2018. 07. 23.     ninaa     ajánló, sorozat    4 comments
A múlt hónap kedvencének egy számomra nagyon kedves ördögi sorozatot választottam, akit biztosan már sokan szerettek. Úgy volt, hogy a 3. évaddal véget ér Lucifer Morningstar története, hiszen a Fox kaszálta, de a Netflix volt olyan kedves és a rajongók kitartó üldözésének hála, berendelt egy következő évadot a sorozathoz. Na de lássuk is, miért szeretem ennyire a 2015 – ben startolt Lucifer című sorozatot.
 
(Gifért köszönet: weheartit.com)

Először is szögezzük le, hogy Tom Ellis egy isten.. akarom mondani egy ördögien dögös pasas, amit a sorozatban ki is használnak. Nagyon ügyesen előtérbe helyezik az első és még talán a második évadban a sármosságát, a perverzségét és ez baromira tetszett. A harmadik évadban már túlságosan elvitték szerelmi szálba, ami sajnos nekem egyáltalán nem tetszett. Eleve nem olyan sorozatra vágytam, amiben az ördög beleszeret egy halandóba, de sajnos az utóbbi évadban egyre jobban kezdett ebbe az irányba átmenni a sorozat. Na mindegy, reméljük a Netflix teszi majd a dolgát és gatyába rázza. Egyébként a mellékszereplők is nagyon jók egytől – egyig. Szeretem a terapeutát, Luci démonját, tesóját angyalként, vagy épp nem angyalként. Chloe nem tartozik teljesen a kedvenceim közé, de alapjában véve semmi gondom vele. Chloe exe, Dan, azaz fafej nyomozó magyar fordításban, mindig megnevetett. Vagyis Luci teszi nevetségessé, de na.. ^^. Ella pedig egyértelműen a kedvenc, bár csak a második évadtól láthatjuk őt. Tényleg, talán Lucifer mellett ő az, aki miatt a sorozat még élvezhetőbb. Bolondos, mindig mosolyog, jók a szövegei, a háttértörténete és természetesen a színésznő is. Na de nézzünk egy előzetest a sorozathoz, így, hogy egy kicsit elnyálaskodtam az elejét:
 
 
Már az előzetesbe láthatjuk, hogy Lucifer igazi poénbomba és emellett magabiztos, sőt, már már nagyképű. Egy kedves leányzó halála vezeti Chloe útjába, aki nyomozó és mivel Lucifer ráakaszkodik, magához fogadja, mint tanácsadó. Innen kezdődik a közös nyomozás, a szórakozás, ahogy főhősünk mondaná. Természetesen több van itt, mint szimpla szórakozás, hiszen tele van misztikus jelenettel, ha a folyamatos isten megszólítást, az angyalokat, az ördögöt, démont és egyéb apróságot figyelembe vesszük, ez az a sorozat, amire igazából vágytam. Remélem a Netflixnél tovább fogja húzni, hozza ki Luciferből a legtöbbet és még annál is többet.

Kedvenc karakter: Lucifer & Ella
Hogy mi az, amit nem szerettem benne? A szerelmi szálat. Én nem annak a sorozatnak akartam ismerni, ahol a főszereplők egymásba habarodnak. Sosem drukkoltam Deckerstarnak. Szóval ne is jöjjenek össze.
Kedvenc jelent: minden, ahol Lucifer igazi énje kerül előtérbe.
Utált karakter:

IMDb szerint: 8,2
Ninaa szerint: 9

 

 
Tovább szeretnéd nézni? Akkor itt egy link, amin megteheted!

Ti láttátok már? Ha igen, mindenképp számoljatok be nekem róla, hogy mennyire tetszett, vagy épp nem tetszett. A másik kérdésem pedig: melyik hozzá hasonló sorozatot érdemes elkezdenem?

 

Puszi,
Ninaa