Blogtipp | Sorozatok, amik inspirálnak

Szerintem nyílt titok, hogy az utóbbi két évben ráfüggtem a sorozatokra. Nem mondhatom azt, hogy megszállott vagyok, mert azért annyira nem, de rám is igaz az a kép, amit szerintem már mindannyian láttatok, hogy “na még egy rész” és aztán egy évadot végig néztem.

Egy sorozat természetesen nem csak azért jó, mert önmagában igazi élvezetet nyújt a hideg, meleg, uncsi és magányos estékre, hanem azért is, mert némelyik egy blogger számára igazi ötletgyártó.

Szerintem nekem az egész bloggerkedés ötlete a Sex and The City nézése során vált komollyá, hiszen Carrie Bradshaw (akinek a nevét egyébként még mindig nem tudom leírni) annyira profin végzi munkáját, újságírónőként, hogy egyszerűen nem lehet azt mondani ilyenkor egy “írópalántának”, hogy áhh, te ne fogj bele, nem fog menni. Igenis az az érzés fog el mindenkit, akiben egy kicsit is él a tűz, hogy menni fog, írok, mert a szenvedélyem és azért is, mert imádom. Ha valakinek pedig a blogja mindenes vagy akár személyes, de még a divatbloggerekre is mondható, ez a sorozat egy igazi ihletbomba.

Aztán itt van ez a számomra már többszörösen is újranézett, de még mindig ugyan annyira szeretem sorozat és szerintem sosem fogom megunni, ez nem más, mint a Született feleségek. Nem azt mondom, hogy minden részben találhatunk olyat, amiről lehet írni, de.. végülis a monológok az elején és a végén, az idézeteket kinyerése, a családok fejlődése, vagy épp viszálya, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak meg, számomra ez a sorozat tényleg annyi mindent ad, örömöt, bánatot, tanít és természetesen van olyan is, amikor megdob pár ötlettel a bloggal kapcsolatban. Szóval igen, szerintem ez is tökéletes forrása az írásnak.

Nem utolsó sorban megemlíteném az Awkward című sorozatot is, kizárólag az elején. Ahogy kezd átmenni egy ribanccá a sorozatban a csajszi, úgy kezdem megutálni én is. Viszont témaötleteket adhat még így is. A 3. évad közepénél abbahagytam, kicsit pihenőre tettem, de már szerintem fél éve nem nyúltam hozzá. Azért is hoztam fel utoljára ezt a sorozatot.

Azt hiszem nekem ezek adtak ihletet, löketet, hogy írjak és hozzak bejegyzéseket. Ha esetleg tudtok nekem ajánlani ezekhez hasonló sorozatot, nagyon boldog lennék. Írjatok nekem sok kommentet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük