from Ninaa
with love
Welcome to my site! I'm Ninaa an amateur webdesigner, blogger and woman. This page was created because I wanted a corner for my creative self. What can be found here? Headers, layouts, codes and much more. You can order from me a unique design. Thank you for being here. I hope you enjoy your stay. ♥

Sziasztok! Először próbálkozok meg valami hasonlóval. Mostanában egyre többször hallgatok kpop albumokat és amikor valaki visszatér, vagy épp az első debütáló album jelenik meg, azonnal rákapok az összes számra és magamban elemzem. Vagy ilyesmi, végül is sosem voltam jó az elemzésben, szóval nevezzük ezt is, ajánlónak.

Az első alanyom Taemin legújabb korongja lesz, ami szám szerint a második mini albuma, és a Want címet kapta. Az album február 11 – én jelent meg. A címadó dalon kívül még hat számot tartalmaz, köztük a „Truth” (Igazság) című balladát, melyet az *NSYNC – ből ismertté vált JC Chasez írt.

Zenelista:
1. Want
2. Artistic Groove
3. Shadow
4. Truth
5. Neveer forever
6. Monologue
7. Want – outro

Érdekességképp: a dal és az album megjelenése után a művész neve több órán keresztül trend lett a twitteren.

A címadó dalt hallgassátok meg de izibe:

Szokásához híven a fiatal tehetség egy ütős dalt rakott nekünk össze, még ütősebb és szinte másolhatatlan, másik szerint Michael Jackson – hoz hasonló koreográfiával. Taemin dala, a Want számomra az előző zenéjéhez hasonlít stílusában és mozdulataiban. Érzéki, ritmusos, szenvedélyes és lehet, hogy az előző sikeres dal folytatása? Igen, a Move – ról van szó. Nagyon energikus, Taemin hangja gyönyörű és szintén csak azt tudom írni, hogy érzéki. A táncban nincs párja az egyszer biztos. Nagyon hajlékony és egyben furcsa is. A kígyókkal való flörtölés valószínűleg a vágy, a szex szimbóluma lenne, hiszen a dalszöveg is ezekhez kapcsolható, még ha a videóklip néha elvinne más – más irányzatba (gondolok itt a nagyítóra, ami körbejárja az arcát, nem tudok rájönni, mi lehet). Bővebben viszont nem szeretnék belemenni az elemzésbe (és nem is tudok).
A további dalairól is pár szóban kifejteném a véleményem. Az Artistic Groove is hasonló a címadó dalhoz, érzéki és a szexualitás benne van, mind az alapban, mind Taemin hangjában. Ezt nagyon szeretem benne, hogy ennyire el tudja hitetni már csak a hangjával azt, hogy kíván valamit, vagy épp valakit. A Shadow még erőteljesebb lett a többinél. Tetszik a szövegkörnyezete is, “Olyan vagy, mint egy árnyék”. Nem hagy feledni, elfutni, mindig ott van a suttogás a fülemben. Nagyon találó, nem? Ezután pedig folyamatosan építi le a szerelmet, a vágyat és a lassú dalok kapnak teret. A Truth, a Never forever és a Monologue című balladák megmaradnak érzékinek, de inkább szomorúsággal van tele. Gyönyörű, mind a szövegkörnyezetük, mind pedig ahogy Taemin énekel, viszont nekem ezek a dalok tetszenek a legkevésbé. Lenyűgöző a fiú hangja, abban nincs kétség, de talán a pörgősebbek jobban állnak neki. Viszont ez már nagyon személyes vélemény, hiszen én oda vagyok a ritmusos dalokért.
Kíváncsi vagyok nektek mi a véleményetek az albumról és magáról a Want dalról, videóklipről. Leginkább kpop fanokhoz szól ez a poszt, de bárki véleményét szívesen olvasom.
Puszi,
Ninaa