ANIMEAJÁNLÓ | AMNESIA

Sziasztok! Mára egy animeajánlóval érkeztem. Egy 2013 – as remekműről lenne szó, aminek a címe: Amnesia. Összesen 12 résszel rendelkezik és elég furcsa az egész. Többek között misztikus, shoujo (fiatal lányoknak szóló) animéről van szó bishounen (szépfiús) karakterekkel. Természetesen nem csak férfiakat láthatunk benne, hanem van egy hármas lányfogatunk is.

anime, gif, and love kép

 

Az egész anime kusza, már az elején belecsöppenünk a főszereplő lány különös életébe. Gondolom a címből már kiderült, hogy egy amnéziás történettel állunk szemben, és az első részben megismerhetjük Oriont, aki egy szellem és csak Heroine (a főszereplő lány) láthatja. Ezután jön két fiú (Shin és Toma), akik elvileg Heroine gyerekkori barátai. Majd egy másik részben egy újabb helyzetben látjuk őket. Heroine és Shin gyerekkori barátok, de összejöttek és három hónapja járnak. Toma pedig ugyanolyan jó barát, mint az előző emlékekben. Orionnak pedig nyoma sincs. Mine-chan és Sawa-chan pedig az amnéziásunk kollégái, vagy csak barátai. Szóval őket is láthatjuk különböző szerepekben, ahogy Waka-samat (a főnököt) is, de nála más – más hangulatú szerepeket osztottak. Egyszer túl kedves, aztán túl mogorva. Egyébként az anime egész végig augusztus 1-re ugrik vissza, de sosem hagyja el ezt a hónapot. Haladunk szépen előre a történettel, aztán egy pillanat alatt Heroine – nek balesete lesz és visszatérünk augusztus elsejére. Aztán ismét egy másik helyzettel folytatódik, de a lánynak az előző emlékei már a fejében maradnak. Az egész anime alatt annyit kérdeztem magamtól… Mi az ördög van most itt?

A grafikája: Egyszerűen lenyűgöző. Egy 2013 – as animéhez képest igazán jó és a szemek, ahogy azokat megrajzolták, beleszerelmesedtem. Ikkinek volt a legjobban kidolgozot és egyben a legszebb szeme. Azt sajnáltam, hogy nem nagyon kaptak új ruhákat, szerettem volna látni a karaktereket más és más öltözékben is.

Hogy kiknek ajánlanám? Minden anime kedvelőnek, aki szereti a "WTF" részeket, mert ennek szinte minden epizódja ilyen. Egyszer itt találod magad, aztán jön egy másik jelenet és ott megint egy másik helyzetben találod magad (mármint a főszereplő lányt). Egyébként az anime egy játékon alapszik.

Szerintem egy tízes skálán körülbelül 7 pontot érhet. Ha neked is felkeltette az érdeklődésed, akkor ne habozz, nézd meg online!

A véleményem pedig a bővebben után olvashatjátok…


Mint említettem a grafikája valami eszméletlenül gyönyörűségesre sikerült. A szemeket nem tudom, hogy hogy csinálták meg ennyire egyedire, de hogy sehol máshol nem láttam ilyen színes és szépséges kidolgozású szempárokat.. az biztos. Hoztam is nektek háromféle gif – et.

anime, gif, and Hot kép
(Ikki-sama)
 
pastel, anime boy, and shin kép little, amnesia, and anime kép
(Shin, Toma és Orion)

Na de a történetről egy picit, hogy én hogy éltem meg. Az első részben értettem, hogy emlékezet vesztése lett a lánynak, majd kicsit vissza – vissza kapott belőlük. Aztán jött egy baleset és máris nem volt annyira érthető. Egy másik "világban" találtuk magunkat, ahol a szereplők ugyan azok voltak, de az életük kicsit megváltozott. Ráadásul minden dimenzióban a barátai közül az egyik a fiúja volt, de mindig más. Először Shinnel láthatjuk, majd Ikkuval aztán jött Toma és később Ukyo. Elég eszeveszettnek tűnik, de tulajdonképpen nagyon élveztem. Tetszettek a különböző világok, az ahogy megismerkedhetünk a fiúk életével, ahogy Heroine próbálja kitalálni, hogy most ő éppen melyik fiúval van, milyen szerepet kell mutatni magából stb. Az utolsó három részben pedig Ukyo mindenre fényt fog deríteni, ami még élvezetesebbé teszi az egész történetet. Érdemes végig nézni az animét, hiszen csak így jöhetünk rá, hogy miért is él különböző világokban Heroine. Ha valaki látta már az animét, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy ő mit élt meg közben, hogy mennyire tetszett neki, vagy épp mennyire nem.. Bevallom őszintén én 2 nap alatt ledaráltam, de már a vége felé kicsit untam. Ettől független elég emlékezetes fog maradni a számomra.

 

anime, fall, and gif kép
 
Képek forrása: weheartit.com

 

2 hozzászólás “ANIMEAJÁNLÓ | AMNESIA” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük