KPOP | K – pop és én

Heyhó! A mai adagom a koreai zenéről fog szólni, vagyis inkább arról, hogy én hogyan ismerkedtem meg vele, kiket hallgattam először és kik a kedvenceim most. Ezen kívül szeretnék kitérni arra is, hogy mennyire befolyásolja most ez a világ az én ízlésvilágomat.

Szóval. Az egész őrület körülbelül 2011 környékén kezdődhetett. Ekkor még csak titokban hallgattam ezeket a nagyszerű előadókat, mert a baráti társaságom és az akkori “énem” nem teljesen egyezett volna ki velük. Nem hiába próbáltam elnyomni az elején, de már akkor látszott, hogy szerelem volt első hallásra. Az egészet egy BoA nevezetű, inkább hip – hopra hasonlító leányzó szerettette meg velem. Ahogy táncolt, ahogy énekelt, a szépsége és úgy cakkumpakk minden, ami Ő volt, megfogott. Aztán jöttek a bandák és ezzel együtt a 2NE1 lányok, akik mára már sajnos feloszlottak (T_T) és a BIGBANG fiúk. Ők annyira megfogtak, hogy azóta sem találtam tőlük jobbat. Hasonlót igen, de sosem lesz még két ilyen nagy kedvencem, mint amilyen ez a két YG banda.


Emellett furának tarthatnak mások, hiszen a legtöbb kpopper, a lányok esetében főképp, a fiú bandákért, énekesekért vannak oda. Míg nálam ez egyáltalán nem így van. Én szinte a kezdetektől fogva a lány énekeseket, női bandákat kerestem és hallgattam. A fiú csapatok valamiért nem jöttek be. Nagyon sokáig csak a BIGBANG volt számomra az egyetlen a kedvenceim közt. Talán egy – két éve kezdtem el újabb bandákat megismerni és bukkantam rá egy – egy jobb darabra. Nem tudom elmondani, hogy pontosan miért, egyszerűen csak sokkal jobban szeretem a női hangzásvilágot és a cuki/csajos/szexi vagy épp értelmetlen videóklippeket. Mostanában pedig egyre többet gondolkozok azon, hogy egy – két koreográfiát jó lenne megtanulni.

Egyébként, ha újabb előadókat kéne sorolni, akiket mostanában kedveltem meg, akkor őket említeném: MAMAMOO, AOA, Blackpink, f(x) – bár ők eléggé eltűnőben vannak, GFRIEND, 4minute – akik sajnos már feloszlottak, és még az EXID lányok azok, akiket nagyon nagyon megszerettem az utóbbi időben.

Később fogtok kapni ezekről a bandákról pár infót, kedvenc dalokat és egyebeket.

Viszont fentebb csak csajos bandákat említettem, de mi a helyzet a fiú csapatokkal? Nem mondom, hogy rengetegen vannak, viszont az első, amit mindenképp elárulnék nektek, az az, hogy a YG Entertainment a kedvenc kiadóm és akik náluk vannak, azokat imádom. Ők a kedvenceim. Szóval ide sorolható a BIGBANG és mellette a WINNER nevezetű banda. Aztán ott vannak a Got7 fiúk és még az iKON – t is kénytelen vagyok megemlíteni. Számomra ők azok az előadók, akik mindent visznek és mostanában minden alkalommal lenyűgöznek. Persze egy – egy dalt meghallgatok és szeretek más bandáktól is (például EXO – Monster, vagy Block-B – NalinA), de szerintem erről is majd egy későbbi posztban fogok írni.

Viszont vannak még kedvenceim, szólósaim, például: Lee Hi, Zico, Bobby, CL, Minzy, MINO, Jessi (bár vannak akik bandatagok) és duókat is kedvelek, AKMU vagy például ott van a K.A.R.D, ahol két fiú és két lány alkot egy csapatot. Ebből a fajta felállásból kevés van.

Szóval, ezeket leírva és elolvasva, bátran ki merem jelenteni, hogy elég különc vagyok a kpopperek közt, de biztos vagyok benne, hogy vannak hozzám hasonlók még. Amúgy, amióta belecsöppentem ebbe a világba, azóta egyre távolabb kerülök a régi korszakaimtól (dnb, dubstep, reggae.. bár a rapzenék azok maradtak), szóval úgy érzem nagyon elvitt a kpop.

Aztán ez a stílusomra is kihatott, mert imádom az idolok (előadók) outfitjeit nézni és szeretném őket úgymond leutánozni, vagyis inkább úgy írnám, hogy a saját stílusomba az övékét belecsempészni. Szóval igen.. eléggé kihat az egész életemre ez a világ.

És azt hiszem, itt be is fejeztem, de még rengeteg ötletem van, hogy miről írjak a későbbiekben, szóval akik szeretik a kpopot, térjenek vissza máskor is.

Egyébként… ha már itt járunk, szeretitek, ismeritek a koreai zenét? Nyugodtan osszátok meg velem a véleményeiteket róla (mióta, kiket szerettek, vannak kpopper ismerőseitek stb).

4 hozzászólás “KPOP | K – pop és én” bejegyzéshez

 1. Én is szeretem a YG-t, különösképp azután, hogy láttam a Kpop Star 6. szériáját, és teljesen félre ismertem Yang Hyeon-seok-ot. Őt hittem a "legszigorúbbnak", és végül a JYP lett az. Visszatérve a zenékre, én azt hiszem 2012 vagy 13'-ban ismerkedtem meg a kpoppal, méghozzá a Cnblue – I'm loner c. számával. Azóta már ennek a zenei stílusnak élek, és mást csak ritkábban hallgatok meg.

  Az én királyaim és királynőim (véletlenszerű sorrendben): BIGBANG, Snuper, INFINITE, FTISLAND, A.C.E, VIXX, SS501, EXO, BLACKPINK, Mamamoo, Ailee, Dreamcatcher, DAVICHI, és persze a kollaborációk is, mint: K.A.R.D, AKMU. A lista nem teljes, és még órákig sorolhatnám, de akiket igazán szeretek, azokat megemlítettem.

  Szerintem aki még soha nem hallgatott Kpoppot, és egyszer rákap az ízére, az nem fog többé leállni vele. Egy fantasztikus új világot nyit meg, és szinte csalogat minket.

  U.I.: Nagyon jó volt a poszt, elkezdtem táncolni a Bang Bang Bang -re automatikusan. :')

  További szép napot kívánok!
  Mina

 2. Sziia Mina! ♥

  Jajj igen, Ailee, őt kihagytam a saját listácskámból. Annyira gyönyörű és még gyönyörűbb hangú az a leányzó. Amúgy igen, én is azt hittem, hogy YG papa a legszigorúbb, bár, szerintem akkor is ő az, ha a kiadót nézzük. Viszont JYP sincs sokkal alatta 😀 Remélem hamarosan készítenek újabb Kpop star vagy akár Pretty Rapstar műsorokat, mert imádtam őket nézni.

  És igeeeen. Aki egyszer megszereti, sosem fog szabadulni. Ahogy mondod/írod.

  U.i.: Jajj az a Bang bang bang ♥

  Puszi ♥

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük