from Ninaa
with love
Welcome to my site! I'm Ninaa an amateur webdesigner, blogger and woman. This page was created because I wanted a corner for my creative self. What can be found here? Headers, layouts, codes and much more. You can order from me a unique design. Thank you for being here. I hope you enjoy your stay. ♥

Sziasztok! Ha már valentin nap van, akkor ideje a történetét is közelebbről megismerni. A cikket erről az oldalról fordítottam, rövidítve, ami úgy érdekes lehet mindenki számára. Remélem tetszeni fog!

Valentin-nap története

Minden év február 14 – én, az Egyesült Államokban és a világ más részein, édességet, virágokat és ajándékokat cserélünk szeretteink között, mindnyájan Szent Valentin nevében. De ki ez a titokzatos szent, és honnan származnak ezek a hagyományok? Ismerjétek meg az évszázados ünnepek történetét, az ókori római rituáléktól a viktoriánus Anglia szokásáig.

Szent Valentin legendája

A Valentin-nap története – és a védőszentjének története – rejtélyes. Tudjuk, hogy februárban már régóta ünneplik a romantika hónapját, és a Szent Valentin-nap, amint ezt ma is ismerjük, mind keresztény, mind az ókori római hagyományokat tartalmazza. De ki volt Szent Valentin, és hogyan kapcsolódik hozzá az ősi rítus?

A katolikus egyház legalább három különböző szent nevét ismeri el Valentin vagy Valentinus, akik mindannyian mártírok voltak. Az egyik legenda szerint Valentin egy pap volt, aki Rómában a harmadik században szolgált. Amikor II. Császár úgy döntött, hogy az egyedülálló férfiak jobb katoná votlak, mint a feleségek és családok, a fiatal férfiak házasságát tiltotta. Valentine, a rendelet igazságtalanságának felismerése után titokban is folytatta a fiatal szerelmeseinek házasságkötését. Amikor Valentin akcióit felfedezték, Claudius elrendelte a halálát.

Más történetek azt sugallják, hogy Valentint megölték azért, mert megpróbált segíteni a keresztényeknek megszökni a román börtönökből, ahol gyakran megverték és megkínozták őket. Van még egy harmadik legenda is, miszerint Valentin börtönben volt és ott beleszeretett egy fiatal lányba (egy börtönőr lányába) és a leveleiben úgy köszönt el tőle, hogy “a te Valentinod”.

Bár a valentin legendák elég homályosak, a történetek mindenkinek szimpatikusak, hősiesek vagy legalább is romantikusak. A középkorban, talán ennek a hírnévnek köszönhetően, Valentine Angliában és Franciaországban az egyik legnépszerűbb szent.

Tavaly hoztam egy cikket, Valentin napi hagyományok címen. Ha szeretnétek olvassátok el.

Puszi,
Ninaa