ISMERD MEG | Park Jae-sang

Sziasztok! Újabb "ismerd meg" bejegyzéssel jöttem, hiszen már elég régen volt ilyen. Ismét egy kpop előadóról hoznék cikket, akit bizonyára sokan ismerhettek, de abban is biztos vagyok, hogy csak a zenéjét, nem pedig magát, az előadót. Pedig egy igazán jó és tehetséges emberről van szó.
 

Szóval igen, a kpop előadók közt is akadnak olyanok, akik mára már mondhatni világuralomra törtek. Hogy kire is gondolok itt? Szerintem mindenki számára ismerős lesz a Gangnam Style énekese PSY, eredeti nevén Park Jae-sang. A youtube nézettségei közt a top 10 – ben még egy ideig biztosan szerepelni fog. A neve, a PSY a "psycho" szóból származik, amit azért választott, mert szerinte a zene, a tánc és a szereplések megőrülést jelentenek neki.

 

(fellépésről, hogy lássátok, tényleg tud valamit)

Nem meglepő szerintem, hogy ez a nagyszerű énekes, rapper, dalszerző, műsorvezető, koreográfus és még kitudja milyen tehetséggel megáldott személy a YG Entertainmentnél van. 40-es éveiben jár az énekes, de mégis olyan mozgása van és tehetsége, ami nem sok embernek, sztárnak, idolnak adatik meg. Egy interjúban egyszer azt kérdezték tőle, hogy mi a véleménye Észak-Koreáról és ő diplomatikusan ezt a választ adta:

Szórakoztató előadóként én nem politizálhatok, de mint koreai állampolgár csak annyit mondhatok, hogy békét, nagyon sokáig tartó békét szeretnék.

Ezzel pedig engem teljesen megnyert.

Bár az nem mondható el róla, hogy annyira jófiú lenne. A wikipédián olvashatjuk róla, hogy az első albuma kiskorúaknak nem volt megfelelő, ezért betiltották, majd marihuána fogyasztásért le is tartóztatták (szereti túllépni a határt és én ezt nagyon bírom benne). Katonaságban is volt 2003 – 2005 – ig, majd később is be kellet vonulnia, mert valamiért nem találták megfelelőnek az előző szolgálatát, szóval 2007 – 2009 – ig ismét bevonult.

2010 – ben folytatta pályafutását, de a legnagyobb sikereket a 2012 – ben kiadott lemezével és a Gangnam Style – al érte el. Karrierje során többszörös Guinness világrekordot állított fel:
 

  1. "Gangnam Style" – Legnézettebb videók
  2. "Gangnam Style" – A legtöbbet "tetszett" videó
  3. "Gangnam Style" – Első videó, amelyet több mint 1 milliárd alkalommal tekintettek meg a YouTube-on
  4. "Gentleman" – Legnézettebb videó 24 órán belül
  5. "Gangnam Style" – Első videó, amelyet több mint 2 milliárd alkalommal tekintettek meg a YouTube-on

Nemrégiben pedig megjelent (ha jól tudom) a 7. albuma, melyen több kpop előadó is szerepet kapott (köztük Taeyang, G-Dragon, B.I. és Bobby). Csak egy dal a sok közül:

Bár nálam az abszolút kedvenc a LOVE, amit Taeyang közreműködésével készítettek el. A mondanivalója remek, az, hogy több nyelven is bele tették a "What we need is love" szöveget pedig igazán remek fogás volt.

Egyébként az egész pályafutását a Queen zenekarnak köszönheti, őket látva buzdult fel és kezdett el foglalkozni a zenével.

Félek bevallani, de én (is) imádom ezt az embert! Először meg volt róla a véleményem, na meg kicsit féltem attól is, hogy milyen képet mutat a világnak a kpopról, de aztán ahogy egyre feljebb lépett a ranglétrán, rájöttem, hogy ez az ember tudja, hogy mit csinál. Szóval PSY is az egyik kedvenc előadóim közt van. Hogy mely dalaival fogott meg a fent említettek mellett?Ezekkel: Gentleman, Napal Baji, Daddy, Love, Bomb, Fact Assault és még biztos találnék jókat tőle, de egyelőre ennyi elég.

Szeretitek vagy ismeritek PSY urat? Van kedvenc dalotok tőle? Remélem ha eddig nem szerettétek, most egy kicsit közelebb kerültetek hozzá!

 

Puszi,
Ninaa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük