TOPTEN | Eurovízios Dalfesztivál #top20

Szerintem már mindenki tudja, hogy az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot ismét Pápai Joci, Az én apám című dalával fogja képviselni. A dalfesztivál Izraelben lesz megtartva, Tel Avivban. Joci már elég régóta kint van, ha jól emlékszem, jól értesültem a közösségi média felületein. Ma kezdetét veszi az első forduló, ahol máris kiderül, hogy az énekes bekerül – e a top 20 előadói közé. Szurkoljunk neki együtt és reméljük esélyt kapunk, hogy bizonyítsunk.

Arra gondoltam, hogy megmutatom nektek, hogy első hallásra nekem mely dalok tetszettek. Nem nagyon követtem idén ezt az egész mizériát, mert drukkolni drukkolok Jocinak, de a szám engem nem fogott meg. Viszont, ettől függetlenül vele kezdeném a sort.

#20: Magyarország
Végül is maga a dal gyönyörű, Joci hangja is fantasztikus, nem lehet rá egy rossz szavunk sem. A dallama sem rossz, de a lassú dalokból nekem elég volt. A mondanivalója lehet magyarként átjön, de külföldieknek, hiába fordít(hat)ják le, az nem ugyanaz, szerintem. Még mindig sajnálom, hogy nem a The Middletonz nyerte meg nálunk a Dalt.

#19: Azerbaijan
Nagyon tetszik maga a szám, a klip sem rossz, de olyan tucatnak hallatszik, kíváncsi vagyok, hogy milyen előadásra fogunk számítani majd a versenyen. Ő nem került össze az elődöntőben Jocival, viszont a végső megmérettetésben biztosan ott a helye.

#18: Franciaország
Hiába a különlegesség a dalban, a klipben, a sráclányban és a hangjában. Tehát mindene megvan, de… Még egy ehhez hasonlóra szerintem senkinek nincs szüksége. Bár ő már biztosan a döntőben van, ami igazából érthető, tényleg. Csak reménykedem abban, hogy nem ő fogja megnyerni, még akkor is, ha a dal nekem is tetszik.

#17: Litvánia
Jurij hangja és ahogy azt változtatja egész jó, tetszik a képvilága, ahogy játszanak a dal közben. Nem tartom túl esélyesnek a győzelemre, de a hangjába beleszerettem. Viszont ezt is csakúgy, mint Azerbaijan esetében, tucatnak érzem.

#16: Németország
Örülök, hogy a két lány győzött, ritkán látni ilyen “együttest” a dalfesztiválon. Bár kérlek javítsatok ki, ha tévedek. Németország nem nagyon kiemelkedő a zenék terén szerintem, a két lány hangja olyan kis egyszerű, de mégis erőteljes és ezzel tudtak engem is megfogni. Na meg már alap a döntőben vannak. Szóval hajrá csajok.

#15: Portugália
A srácok furák. Újak. Szerintem mindenképp a döntőben lesznek és ahogy ismerem a Dalfesztivált, biztosan sok pontot is fognak kapni. Nekem annyira nem jön be, a táncos csávón nem tudok eligazodni, hogy direkt esett el, vagy sem. Az alap miatt jött be egy kicsikét. Viszont én 100% – ban biztos vagyok benne, hogy döntőben lesznek, amiért különlegesek.

#14: Szerbia
Olyan szép a hangja az énekesnőnek. Egyszerű az egész képvilág, a leányzó is, a dal viszont gyönyörű és ahogy átadja… az is jó. Hogy ő a döntőben lesz -e ezzel a dalával, abban nem vagyok biztos, de inkább ő, mint az előző páros.

#13: Belgium
Végre még egy fülbemászó dallamú zene, a klipje szintén tetszik, a csávó hangja is igazán remek. Azonban ezt is egy tucatzenének tartom. A közepén kicsit beindul a dal, de ennyi. Nem hoz ki belőlem sem hidegrázást, sem mást. Viszont, tetszik. Csak nem elég a győzelemhez szerintem.

#12: Románia
Fúú, a klipbe én nagyon beleszerettem. Meg az alap is megfogott és igazából a dal is. Ahogy a csajszi kicsit sem különleges hangja is. Szerintem olyan átlagos az egész, de a klip baromira jó. Nektek mi a véleményetek róla?

#11: Svájc
Végre egy bulizósabb zene, ami talán már nem a tucat kategóriába tartozik. Kicsit törökös, amerikai, latinos, tehát több stílus vegyül össze. Ami nekem nagyon bejön. A hangja is tetszik meg úgy minden. Tényleg egész jó lett.

#10: Lettország
Hmm, nem tudnám eldönteni, hogy milyen stílusban énekel. Segítsetek ebben. Viszont ilyet szerintem ritkán hallani az Eurovíziós Dalfesztiválokon. Javítsatok ki, ha tévedek. Nekem nagyon tetszik, olyan megnyugtató az egész, jó a hangja, a fekete-fehér klip sosem fog kimenni a divatból szerintem. Nektek mi a véleményetek erről a zenéről?

#9: Málta
Én odavagyok az ilyen hangzásvilágú zenékért. Ez sem kivétel ez alól. Tetszik a hangja, a videóklip, a dallama, az, hogy a dalszöveget is megkapjuk hozzá. A refrén furcsa, de imádom. Szerintem ő megy is most már a youtube listámra. Van köztetek olyan, aki szintén ezt tette ezzel a dallal?

#8: Spanyolország
Egy igazi bulis dal, szokásos spanyol hangulatot hozzáadva és talán ez meg is adhatná neki a győzelmet. Mindenki élvezi, nem tudom, hogy van – e valami mondanivalója, de ez szerintem ilyenkor nem is szükséges. Erre és a legtöbb ilyen hangulatú spanyol muzsikára táncolni, mozogni, élvezni kell. A legtöbben a lassabb, értelmesebb dalokkal jönnek, vagy ha mással, akkor meg tömegnek látszik az egész. Nála hiába hasonlít a többi spanyol bulizós dalra, mégis más. Bejön. Nektek?

#7: Oroszország
Sergey mintha már lett volna szintén a Dalfesztiválon. Nem néztem utána… mostanáig. Jól emlékeztem, a 2016 – os évben is ő képviselte országát, aminek örülök, hiszen nem csak mi küldünk ki egy már versenyzett versenyzőt. Sergey viszont nagyon jó. Az előző előadása, dala és képvilága is megfogott. Nagyon szerettem azt a dalt és ez sem áll tőlem messze.

#6: Izrael
OMG. Az a hang ♥ Az izraeliek igazán kitettek magukért. Egyszerűen profi. Nem tudok és nem is szeretnék többet hozzá fűzni. Emellett a srác mellett mindenki eltörpül szerintem.

#5: Örményország
Örményország is hatalmas kedvenceim közé tartozik. A kinézete, a fekete fehér képvilág, a különcség, a furcsaság, ami itt inkább a jobb irány felé veti a hallgatót, nézőt. Szerintem nagy esélyei vannak a leányzónak. Ha nem hibáz. Hajrá!

#4: Macedónia
A tudatlanságom mellett (hogy nem értem elsőre a szöveget) is látom benne a mondanivalót. Annyira szép a klip, Tamara hangja is lenyűgöző. Szerintem igazán esélyes az idei évben. Kiráz a hideg, ahogy nézem és ahogy hallgatom. Nagyon tetszik. Szintén a második fordulóban hallhatjuk és láthatjuk majd őt. Ami Jocinak kedvező, mert szerintem simán lepipálja a hölgy.

#3: Ausztrália
Gyönyörű a dal, az énekesnő hangja elképesztő, az egész koncepciót nagyon jól felépítették. Ausztrália most igazán kitett magáért, még engem is megfogott. A leányzó is passzol ehhez az egész világhoz. Nagyon mesébe illő az egész, és ezt imádom benne a legjobban, aztán modernizálják, feltüzelik. Tényleg nagyon tetszik. Ti, hogy vagytok vele?

#2: Dánia
Annyira megnyugtató hangja van, egyszerű az egész, a lány ruhája, a képi elemek is, de ahogy váltják egymást egyre jobban és jobban beleszeret az ember. Nagyon tetszik, hogy Dánia ezt a lányt választotta. Bár van egy – két helyen, ahol elcsúszni hallatszik a hangja, de ettől lesz olyan.. emberi. Szerethető. Valamelyik dalra nagyon hasonlít egyébként, de nem tudok rájönni melyikre. Esetleg ötlet?

#1: Olaszország
Mióta kijött ez a dal, vagyis amióta a klipje, nálam azóta kedvenc. Szeretem a hangját, a dallamát, a klipet, a világot, mindent, ami vele jár. Joci mellett, mert hát mégis csak kicsiny országunkat képviseli, neki drukkolok, hogy megnyerje. Örülök, hogy azonnal a döntőben van a helye, így kissé nyugodtabb vagyok. Bár a mi énekesünknek mellette van félnivalója. Imádom. Ki van még így?

Na, így hogy a végéhez értünk, kíváncsi vagyok nektek kik a kedvenceitek. Kire számítotok, hogy a döntőbe kerül. Én ezek közül bármelyiket szívesen látnám. Viszont a top10 az abszolút kedvencem. Várom a válaszaitokat.
Puszi,
Ninaa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük