AJÁNLÓ | Május sorozata

Elérkeztünk a májusi hónap sorozatához, mely számomra egy fantasy dráma lett. Egy 2018 – as remekmű, amit a Freeform csatorna közvetített külföldön, hazánkban pedig az HBO GO. Sosem gondoltam volna, hogy a Freeform egy ilyenbe kezd majd bele és jól is sikerül neki. Nem voltak nagy elvárásaim, de az első rész után tudtam, hogy ezt gyorsan le fogom darálni. 
Tehát a májusi hónap legjobb sorozata “címet” a Siren kapta meg.

A sorozatról röviden: Egy Bristol Cove nevű városban járunk, ahol régi hiedelem, vagy mondhatjuk legendának is az, hogy a település a sellők otthona volt. Az első részben kiderül, hogy ez a legenda igaznak tűnik, ugyanis a halászok kifognak egy titokzatos lényt (Donna), amit a katonaság elkoboz tőlük és kísérletezni kezdenek rajta, de ennek a lény van egy testvére (Ryn), aki útnak indul megkeresni az elrabolt teremtményt. Út közben találkozik a tengerbiológus kutatókkal (Ben és Maddie), akik segítenek majd neki. Vajon sikerül megtalálniuk elveszett testvérét?

Nekem igazából nagyon tetszett a sorozat. Ismeretlen színészekkel van teli, vagyis én nem nagyon emlékeztem arra, hogy bármelyikőjüket láthattam volna másik sorozatban. Történet szempontjából igazán élethű volt, hiszen a szirének és az emberek biztosan nem lennének jóban egymással, főleg azután, hogy az egyik társukat elrabolják. Ryn hatalmas fejlődésen ment keresztül a részek során. Minden egyes epizódban megtudhattunk róla és családjáról, fajáról valami újat, ahogy ő is tanult valamit az emberekről, így egyre emberibbé vált. Tetszett ahogy a kapcsolatokat ábrázolták és a szirén éneke is hatásos volt. Amitől féltem az az volt, hogy túlságosan elment drámába és a fantasy rész kevesebb volt benne, mint amire számítottam. Lehetett volna több küzdelem, több szirén, vagy legalább több átalakulás. Bár megismerhettük a történetüket, de szeretném ha a második évadban, ami 2019 februárjára várható, többet lennének a vízben vagy legalább több szirénes jelenetet láthatnánk. Ennek ellenére szerintem igazán izgalmas volt, voltak némi pangások, de azért rengeteg izgalmas jelenetet láthattunk a mindössze 10 epizód alatt.

Ha egy kicsit elnyerte a tetszésed a története és az én mini véleményem, akkor mindenképpen nézd meg az első részt:

Számomra ez a sorozat: 10/8
iMDB szerint: 10/7,2

Tovább szeretnéd nézni? Akkor itt egy link, amin megteheted!

Ti láttátok már? Ha igen, mindenképp számoljatok be nekem róla, hogy mennyire tetszett, vagy épp nem tetszett. A másik kérdésem pedig: melyik hozzá hasonló sorozatot érdemes elkezdenem?

Puszi,
Ninaa 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük