KPOP | 2NE1 már egy éve..

Ma egy éve, hogy “távozott” a 2NE1 (nevük az “új generációt” jelentette, a 21. századra utalva). Azaz feloszlottak. Minzy kilépése volt az első ok arra, hogy a rajongók féljenek, majd a félelmünk beteljesedett. Bár mind a három lány (Bom, Dara, CL) maradt a YG – nál, a kiadójuknál, de mégis külön utakon folytatták. Vagyis folytatják. A Goodbye című daluk volt a legutolsó, amit kiadtak, az első pedig a Fire. Hazudok, hiszen a Bigbang – el közösen a Lollipop volt az első szám, amivel debütáltak a lányok, még 2009 – ben.

A Fire pedig mindenki elvárását felülmúlta. A lányok szárnyaltak, különlegesek voltak az akkori kpop világban. Hiszen ők inkább a khiphop műfajt képviselték a zenéikkel. Nagyon tetszett a mozgásuk, a fülbemászó dallamuk. BoA után őket imádtam a legjobban és ezután már nem volt megállás. Beleszerettem teljesen a koreai zenébe. Hatalmas 2NE1 fan lettem, minden zenéjüket imádtam. Egy kivétel sem volt.

Minzy kilépése hatalmas felháborodást és mély fájdalmakat ejtett mindenkin (szerintem). Bár teljesen megértettem, hiszen annyi figyelmet nem kapott a kiadótól, amit megérdemelt volna. Se egy szóló a durván 7 év alatt, a táncot is úgy ahogy korlátozták, pedig tudtuk, hogy ő abban iszonyatosan jó. És aki szeret táncolni, az kihasznál minden alkalmat arra, hogy mozogjon. Szóval tényleg.. ezek után biztosan rosszul érezhette magát. Sajnáltam, hogy elhagyta a csapatot, de a szeretetem iránta nem múlt el. Azóta is követem a pályafutását, az új minialbumát imádtam, a megjelenései egyre tökéletesebbek. Remélem többet fog szerepelni ebben az évben.

Hogy mit szerettem még a lányokban? Imádtam, hogy kipróbálták a reggae stílust. Azaz csak próbálkoztak vele. Nagyon tetszett ez a feldolgozásuk a lányoknak. Ahogy a Lonely – t is előadták ebben a műfajban. Nem csak ebben a stílusban próbálták ki magukat, hanem több félében is. Mint fentebb írtam, különlegesek voltak! És még mindig azok.  Az akusztikus verziókat sem lehet kihagyni, az I love you vagy a Come back home is csodás lett. Ahogy írom a bejegyzést, annyira szomorú vagyok. Hiányoznak a lányok, de kibaszottul. Még mindig nem találtam olyat, akik őket helyettesíthetné a szívemben. Nektek van ilyen?

Utolsó közös fellépés: Be kell vallanom, én elbőgtem magam rajta. Szinte érezni lehetett, hogy nem lesz többé 2NE1. Aztán így is lett. Bár még mindig reménykedem abban, hogy visszatérnek a lányok. Még ha csak hárman is, nekem az is nagyon tetszene. CL szavaiból, interjúiból a tavalyi évben, le lehetett szűrni, hogy ő is megbánta, hogy a 2NE1 nincs többé. Hiányoznak neki a lányok, ahogy nekünk is a csapat. Úgyhogy gyertek vissza.

Viszont, amíg nem térnek vissza, vagy amíg nem adnak ki szólóban dalokat, addig próbáljuk meg elviselni a hiányukat. Dara vlogját nézve ez egy kicsit egyszerűbb. CL pedig mindig kap valami szereplést YG papa mellett és az amerikai debütálásra még mindig várunk. Bom nagyon el van tűnve sajnos. Bár ad néha egy – két fotót magáról, de ahogy láttam, még nem ugyan az az ember, akit mi megismerhettünk a 2NE1 alatt. Remélem minden rendben lesz vele. Egyébként ez a dal annyira tetszett régen, most már nem vagyok túl boldog, amikor hallgatom, de akkor is… szeretem a lányokat, hiányoznak a lányok. 

ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ BLACKJACK!

2 hozzászólás “KPOP | 2NE1 már egy éve..” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük