdemes megnézni és alatta lesz a fordítása is. Na, de folytassuk.

Röviden az évadokról: az elsőben ismerhetjük meg a helyszínt, New Orleanst és az ott élőket, embereket, boszorkányokat, vérfarkasokat és a vámpírokat, köztük pedig a visszatért Mikaelson tesókat: Niklaus, Elijah és Rebekah Mikaelsont. Itt kiderül, hogy Klaus egy egyéjszakás kaland után teherbe ejtett egy vérfarkas lányt, Hayleyt, és a születendő gyermekük miatt rengeteg veszély fenyegeti a családot. Ez az évad hozta meg a várva várt sikert, a szereplőknek (is) köszönhetően. A második évadban tűnnek fel az elveszett testvérek, Finn, Kol és a halottnak hitt nővér is, Freya. Ebben a szezonban többet megtudhatunk a család múltjáról és természetesen előkerülnek a szülők is, akik szintén a már megszületett gyermeket, Hopet akarják megölni. A harmadik évad is visszatekintésben lesz gazdag, de ott inkább a vérvonalak kerülnek elő és egy prófécia, ami az ősök, az eredeti vámpírok halálát hozza el. Vajon mennyire hatásos a prófécia? A következő, negyedik évadban 5 évet ugrunk az időben, a Mikaelsonokra újabb fenyegetés vár, a Sivár/Hollow a kislányukra vadászik. Az ötödik évad pedig ismét időugrással csalogatja a nézőit, összesen hét évvel később játszódik és ez már – már felvezetése a Legaciesnek, azaz a The Originals testvérsorozatának, aminek Hope lesz a főszereplője. Bár imádtam az utolsó évadot is, mégis csalódnom kellett az idióta végkifejlett megoldásban, a tehetetlenség miatt és azért, mert Julie ennyire bénán írta meg az egészet. Viszont ez ne tévesszen meg senkit.. a sorozat ettől eltekintve a legjobb, amit láttam. Azt is szögezzük le, hogy a karakterek nagyon jól fel vannak építve. Egytől – egyig nagyon jó színészek alakítják őket és a rájuk szabott szerep teli találat volt a castingerektől. Hogy értsétek miről írok itt, kicsit bővebben kifejtem a főbb szereplőkről a véleményem:

Klaus Mikaelson – Joseph Morgan

Annyi gif illene ide, amennyi csak lehet. A Klaust alakító Joe tökéletes választás volt az erős, önfejű és veszélyes vámpír megtestesítésére. Annyira jó mimikája van és a gonoszsága ellenére is csak imádni lehet. Bár az első évadban talán jobban megmutatkozik ez az énje és így nem lehet vele azonosulni, de a későbbiekben sokkal visszafogottabb, de mégis vad marad. Jól áll neki, amikor öl, amikor szeret, amikor szomorú, ha gonosz, ha őrült.. bármi tényleg. Évadról évadra megismerhettük, közelebb kerülhettünk hozzá és a végére teljesen átadta magát a lánya iránti szeretetnek. Kissé megkopasztották, de talán ilyen is egy apa. Bármit megtesz a lányáért. Nem igaz?

 

Elijah Mikaelson – Daniel Gillies

Elijah a testvére, azaz Klaus ellentetje. Nem őrjöng, mindig tiszta fejjel gondolkodik, sötét múltja ellenére sem veszti el az irányítást maga felett. Egyszóval nyugodt, halálos, #alwaysandforever mindenek felett. Ha elkezditek nézni a sorozatot, vagy már nézitek, akkor értitek miért írtam azt. Imádom ezt a gantlemant, annak ellenére, hogy kissé rosszabb színésznek tartom Joenál. Ne értsetek félre, nagyon jól játsza Elijah öltönyös, kifinomult, de mégis erőteljes vámpír szerepét, de sajnos Josephhez szerintem senki sem ér fel. Szerettem a Hayleyvel való kapcsolatát, de a készítők az ötödik évadra megutáltatták velem. Pedig.. Haylijah ♥

 

Marcel Gerard – Charles Michael Davis

A következő szereplő, Marcel, aki szintén a kezdetek kezdetétől a sorozatban szerepel és őt is nevezhetnénk ősinek, hiszen Klausék  változtatták át, már gyerekkorától ott van mellettük, úgymond Klaus fogadott fia. Azonban olyan se veled, se nélküled a kapcsolatuk. Marcel nem mindig áll a jó oldalra. Fordulatos, okos, erős és mégis ha kell nyugodt és tudja, ha erősebb van a közelben, meg kell húzódni. Imádom, ahogy irányítja a körülötte lévőket, fr egy kicsit kétszínű. Talán beképzelt is, ha erőfölénybe kerül, de ha kell bárkit megment a barátai közül, hiába vannak épp rosszban. Charles nagyon jó színész. Szeretem. Marcel szerepére sem lehetett volna szerintem jobb szereplőt választani. Viszont itt is azt kell mondanom, hogy néha nagyon utáltam a karakterét. Érthető okokból. Viszont Rebcel ♥

Vincent Griffith – Yusuf Gatewood

Most pedig jöhet egy boszorkány, vagy mondjuk inkább varázslónak? Mindegy is. Ő Vincent, aki a 2. évadban tűnik fel és egészen a végéig ott van és hozza a formáját. Talán Joseph mellett Yusufra lehet azt mondani, hogy baromi jó színész és tényleg tökéletes karaktert kapott. A boszorkányok és az emberek mellett van, de azért mégis segít a vámpíroknak. Erős, gonosz, ha kell, halálos igéi vannak, bírom az egész mimikáját neki is és tényleg baromi jó színész. Nincs mit tagadni, Klaus és Vincent a legjobbak közt. Vannak furcsa mozdulatai a karakterét játszva, de ettől függetlenül.. szeretem. A mosolya, az egész kifejezése, a megjelenése… Kinek jön még be?

Rebekah Mikaelson – Claire Holt

Aztán jöhetnek a lányok. Rebekah számára Klaus volt az a személy, akire haragudott a saját nyomorúsága miatt, közben pedig mégis szerette. Sajnos Klaus nagyon féltette kicsi hugát a csalódástól, így szinte minden férfit, aki közelebb került szeretett hugához, elküldött melegebb éghajlatra és ha ellen álltak? Mind a ketten megbánták. Nem bánt kesztyűs kézzel vele, de később rájött, hogy a tette elég rossz véleményt alkotott róla. Rebakah amúgy egy nagyon erős és badass lány. Sajnálom, hogy a sorozatban egyre kevesebbet szerepelt, de ez azért volt, mert a családjával akart több időt eltölteni. Egyébként nagyon jól játsza a nővér és természetesen a vámpír szerepét a két ellentétes testvér mellett. Ő ragaszkodik leginkább a földi élethez és természetesen a szerelemhez, a boldogsághoz, de tudjuk jól, hogy ez Mikaelsonként lehetetlen. Claire hatalmas tehetség és szerintem a The Orignals hozta ki belőle a legjobban ezt a színészi képességet.

Hayley Marshall – Phoebe Tonkin

Ahogy Hayleyből is. A kis farkas, aki végül hibriddé válik, mert Klaus gyermekét várja. Nem is tudja, hogy mibe csöppent bele, amíg el nem kezdődtek a Mikaelsonok elleni küzdelmek. Talán össze is illenének Klaussal, hiszen ő is önfejű, erős, hirtelen haragú és nem mindig gondolkozik előre. Aztán rájövünk, hogy egy kedves, szerethető és segítő karakter. Phoebe nagyon jól alakítja Hayleyt. A mimikája tökéletes és számomra a lányok közül ő a kedvencem. Azért annyi gyengesége van a karakerének, hogy Klaustól várja a gyermekét, testvérébe Elijahba halálosan szerelmes, de egy vérfarkashoz megy (majd) hozzá. Bocsi a kis spoilerért! Az első évadtól láthatjuk, hogyan fejlődik ki a magányos és a bizalmatlan kis farkas, a negyedikre pedig tökéletessé válik a karaktere. Érdemes figyelni rá.

Davina Claire – Danielle Campbell.

Davinát az első évadban ismerhetjük meg és egészen a harmadik évadig fő szereplője a srozatnak. Egy nagyon erős boszorkány, aki először szerény és félénk, mert kitaszította a saját covenje, majd egyre erőteljesebbé válik és kiteljesedik a karaktere. A színésznő gyönyörű és tehetséges, nagyon jól választottak a castingosok itt is. Bár az évadok során nekem unszimpatikus lett, szóval a végére már közömbössé vált. Bár az egyik kedvenc párosomat alakítják a sorozatban. Az viszont tényleg tagadhatatlan, hogy a színésznő nagyon jól alakította a karakterét, de valamiért még sem vált a kedvencemmé. Pedig a boszorkányokat kedvelem mindig a sorozatokban.

Camille “Cami” O’Connell – Leah Pipes

Jöjjön az egyetlen embert alakító főszereplő, aki ismeri mind a vérfarkasokat, a boszorkányokat és a vámpírokat. Hazudok, hiszen az egész családja kötődött valamilyen formában valamelyik természetfelettihez. Cami a vámpírokhoz, leginkább Klaushoz. Először terapeutaként, aztán közeli barátként, majd lassan vonzalmat éreztek egymás iránt. Eleinte imádtam Cami emberi, földhözragadt, szerény énjét, amit nagyon jól alakított tényleg, viszont az évadok során eltűnt ez a bája. Annyira erőltetett lett a karaktere, hogy kezdtem nem kedvelni. Viszont a negyedik évadban újra előjött az, akit az elején imádtam. Sajnáltam, hogy a vége felé már őt sem láthattuk a sorozatban.

 
Freya Mikaelson | Riley Voelkel

Freya, a halottnak hitt nővér, akivel a sorozat második évad vége felé találkozhatunk, de egészen az ötödik évadig végigkísér bennünket. Abszolút a második évad fénypontja volt, és talán még a harmadikban is nagyon nagy szerepet játszott, de a sorozat vége felé egyre jobban elvesztette azt a varázsát, amit az előző kettőben hozott. A karakterét is leamortizálták, az erőteljes és egyedi erővel bíró, komoly, elszánt nővérből, boszorkányból csináltak egy bána, gyenge és nem utolsó sorban egy leszbikus karaktert. Kissé spoilereztem, de ez idegesített a legjobban benne. Még az első évadokban, amikor megjelent hetero volt, és imádtam, simán összejöhetett volna Vincenttel, aztán meg azt vesszük észre, hogy leszbikus.. vagy biszex? Ez most komoly? Kérdeztem mindig. Oké, kellett egy meleg karakter bele, értem én. Csak ne így, a semmiből. Viszont Riley előtt le a kalappal, nem vált túlságosan ismerőssé, de az én szívemben örökre ott marad és remélem több szerephez fog jutni a sorozat után.

 


Hope Mikaelson | Summer Fontana

Hope megjelenése volt a sorozat csúcspontja. A negyedik évadban jelent meg a kicsike, de az egyik legjobb karakterré nőtte ki magát sokunk szemében. Sohasem hittem volna, hogy Summer Fontana ennyire tehetségesen tudja majd alakítani a boszorkány-vérfarkas-vámpír karakterét, aki még a felnőtteket is maga mögé tudta utasítani. Nagyon szerettem a kislányt, úgy, ahogy volt. Sosem találhattak volna jobbat a szerepére, nagyon aranyos volt és nem is tudok rá mit írni, csak annyit, hogy tökéletes. Az arckifejezései, a beszéde, a cuki megjelenése, és még az is rátett egy lapáttal, hogy nagyjából hasonlított is a szüleire, nézzétek a szemeit és ahogy Klaustól át vett egy – két momentumot. Tényleg nem tudnék elképzelni másik karaktert a helyére. Kár, hogy csak egy évadban láthattuk a drágát. Summer Fontana kisasszony egy őstehetség.

Hope Mikaelson | Danielle Rose Russell

Amikor pedig az ötödik évadban Daniellet választották hogy játsza el Hope tini énjét, az is egy igazán jó döntés volt. Bár ebben az évadban már a Legacies felvázolása is cél lehetett, így többet láthattunk belőle, mint magából az Eredeti ősvámpírokról, de azért így is összehoztak egy igazán szívszorító, de mégis idegesítő és szomorú befejezést. Daniellet sajnos nagyon megutálták amiatt, amiért a Legacies létrejött és az 5. évad egésze miatt is szirintem.. pedig nem őt kéne bántani. Mint színésznő, nagyon jól eljátszotta a szerepét, megfelelő választás volt, a kinézete hasonlított kicsit a kicsiére. Az sem az ő hibája, hogy nem írták meg jól a karakterét, hiszen teljesen lebutították a kis badass Hope felnőtt énjét. Hol volt ebben a félelemetes, mindent elsöprő erő, amit végig, minden évadban hangoztattak? Hope hozza el majd a világvégét, meg blablabla. Elhozta.. csak nem úgy, ahogy mi számítottunk rá. Utáltam az ötödik évadot, szép volt és örültem, hogy még egyszer 13 részen keresztül láthatom a szereplőket, de basszus.. kapják be. Kapják be mind, amiért ilyen csúfos befejezést írtak!

És még mellékszereplőként feltűnik az összes Mikaelson tesó. Kol (kicsit több részben), Finn és a szülők. Emellett régebbi karakterek, na meg Josh is színre lép. A vérfarkasok közt Jacksont imádtam nagyon. Szóval voltak itt még jó karakterek, csak már nem írok többet, mert így is jó hosszú lesz. Most pedig jöjjön egy kis kérdéssor a végére. 

1. Kedvenc férfi karakter: Klaus Mikaelson
2. Kedvenc női karakter: Hayley Marshall
3. Kedvenc páros: Klayley
4. Kedvenc páros (nem párként): Klaus & Hayley & Hope
5. Legutálatosabb karakter: Aurora
6. Kedvenc idézet: Always and Forever
7. Legjobb évad:
4.
8. Legrosszabb évad: 5.
9. Egy sokkoló pillanat: a kedvenc karakterem halála (nem gondoltam volna)
10. Egy rész, amit sírtam: volt pár.. de az 5×13 legvége
+1: TVD vagy TO: egyértelmű, The Originals ♥

Ennyit szerettem volna. Lázárásképp pedig: annak ajánlanám, aki tényleg szereti a fantáziavilágban játszódó sorozatokat, hiszen szinte minden természetfeletti képességgel meg van áldva itt a tömeg. Mágikus tárgyak, varázslat, erő, gyorsaság, bűbáj, hibridek, vérfarkasok, vámpírok.. egyszóval minden amit én imádok. Aki pedig a Vámpírnaplókat nézte, és (nem igazán) tetszett neki, az is kezdjen bele. Hiszen hiába testvérsorozata a The Originals, mégis én sokkal jobbnak találom, mind kidolgozottságban, karakterekben, technikában, színészekben és természetesen történetben, mint az anyasorozatot. Kevesebb a szerelmi szál, de mégis van benne annyi, hogy a romantika szerelmesei is imádják érte. Rengeteget lehetne még róla írni, de minden elismerésem annak, aki idáig eljutott. Köszönöm. Puszi és pacsi is jár érte. Amúgy az értékelések:

IMDb szerint: 10/8,3
Ninaa szerint: 10/10

Kattints a képre és nézd meg a sorozatot!

Mit gondoltok a sorozatról? Láttátok már? A hosszú szövegelésem után mit gondoltok róla? Várom a véleményeteket, aki pedig látta, annak kötelező írnia!

Puszi,
Ninaa

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük