KPOP | Aki megszerettette velem ezt a műfajt

Azt hiszem még a blog indulásakor kaptatok tőlem egy kpoppos bejegyzést, amiben mesélek arról, hogy mi is ez az egész valójában és arról is írtam, hogy miért szerettem bele ebbe a zenei műfajba. Most pedig szeretném folytatni a sort, ma azzal az előadóval ismerkedhettek meg, aki megszerette velem ezt az egész műfajt.

Ő BoA (beat of angel – angyali ritmus) 29 éves dél – koreai énekesnő. 11 évesen kezdődött a karrierje, az SM Entertainment nevű kiadónál. Már akkor remek stílusa volt. Nagyon jól táncolt és a hangjáról ne is beszéljük. Felfedezése után összesen két évig tanult, hiszen már 13 évesen debütálhatott is első albumával (ez 2000 – ben volt). Ekkor töretlenül haladt előre és nem csak Koreában, hanem Japánban is hatalmas rajongói tábort tudhatott magának. Ami még érdekes lehet vele kapcsolatban, hogy a felkelő nap országában nagyobb figyelmet kapott, mint hazájában. A neve sem hiába az, ami. Tökéletesen illik hozzá. Nem?

Az ezt következő években és a Japánban szerzett siker miatt, rengeteg kisalbumot két nyelven jelentettett meg, egészen 2008 – ig. Ugyanis ebben az évben már Amerika felé is kacsingatott az énekesnő. Itt az Eat You Up című kisalbumával ismerte meg az ország (és én is csak én kicsit később). Hogy mit szerettem meg benne legelőször? A táncstílusát aztán pedig fokozatosan őt is kezdtem megkedvelni, a különlegességét, az énekhangját, a fellépéseit.

DE! Sajnos az amerikai debütálása nem hozta el a várva várt sikert, így újból visszatért a koreai illetve a japán albumok gyártásához. Nem utolsó sorban, színésznőként is kipróbálta magát (pl: Táncra születtek című film főszereplőjévé vált). Japánban pedig további sikereket tudhatott magának és talán ott is lett a leghíresebb. Az én kedvenc dalom tőle az Only One. Először (és most lehet nyugodtan hülyének nézni) a tánc miatt szerettem meg nagyon. Furcsa igaz, hogy nem az énekhangja fogott meg? Énekesnő és mégis.. a tánccal teljesen levett a lábamról. Szerintem iszonyatosan jó a mozgása, bár a legtöbb idol ezzel a tudással rendelkezik, de BoA számomra más. Különleges, nem az a szexy, de mégis az a szexy. Nem tudom elmagyarázni nektek. Egyébként szerintem még mindig az egyik legjobb előadó.


További dalai, amiket mindig hallgatok: Copy&Paste ; Energetic ; Fox stb. Ha szeretitek ezt a műfajt, Ti kivel ismerkedtetek meg először, mint idol? Ha pedig még csak most csemegéztek a kpop előadók közt, mi a véleményetek BoA – ról? Várom a véleményeiteket.

4 hozzászólás “KPOP | Aki megszerettette velem ezt a műfajt” bejegyzéshez

  1. Nagyon jó hangja van BoA-nak, és valóban olyan tánca, ami megfogja az embert. 🙂

    Én a kpoppal igazából egy doramán keresztül ismerkedtem meg. 😀 Minden a Sillával kezdődött, ami annyira tetszett, hogy amikor vége lett, elkezdtünk anyuval doramák után nézni a neten. Ott találtunk rá egy gyöngyszemre, a You're beautiful-ra, amiben pont egy kpop bandáról volt szó és olyan srácok voltak benne, akik ténylegesen is csinálják ezt a dolgot. Hiszen Jung Yong Hwa is és Lee Hong Ki is benne van egy-egy fiúbandában. :3 De persze a soriban szereplő fiúhármas harmadik tagjának, Jang Geun Suk-nek(Sukki) is eszméletlen jó hangja van. 🙂
    Persze azóta is a kedvenceim között van a CN Blue és az FT Island. 🙂

    Azt is nagyon szeretem ezekben a kpop énekesekben, hogy egyetlen Rihanna-féle botrányosan rémes fellépést sem csinálnak, amikor a színpadon vannak, beleadnak apait-anyait. 🙂

  2. Igen, szerencsére az idolok nem csinálnak semmiféle botrányt, de ez a két ország hatalmas kulturális különbsége miatt van. Sajnos a doramákkal még nem nagyon ismerkedtem, mert mindig leköt más sorozat >.< Viszont muszáj lenne egyet kipróbálni. A fiú bandákkal is hadilábon állok, bár az FT Island fiúkat hallgatom. ^^

    Örülök, hogy tetszik neked is BoA. ^^

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük