Valentin napi hagyományok innen – onnan

Sziasztok édeskék! Szerettem volna hamarabb jönni egy valentin napi poszttal, de mint láthatjátok ez így sikerült. Így gyors megfontolás után azt választottam, hogy összeszedek pár érdekességet a világ minden tájáról erről az alkalomról.

 
Kezdjük magunkkal:
– Szögezzük le, hogy nálunk inkább van Bálint nap, mint Valentin nap. A boltok viszont boldogan kihasználják a február 14 – ét és a legcsicsásabb öltözékbe bújtatják magukat. Egyébként 1990 – től ünnepeljük, ajándékozzák meg egymást a szerelmesek. Előtte vallási napnak tekintették. Nincs különösebb dolguk ezen a napon a szerelmeseknek, megajándékozzuk egymást és boldogan töltjük el ezt a napot.

Angliában elég furcsa ez a nap, hiszen akit először meglátunk (természetesen ellenkező neműt) Valentinnak kell szólítani, majd egész évben figyelmet kell szentelni neki, főleg, ha egy párt alkotnak. Emellett ajándékokkal is elárasztják egymást.
 
Amerikában szintén ajándékozás van, de régebben szülinapok, névnapok jókívánságainak a pótlására tartották ezt a napot. Vagy rosszaknak. 
 
Dél-Korea és Japán
– itt három hónapig tart ez az ünnepnek nevezendő valami. Február 14 – én a lányok megajándékozzák kiszemeltjüket (piros-nap). Március 14 – éig várnak, hogy mely fiú viszonozza azt (ez a Fehér nap), ha egyik sem, akkor április 14 – én tartanak egy fekete napot, amikor is, akiket nem ajándékoztak meg, azok fekete tésztát esznek. Érdekes ugye? Ezen kívül, akik összejönnek, azoknak további ajándékozásra kell felkészülniük, hiszen az ázsiai országokban minden hónap 14 – éjén van valami apróság. 
 
Január 14: Egymásnak adnak naplókat, ez akár mehet barátnak, szeretteinknek, párunknak
Május 14: Rózsa napja
Június 14: Csók napja
Július 14: Ezüst napja (ékszerekre gondolunk)
Augusztus 14: Zöld nap (szabadban töltik az idejüket és sojut isznak)
Szeptember 14: Fotó és zene napja
Október 14: Borozás napja
November 14: Filmezés napja
December 14: Ölelés napja
 

Francia szokás: A nők bármit megtehetnek, amit akarnak. Szabadok. Akár van párod, akár nincs, szabad vagy. A férfiaknak pedig a kis kilengést meg kellett bocsájtaniuk.

Olaszországnál az a helyzet, amit itt is nagyon sokan megcsinálnak. Lakatot tesznek egy hídra, amin a monogramjuk szerepel, vagy fényképük, bármi. Azután pedig a kulcsot a tóba dobva kívánnak valamit.

A finneknél ez a szeretet ünnepe leginkább. A barátainkat, szeretteinknek ajándékozgatunk. Apró ajándékra kell gondolni, amivel kifejezzük a másiknak, hogy fontos számunkra.

A brazilok ilyenkor fesztiváloznak inkább és a szerelmesek napját június 12 – én ünneplik.

 
Németországban nem nagyon ünneplik, a boltok sem díszleteznek rengeteg szívben, hanem csak pár ajándékkal kedveskednek, azoknak, akik mégis megünnepelnék a Valentin napot. Így kéne nálunk is. Úgy tudom, hogy régebben bállal ünnepelték ezt az egész hajcihót.
 
Na, ki hova szeretne költözni? Melyik ünnepet választaná? Egyébként én nagyon szeretem a Japánok, Dél Koreaiak szokásait. 
 
+ érdekesség:
– Paris Hilton új albumot fog kiadni február 14 – én
– a Fitfh Harmony újabb tagja kezdett szólózni, ő pedig Normani (Kordei), aki a hírek Khaliddal fog a holnapi nap folyamán közös dalt kiadni
 
Ha tudtok még valami hagyományt erre az alkalomra, ne habozzatok megosztani velem!
 
Puszi,
Ninaa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük