BLOGGING | Miért kezdtem el blogolni?

Ma egy kis mesélős poszttal jöttem. Szeretném elárulni nektek, hogy miért döntöttem úgy, hogy blogolni fogok. Voltak – e nehézségek? Milyen volt, amikor minden elkezdődött? Volt – e olyan gondolatom, hogy feladom? Szünetek, pihenések, ötlethiány? Ki fog derülni, de mindezek előtt olvassátok el az előtörténetet is.
Szóval: Valamikor 2008 – ban alakíthattam meg a legelső blogom, akkor még igazán idióta címen virítottam (szó szerint kell érteni: theidiot.gportal.hu) – hiába a név, itt éltem ki a tinédzserkorom és az általa kapott stresszes, boldog vagy boldogtalan pillanatokat. Voltak jó és rossz gondolataim, de talán a legtöbbször pozitív próbáltam lenni.. és egyszerűen imádtam. Az volt az az énem, amit nagyon szerettem. Boldog voltam (amennyire lehetett) és élettel teli. Mára a pozitív gondolkozás olyan szinten eltűnt, hogy az hihetetlen. Pedig próbálom visszaszerezni, mert hiányzik.
Egyébként szerintem már ott is szerettem ajánlókat írni, filmekről és egyéb dolgokról. Emlékszem, abban az időben hatalmas reggae stílusban szenvedtem, szóval már akkor egy békekedvelő egyén voltam. Ezért, vagy nem ezért, de rengeteg támadóm volt, sőt, volt hogy megcsinálták az oldalam másolatát (amin meglehetősen kibuktam) és kigúnyoltak. Viszont próbáltam nem figyelembe venni az ilyen emberféleségeket. Éltem az életem, írtam a kis bejegyzéseimet a mindennapjaimról, vagy amiről épp kedvem volt és élveztem. Rengeteg nagyszerű emberrel ismerkedtem meg közben és van, ami már igazi barátsággá alakult. Szóval sok mindent köszönhetek a blogolásnak. Sajnos mostanában kisebb a közösség, mert mindenki próbál valahogy feltörni és nincs mindig erő arra, hogy másokhoz is benézzünk, írjunk pár kommentet, vagy bármi. Viszont a Blogger közösség nevű facebook csapattal próbáljuk ezt visszahozni. Egyébként ahhoz az időszakhoz képest rengeteget változtam, minden téren.

Sajnos nem tudtam megülni a fenekemen és hiába szerettem annyira a theidiot.gp címet, fel kellett nőnöm és meg kellett találnom ismét azt a helyet, ahol sokáig tudok majd írni. Folyamatosan költöztem (enn.gp, azvagyokaki.gp, positive.gp, astray-brid.gp és még kitudja miken éltem ki az írás utáni vágyaimat), akadtak rövid szünetek is, amik ihlethiány miatt jöttek létre. Aztán, körülbelül 5 évre a theidiot.gp – re, végre megtaláltam. A fromninaa ténylegesen a szívemhez nőtt és mára már kifogyhatatlan ötlettárral rendelkezem. 

Egyébként.. már a kezdetektől fogva tudtam, hogy ez egy örökké tartó szerelem lesz. És láss csodás, lassan tíz éve itt vagyok és még mindig blogolok. Ugyanúgy szeretem, mint anno’ .

 

Szóval térjünk is rá a lényegre. Mindenki hobbiként kezdi az írást szerintem. Csinálja azt, amit szeret és én is ezt tettem. Viszont mostanában azt vettem észre, hogy egyre komolyabban veszem a blogolással való foglalkozást. Már nem a mindennapjaimat szeretném megosztani, hanem a véleményeimet és szeretnék ebből egyszer, valamikor megélni, vagy legalább egy kis plusz keresetet keresni. Szóval rájöttem, hogy szeretnék főállású bloggerként tevékenykedni. Azt tudom, hogy nem vagyok valami profi és még rengeteget kell fejlődnöm és elfogadnom azt, hogy olvassák a blogom. Sajnos néha még mindig félek attól, hogy kigúnyolják, vagy jönnek majd a rosszmájú emberek és belém rúgnak. Ki kell zárnom őket, hiszen imádom veletek megosztani a véleményeimet. Szeretem a blogban rejlő kihívásokat, azt, hogy megmutathatom ki vagyok. Az is nagyon jól esik, ha látom az újabb kommenteket, azt, hogy megismerhetek több bloggert, akikkel egy és ugyan az a szenvedélyünk. Anno’ tényleg csak azért kezdtem el blogolni, hogy magamnak írjak és megmaradjanak az emlékek (amit ma már teljesen kitöröltem), most pedig rájöttem, hogy azt szeretném ha olvasnák, hogy mit írok és elérjem vele az álmaimat. Amihez még sokat kell tanulnom és fejlődnöm.
Két nagy álmom van, a bloggerkedés és a webdesignerkedés. Úgy érzem, mindkét úton szépen haladok előre, de most már fel kell fednem mindenki előtt ezt az énem és úgy folytatni az utam.
Ti miért kezdtetek el blogolni? Mit szerettek benne és mi az amiért csináljátok?

4 hozzászólás “BLOGGING | Miért kezdtem el blogolni?” bejegyzéshez

  1. Sajnálom, hogy eltűnt a pozitivitásod. 🙁 Remélem, idővel azért vissza fog térni. 🙂 múgy nagyon szép kinézeteket csinálsz, és blogolásban is jó vagy, úgyhogy kivánok minden jót az álmaidhoz :3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük