2018. 01. 27.     ninaa     cikk, ismerd meg, zene    0 comments

Sziasztok! Mára ismét egy kis ismertetővel jöttem, egy újabb tehetséges énekesnőt és bandáját mutatnám be nektek. Biztos vagyok benne, hogy kevesen ismeritek őt, ezért is kellett, hogy írjak róla. Szakítsatok rá pár percet és ismerjétek meg Qveen Herbyt!

Hogy ki(k)ről is van szó: Amy Renee Noonan, 1986 április 29 – én született amerikai énekes, dalszerző és rapper. A Berklee Zeneművészeti Főiskolán tanult, ahol találkozott férjével és egyben társával Nick Noonan – nal. Nick szintén 31 éves és ő a hangszerek mellett tölti idejét, míg Amy a mikrofonnál. Első hírnevüket egy duóként, Karmin – ként szerezték, majd 2017 – ben elindították a Qveen Herby szólóprojektet, amely R&B és hip-hop műfajban menetel.

Szóval, én körülbelül 2013 óta követem a tevékenységüket. Ugye, először Karminként kezdték pályafutásukat, covervideókat készítettek férjével, amivel különösebb sikereket nem értek el, de mégis ismertek lettek az egyik feldolgozás miatt, ez pedig a Chris Brown – Look At Me Now ft. Lil Wayne, Busta Rhymes dal volt. Karmin hangja csodás, rapperként még jobb, Nick pedig ügyesen tud bánni szinte minden hangszerrel és az ő hangja sem utolsó. Csekkoljátok csak, hogy pörög a csaj nyelve:

 
 

Ami tőlük még ismert lehet az a Desiigner – Pandája, de Nicki Minaj zenét is feldolgoztak vagy Jessie J – t. A duó neve egyébként a Carmen (dal) és a karma szóból származik, összekovácsolták és Karmin lett. Nagyon szerettem őket, a Youtube csatornájukon egyébként vannak még saját dalok is és egyéb más videók, amiben beszélnek, szórakoztatnak. Karmin később kiadott egy lemezt is, ami közepes sikereket ért el. 2017 – ben pedig egy kisebb – nagyobb változáson ment keresztül alteregója, hiszen Karminból megszületett Qveen Herby, amit egy rövid idézettel le is zárt:
 

Karmin is Dead, Long Live the Queen / Karmin meghalt, sokáig éljen a királynő.


 Innentől kezdve az R&B és a hiphop világát fogják zeneileg képviselni. A felállás pedig ugyan az maradt, Amy énekel, Nick zenél és miden mást intéz. A csapat nem sokáig ült a babérjaikon, 2017 júniusában megjelent első daluk, Busta Rhymes címmel, majd szeptember jött a következő, Love Myself címmel.

 

 

 

 

 
Minialbumokat gyártottak nekünk, hiszen ez az EP 1 volt. Később megjelent az EP 2 két másik dallal: Wifey és a Holiday. Nagyon szeretem mindegyik dal hangzásvilágát és az új Amyt. Szerintem sokkal jobb, hogy ebben az irányban haladnak. 

Emellett természetesen a coverkedéssel sem hagytak fel. Abszolút kedvencem még a Rolex remix, amit Amy baromi jól adott elő. Szerintetek is hasonlít egy picit az Adams Familyből ismert Morticiára? Mert nekem baromira ez a benyomásom. Na mindegy. A másik kedvenc feldolgozásom az Everybody Mad. Egyébként észrevettétek, hogy szinte minden dalát kedvelem? Nem hiába imádom a csajt.

 
 
 

Ennyit szerettem volna róla írni. Nektek mi a véleményetek? Tudnátok szeretni őt? Van már kedvenc dalotok tőle? Várom a véleményeiteket.

 
 
Puszi,
Ninaa