FILMAJÁNLÓ | Az erdő

Sziasztok! Mára egy kis filmajánlóval érkeztem. Mivel én oda vagyok a horror filmekért, ezért már nagyon vártam, hogy végre megnézhessek egy jobb fajtát. Ebben a filmben pedig minden benne volt, amit én kerestem.


Kezdjük is. A film címe: Az erdő (The Forest). Természetesen horror kategóriába sorolható. Szerencsére nem a gyilkolós vérengzős alkategóriába, hanem a misztikus, nyomasztó érzést keltőbe. A történetről pedig röviden:

Japánban van egy erdő, ahová olyan fiatalok járnak, akik öngyilkosságot akarnak elkövetni. Van egy olyan története is, hogy ha valaki oda belép, nehezen tud kijutni. Az erdőnek van egyfajta rossz kisugárzása és olyat láttat az ott lévő emberekkel, amik paranoiát eredményeznek. Sara ikertestvérével is ez történt. Jess kiment abba az erdőbe. Nem tudni miért, hiszen olyan személy, aki viccből is megtette volna. Az eltűnéséről értesítették Sarát, aki rögtön útnak indult megkeresni őt egy “idegenvezető” és egy újságíró segítségével.


Számomra már maga a történet is igen érdekessé tette az egész filmet. Hiszen létezik az az erdő Japánban, amiről a film is szól.

Aokigahara vagy másik ismert nevén Dzsukai – A fák tengere, Japánban, a Fudzsi Hegy tövében elterülő mintegy 35 km²-es erdő. Számos turistalátványossággal rendelkezik, többek közt sziklás, jeges barlangokkal. Az erdő jelentős szerepet játszik a japán mitológiában, mint a démonok lakhelye, emellett az egyik legkedveltebb hely az öngyilkosok körében; 2002-ben 78 holttestet találtak mindazok ellenére, hogy az erdő számos pontján japán illetve angol nyelvű táblák buzdítanak arra, hogy gondolják át szándékukat. A fák sűrűségének és az állatok kis számának köszönhetően az erdő hátborzongató csendjéről is ismert, ezen tulajdonsága miatt kapta a „fák tengere” nevet. – írja a Wikipédia.


Tehát, ha már a kedvenc országomról van szó, és a film műfaja is a szívemhez közel álló, miért írnék róla rosszat? Bár van, ami nem tetszett.

Először kezdeném a főszereplő nőszeméllyel, aki dob egyet a filmen. Aki pedig szereti a Trónok harca sorozatot és vele együtt Natalie Dormert, annak mindenképp meg kell tekintenie ezt a filmjét. Ő alakítja Sarat (és Jesst). Nagyon jól és hitelesen játszotta a rászabott testvér szerepet. Egy rossz szót nem tudnék rá mondani. Nagyon jó színésznő, illett hozzá a szerep is. A másik két férfitól eltekintve.

Először is ott volt az “idegenvezető” Michi (Yukiyoshi Ozawa), aki egyedül barangolta naponta az erdőt, hogy újabb holttestekre bukkanjon, vagy éppen lebeszélje a halál küszöbén álló embereket.Ő egy eléggé hiteltelen karakter, színész volt. Kicsit jobban eljátszhatta volna a szerepét. A másik, akivel szintén nem voltam teljesen megelégedve, az Aiden (Taylor Kinney) volt.. ahjj az a srác. Nem is tudom mit akartak vele. Összehozni Sarával? Vagy megöletni vele? Közömbös volt az egész srác. Vagyis azt lehetett látni, hogy a riportja érdekli a legjobban, de több köze nem volt a történethez. 

Viszont ezeken kívül egy igazán izgalmasra sikeredett filmet láthatunk, mert Natalie elvitte az egészet. Tetszett még, hogy ugráltak az időben. Aki nem figyel oda, lehet, hogy nem fogja érteni néha, hogy mi miért történik, de általában összeáll a kép. Szerettem, mert biztos, hogy én is hasonló dolgokat látnék és hallanék egy olyan erdőben, ahol a madár sem jár. Igazán érdekes volt és lekötötte a figyelmem. Nem gondoltam magamban, hogy “mikor lesz már vége”, mert izgalmas volt.


Szóval összességében nekem nagyon a kedvemre való film és történet volt. Aki hasonlóan hozzám, szereti a misztikus, nyomasztó horrorfilmeket, az mindenképp nézze meg. IMDb – n 4,8 – as átlaggal rendelkezik, szerintem pedig 7 – 8 pontot, azaz 6 – 7es átlagot simán megérdemelne. Rég láttam már ilyen jó horrorfilmet.

Ti láttátok már? Ha igen, egyetértetek a leírtakkal? Ha nem, akkor esetleg felkeltette az érdeklődéseteket? Írjátok meg véleményeiteket nyugodtan!

2 hozzászólás “FILMAJÁNLÓ | Az erdő” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük