AJÁNLÓ | Zenék júniusból

Minden hónapban elhozom az előző havi kedvenceimet, legyen az sorozat, film, megjelenés, zene vagy blogger. Ez most sem lesz másképp, de most a zenékkel szeretnék kezdeni. Ebben a bejegyzésben vegyesen fogtok találkozni műfajokkal és természetesen származással is. Na de nem szeretném sok rizsával elhúzni a bekezdést, jöjjenek a júniusi kedvencek.

Az első egy magyar, vagyis inkább román rapper lesz, MISSH. Igen, tudom, nem érdekel. Én szeretem. Az autotunenal, a szövegeivel, a nagyképűségével.. tényleg úgy mindenével együtt. Bár szerintem egyáltalán nem nagyképű, de nem ismerem, így csak azt a jelzőt írtam oda, amit általában hallani lehet róla. Szeretem azt is, amikor trágár, amikor komolyabb, amikor szerelmes a dalaiban. Nem érdekel igazából maga az előadó, csak a zenéi. Most egy ideje eltűnőben volt, azonban ismét visszatért, és ennek én nagyon örülök. Hallgassátok meg (ha van az olvasóim között olyan, aki szereti) a 12 ellenség című dalát.

Egy ismertebb és szerethetőbb előadóval jövök: Ariana Grande és Nicki Minaj közreműködésével. A “the light is coming” laza lett, chilles, kissé őrült, na meg Nickis, azaz dögös és Arianás, azaz bájos. A két sztárocska kiadhatna egy közös albumot, már annyi daluk van, amit együtt adnak elő. Bár Nicki mostanában csak a közreműködéseiből élt és nemrég ugye megjelent a Bed című daluk is, ami… egyedi lett a maguk módján, de a jelzők, amiket fentebb írtam, arra is érvényesek. Plusz az igazi nyári slágernek bizonyul, szerintem. Na mindegy, mit szóltok a júniusban megjelent TLIC – hoz?

Tudjátok, egy ilyen listáról sosem maradhat ki egy koreai zene. Most pedig a MOMOLAND – tól hoztam el nektek a BAAM című zenéjüket. A Bboom Bboom dalukhoz nagyon hasonlít, szintén nagyon játékos, vicces, pörgős és táncos lett. A lányok tudják, hogy ezzel értek el nagy sikert, így hasonlóval fognak próbálkozni. Durván két hét alatt több, mint 30 millió megtekintést sikerült összehozniuk és azt hiszem ez lesz még több is, de mégsem lett olyan híres, mint elődje. De mégis.. én beleszerettem.

Következzen ismét egy magyar előadó Miss Mood személyében. Már régóta nem adott ki a hölgy saját dalt, azonban nem is baj, mert a Szív végre igazi áttörés lehet a számára. Szerintem nagyon jó a hangja és a klipje is. Hallgassátok meg és szeressetek Ti is bele.

Beyoncé és Jay Z (azaz The Carters) közös lemeze hirtelen robbant be a köztudatba, de ez nem meglepő a sztárpártól, hiszen a háromgyermekes édesanya mindig ezt csinálja. Az egész album isteni lett, de ez várható volt tőlük. Az Apeshit videóklipje nagyon különleges lett, Beyoncé bizonyára tanult egy kicsit Jay Z és Nicki Minaj rap dalaiból, hiszen új arcát mutatja meg nekünk ebben a dalban. Dögös, visszafogott, őrült és egy új vonal. Egyszóval, ütős a visszatérés.

A következő dal júniusból ismét egy koreai zene, mégpedig a BLACKPINK lányoktól a DDU-DU DDU-DU. Ők az előző hónapban tértek vissza szünetükről és rögtön egy minialbummal jelentkeztek, hála YG papának. Bár ez lehetett volna középalbum is, hiszen a lányok már 2016 augusztusától adtak ki dalokat és mindegyiknek igazán nagy sikere lett világszerte. Viszont úgy tűnik a hosszabb albumra még várnunk kell. A DDU-DU DDU-DU azonban szerencsére hatalmas sikert aratott, hiszen lassan egy hónapja van kint a dal és hamarosan a 200 millió megtekintést éri el. Ki szereti még rajtam kívül ezt a zenét?

Megosztó személyiség következik: Bella Thorne. Az utóbbi időben nagyon nem kedvelik a színész –  énekesnőt, de én mégis valamiért nem tudok rosszat mondani róla. Bár vannak olyan momentumai, amiket én sem kifejezetten szeretek, de szerintem csak próbálja megtalálni önmagát, ami nem a kis disney lány, hanem tényleges önmaga. Szeretem, hogy nem erőlteti az éneket, hanem csak.. szövegel. Ezért is tetszett meg ez a dala, bevallom a régebbieket nem is kedveltem, bár a Midnight Sun (Éjjeli napfény) című filmben nem nyújtott rossz teljesítményt, de szerintem ez jobban áll neki. Na mindegy, hallgassátok, szeressétek.

Aztán itt van egy feltörekvő hölgyemény, Bebe Rexha. Nemrég jelent meg első albuma az Expectations és vele együtt különleges képvilágú dalszöveges dalai. Nem tudnék egyet kiemelni, hogy melyik a kedvencem, de az I’m a mess jelent meg júniusban, legelőször, így azt osztanám meg veletek, de hallgassatok bele a többi zenéjébe is, mert nagyon egyedi Bebe.

Következzen ismét egy koreai előadó, Tiffany, a Girls Generation egykori tagja (javítsatok ki ha tévednék és még mindig tag lenne a csapatban). Az Over my skin című dala merőben más, mint a GG – től hallhattunk, vagyis szerintem teljesen egy másik világ.. és én jobban is szeretem ezt. Az pedig, hogy angolul jelent meg talán még nagyobb sikert tud hozni a számára. Igazi kis fülbemászó dal lett. Nem?

Igazi nyári dallal jelentkezett a Little Mix és a Cheat Codes. A lánycsapat sosem okoz csalódást és ez az Only You esetében sem változott. Kissé lassúcska, de ettől függetlenül szerintem sokszor fogjuk hallani a nyár folyamán. Kíváncsi vagyok ehhez a későbbiekben milyen videóklip fog társulni, hiszen ismét egy lyric (dalszöveges) videó van jelen, mint az előző két énekesnőnél.

Ismét elérkeztünk egy magyar előadóhoz, azaz előadókhoz, akik ugyan angol dalt hoztak számunkra. Ez a zene Jacey Dawn (Tóth Bettina) és Kállay Saunders András közöse lett, a Throne. Mindig elírom a címet és Thorne lesz belőle, de nem, most sikerült helyesen leírnom. Tudom, sokan nem kedvelitek a fiatal és feltörekvő rapper leányzót, de hallgassátok meg ezt a dalt, mert a végén még énekel is. Nekem nagyon bejövős.

Utolsó előtti eladóinkhoz érkeztünk, ők szintén magyarok és rapperek. ESSEMM x Giajjenno ritkán csinál közös dalt, de nagyon örültem a “Magam miatt” című zenének, amikor megjelent. Tudniillik Essemm az egyik kedvencem, Giajj pedig önmagában szerintem nagyon tud. Ez a muzsika pedig így, ebben a formában, ütött. Köszönöm.

Utolsóként pedig egy könnyed dalt hoztam. Egy fiatal koreai lánycsapattal karöltve, akik a GIRLKIND nevet viselik. Egy nagyon egyszerű és a tőlük megszokott táncos videóklippel leptek meg minket. Akár lehetne írni a nyár legfiatalabb nyári dalának is. Vagyis értitek.. na. A lányok nagyon tehetségesek, mind énekben, mind táncban, bár a dal szövege nem kapott nagy figyelmet, de ettől függetlenül szerintem kellemes hangzásvilágú lett.

Na, most hogy elhoztam nektek a kedvenceimet júniusból, kíváncsi vagyok, hogy Ti kiket találtatok meg a múlt hónapból. Az én választottjaim közt találtatok érdekes dalokat?

Puszi,
Ninaa 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük