KRITIKA | Helie – bookssecret.bs

A mai napra egy újabb kritikával érkeztem. Nagyon örülök neki, hogy heti egy – kettő kritika kérés befut, mert szerintem így meg tudom írni nyugalomban és nem kell azon agyalnom, hogy mikor fogom magam utól érni. Szóval az ilyen heti 2 – 3 kritika írás bőven elegendő. A mai alanyom Helie lesz és az ő Books Secret elnevezésű oldala. Gondolom senki nem lepődik meg azon, hogy a lap a könyvekről szól. Véleményt ír, ajánl, tageket, toplistákat hoz.


Tetszik az oldal felépítése, a menük elhelyezése, az, hogy mindennek meg van a helye. Nagyon aranyos a fejléc, egyszerű és nagyszerű. Végülis egy nagyon szép összképet ad az oldal, aminek az alap koncepciója Agatától származik. Nagyon tetszik ez a kék szín, egyedül az nem jött be, amikor a bejegyzéseknél a szöveg fele is kék. Szerintem a legjobb ilyenkor az alap, semleges színeket használni. Fehér vagy fekete. Természetesen kiemelésnek tökéletes, de így túl sok néha. Amit még meg tudnék említeni a kinézettel kapcsolatban, hogy kicsit nagyobb sorokat is hagyhatnál a képek és a szöveg között. Szerintem így túlságosan összefolynak. Ezt ugye a blogspoton belül tudod megoldani. A tartalom az, amibe szerintem nem is lehet belekötni. Mint fentebb írtam a menü kialakítása miatt, bármit meg lehet találni, amit csak szeretnénk. Oldalt a címkék is egész jók, bár szerintem túl hosszúra sikerült, ez gondolom a kódjának az oka. Sebaj. Emellett eltekintünk. Nagyon sok könyvről olvashatunk nálad véleményt, lepontozod, ami még jobban tetszik és természetesen szerző szerint vagy akár cím szerint is kereshetünk. Szeretem, hogy mindenre sort kerítesz, de mégsem lesz tőle baromi hosszú a bejegyzésed. Pont megfelelő arányban írod le a véleményed, mind a könyv borítójáról, mind a történetről és olykor kitérsz a karakterekre, ez szerintem így jó. Én, aki nem könyvmoly, pont egy ilyen oldalra szeretnék tévedni, ha egyszer könyv vásárlásához folyamodnék. Örülök, hogy az oldal egésze sorkizárt, amit még talán ajánlhatok, hogy kicsit több bejegyzéssel érkezz. Akár toplistákkal, akár a kedvenc könyved bemutatásával vagy esetleg tagekkel, kihívásokkal, rovatokkal. Bár, mint látom, ezt már bevezetted. Reméljük több bejegyzést fogunk ezáltal kapni tőled.

Na, de egy szónak is száz a vége. Nagyon jó az oldal, amit szerkesztesz, tartalmilag nekem már – már tökéletes. A kinézetről írtam pár apróbb hibát, de ez csak az én kis látásmódomban ront egy kicsikét az összképen.

Te is szeretnél kritikát kérni? Akkor írj ehhez a bejegyzéshez vagy a chatbe és várj türelemmel, amíg elkészítem neked. (Jelen pillanatban jövő héten esedékes)

Puszi,
Ninaa

2 hozzászólás “KRITIKA | Helie – bookssecret.bs” bejegyzéshez

  1. Köszönöm, szépen a véleményedet, és nagyon hasznosnak tartom az építő kritikát is. A Túl sok kékre egyenlőre még nem találtam megoldást, mert ha bármit félkövérezek, vagy dőlttel írok akkor kék színnel jelenik meg az oldalon, amit mindenképp meghagynék, de majd utánanézek a dolognak. A több bejegyzést pedig igyekszem teljesíteni, több rovat is indult az utóbbi időben, csak tudjam őket. tartani. A pozitív kritikának pedig még jobban örültem. Köszönöm szépen még egyszer. 🙂

  2. Szia Helie ^^
    Igazán nincs mit. A dőlt és egyéb formázásokat "i, u, b" – vel jelzik, bár itt bs – en nem tudom, teljesen más, mint amihez én vagyok hozzászokva. Örülök az új rovatoknak és annak is, hogy tetszett a kritika.

    Puszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük