X-Faktor: Hol tartanak most a versenyzők?

Ez a bejegyzés egy kis visszaemlékezés az X-Faktor versenyzőire és arra, hogy most hol tartanak. A legtöbb versenyzőt elhoztam nektek, akikről hallani is lehet. Először a legrégebbi versenyzőktől írok röviden, aztán pedig a legújabbakkal találkozhattok, akik nemrég dobták piacra legújabb dalaikat.

Tehát röviden a legrégebbi versenyzőkről: nekik szinte tökéletes karrierjük van én úgy gondolom, hiszen Vastag Csaba (1), Kocsis Tibor (1), Oláh Gergő (1), Muri Enikő (2), Takács Nicolas (2), Antal Timi (2) befutott énekesek, ezért róluk nem is írnék. A harmadik helyezettek pedig inkább a visszavonult / befejezett pályafutás kategóriába tartoznának. Hiszen Csobot Adélnak (3. évad 3. helyezett) már gyermeke van, bár elég szép karrierje volt / van még így is. Baricz Gergő (2. évad 3. helyezett) éli az életét, pár dala van és szerintem még lesz is, de én őt annyira nem követem és ott van még Király L. Norbert, akiről sokat nem tudunk (1. évad 3. helyezett), eltűnt az évek alatt. Szerintem őket nagyjából mindenki ismeri, ismerte, követi, követte. Az újabb évadokból pedig lehet nem tájékozódottak egyesek, szóval ideje megmutatni, hogy ki hova jutott.

 

 

Az első akit muszáj megemlíteni, aki a 2016 – os év nagy kedvence volt, Gorbunov Dmitrij. Tavaly decemberben adta ki legelső dalát a Heavent, ami a fiatal tehetség világához tökéletes passzolt. Ahogy az X-Faktorban is megismerhettük, mély érzelmeivel, különleges hangjával pazar előadást tudott csinálni. Ez most sincs másképp, hiszen a Heaven maga a tökéletesség. A videó alatt rengetegen kommentelik, hogy be kellett volna kerülnie az idei év Dal versenyzői közé, amivel abszolút egyetértek. Mondjátok, hogy Ti is!

 

 


Ugyan abban az évben, és szintén tavaly adta ki legelső dalát Mata Ricsi, aki egy másik versenyző kizárásának köszönheti, hogy végül bekerült az X-Faktorba. A dal, amit nem rég kaphattak meg a rajongók egészen jó lett, bár én sosem voltam elragadtatva a sráctól, de ami jó, az jó. Viszont a tehetség kutató alatt sem volt a kedvencem és szerintem most sem fogja elérni. Viszont be kell vallani, szeretik és a hangja sem rossz, csak nem az én műfajom. Nektek hogy tetszik a 16 éves srác Bennem él című dala?

 

 

 


Három évvel korábbra tekintünk vissza, azaz a 2015 – ös évre, amikor is az akkor még 15 éves lány, Tóth Andi megnyerte a tehetségkutató műsort. Sajnos nálam a válogatón való robbantása után egyre lejjebb süllyedt és ez most sincs másképp. talán ez a Shouldn't című dala, ami megfogott, de a többitől kiráz a hideg és frászt kapok attól, ahogy felnőtté próbálták és próbálják változtatni Andit, bár ennek lehet ő is örül és ő is szeretné. Nem tudhatom. Viszont remélem sokkal jobb dalai fognak születni a közeljövőben. Nektek, hogy tetszik és hogy tetszett Andi?

 

 

 

 


A következő, akire sort kerítünk egy olyan személy, akinek a tehetsége tényleg hallható a verseny után is. A 2016 – os X-Faktor győztese, Opitz Barbi nem csak a tehetségkutató műsorban aratott, hanem az azóta kiadott dalai is bőven felülmúlják bármelyik fentebb említett feltörekvő énekes próbálkozásait. Nem hiába lett 17 milliós nézettsége/hallgatottsága legelső klipjének, de a második dala, a "Nincs az a pénz" amit Burai Krisztiánnal készítettek el közösen sem utolsó, hiszen 13 milliónál tart. Abszolút megérdemli a sikert. Szerintetek is?

 

 

 

 

 

 

 
Szintén a tavalyi évről. Gulyás Roland bejutott az idei év Dal versenyzői közé első önálló, Hypnotized című dalával. Bár számomra sosem volt egy különleges tehetség, az érzelemmentessége pedig durva, kíváncsi vagyok, hogy A Dalban mit fog mutatni és meddig fog eljutni. Egy apró magánéleti hír, amit szerintem már mindenki tud: Ő és Serena Rigacci egy párt alkotnak. Örültök neki? Hogy tetszik Roland dala?
 
 

Most pedig jöjjenek a bandák. A Ham Ko Ham (2016) egyelőre még nem tűnt el, sőt, a 2018 – as Dal versenyzői közé is bejutott. Mellettük a Jaggers is nemrég lepte meg rajongóikat pár új dallal, a Tha Shudras is szépen menetel előre, bár ők már régebb óta a porondon vannak. A Spoon 21 pedig.. bár nem sokáig jutott a tehetségkutatóban, de azóta is töretlenül dobálják ki zenéjüket, tavaly pedig őket is az a megtiszteltetés érte, hogy a Dal – ban szerepelhettek. Horányi Julira ki emlékszik még? Ő sem szólóban folytatta énekesi pályáját, hanem megalkotta zenekarát és a YOULI nevet viselik most már. Viszont a 2014 – es év nagy tinikedvence a ByTheWay feloszlott. A tavalyi év győztesei, Ricco & Claudia pedig még nem rukkoltak elő semmivel.

 

 

 


És, hogy egy régebbi versenyzőt is megemlítsek, Benjinek megjelent az első nagylemeze a "Karcok", pár napja pedig "Letagadom" címmel a 8. kislmeze is. A youtube csatornáján több dal megtalálható és természetesen feldolgozások is. A facebook oldalán pedig mindig tájékoztat bennünket minden újdonságról, ami vele történik. Lent a kedvenc dalomat hallgathatjátok meg tőle. Amikor 2014 – ben bejutott és harmadikként végzett az X-Faktor tehetségkutatójában én egyszerre voltam szomorú és boldog. Szerettem volna, ha ő nyeri meg. Imádtam és még mindig imádom. Tehetséges, örülök, hogy menetel felfelé, hiszen tavaly a Dalban ő is szerepelhetett. Ti emlékeztek még rá? Szeretitek?

 

 

 

 

 

 

 

ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN, A KIREKESZTETTEK


Meg van mindenkinek az egyetlen kizárt versenyző, ugye? Kövezzetek meg, de ez az egy dala tetszik. Mármint feldolgozása.

 

 

 


Ahogy Tóth Bettináért is odáig vagyok. Remélem, hogy nem csak feldolgozásokat fogunk kapni tőle, hanem saját dalokat is. Addig is itt egy hörgős izés feldolgozás.

 

 

 

 

 

Kit követtek az említett énekesek közül? Szerintetek ki fog befutni a közeljövőben, mely dalok tetszenek? Várom a véleményeteket kommentben!

 

 
Puszi,
Ninaa

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük