AJÁNLÓ | InuYasha, az anime

Sziasztok! Eddig csak egyetlen – egy animéről hoztam nektek el a véleményem, amit nagyon sajnálok. Így gondoltam mára egy újabbal érkeznék, ami nem más lesz, mint az InuYasha, ami az egyik kedvencem a sok közül.

 

Egyébként én már nagyon régóta rajongója vagyok ennek az animevilágnak. Kiskorom (értsd 10 évesen, bár akkor még csak mesének hívtam) óta szeretem az animéket, legelső amit láttam, az vagy a Pokémon volt, vagy a Dragon Ball. Aztán jöttek sorba: Sailor Moon, Inuyasha, Kaleido Star, Death Note, Bleach, Naruto…. és még sorolhatnám, mert rengeteg van belőlük. Sajnos ezek közül csak kettő van befejezve magyar szinkronnal (Kaleido Star és a Death Note), ezért nem is néztem őket végig. Most viszont rávettem magam, hogy az InuYashát újra elkezdjem és feliratosan is fogom majd folytatni. Ennek is már kijött egy újabb évada, ami záró évadként van jelen. Ez a The Final Act. Ezt is meg fogom nézni. Talán tavaly már belenéztem és láttam, hogy a kidolgozása valami eszméletlen. Gyönyörű! Gratulálok a készítőknek.

Na de az Inuyasháról ejtsünk szót egy kicsit bővebben:

Az InuYasha egy japán manga – és animesorozat, amelynek szerzője Takahasi Rumiko. A sorozat a címét a főszereplőjéről, InuYasháról kapta. Maga a név, „InuYasha” jelentése „kutyadémon” vagy „kutyaszellem”. Az anime összesen 167 részes + a The Final Act, ami 26 rész. Emellett még 4 film is készült belőle:

Az időt felülmúló szerelemKastély a tükör mögött part1 part2A világhódítás kardjaiA vörösen lángoló Haurai sziget

Ha rákattintotok a linkelt címekre, megnézhetitek a filmeket, csodák csodájára ezek mind magyar szinkronosak!

A történet Tokióban kezdődik. Egy középiskolás lány: Higurashi Kagome elszökött macskáját keresi, miközben betéved a családja tulajdonában lévő shinto szentélybe (az ezeréves kút..), ám mivel Kagome egy reinkarnáció (egy papnő leszármazottja, aki a szent ékkövet – ami minden szellem vágya – magával vitte a halálba, de Kagoméban újjá született) egy gonosz szellem az ékkövet érzékelve lehúzza őt a kútba, ami miatt a középkori japánban találja magát. Ekkor látja meg InuYashát egy fához szögezve és a későbbiekben a nyilat, ami miatt a kutyadémon 50 évet aludt, kihúzza belőle és kiszabadítotja őt. Kagome elég ügyetlen lány a sorozat elején, így amikor a szent ékkövet ellopják tőle, megpróbálja visszaszerezni, de egy szerencsétlenségnek köszönhetően ezer szilánkra töri. Ekkor kezdődik az ő és InuYasha kaladja. Útnak indulnak megkeresni az összes szilánkdarabot és közben új barátokra is szert tesznek.
Szerintem nagyon különleges hatást kelt a sztori és még azóta sem találkoztam még egy ilyen, ehhez hasonló történettel. Pedig azért már jó pár év eltelt. Bár lehet, csak én maradtam le valamiről. Különleges, egyedi, love story, vicces és a "Fekszik" szó nálam mindent visz!

Igazából világéletemben ez volt a kedvenc animém, bár nem áll messze a Death Note sem ettől a címtől. Azonban az Inuyasha volt az első olyan, amit mindig nagyon – nagyon vártam – fungirlgörcs. Azóta is így vagyok vele, bár az első 60 részt szerintem 60x láttam már, de ez sem tántorít el attól, hogy újra nézzem. Imádom! Kár, hogy az RTL nem adta le végig.. hiszen elvileg meg van nekik. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki örült volna annak, ha végig szinkronosan nézheti ezt a nagyszerű animét.

Ti szoktatok nézni animéket? Ha igen, melyik a kedvencetek? Mi a véleményetek az InuYasháról?

Puszi,
Ninaa 

2 hozzászólás “AJÁNLÓ | InuYasha, az anime” bejegyzéshez

  1. Nálam is a kedvencek közt van mai napig. ^_^ Ez az anime volt az, amiért 13 évesen Szombat és Vasárnap reggel képes voltam a legfáradtabb formában is kipattanni az ágyból. XD Asszem akkor még az RTL adta talán a Kölyökklub és kb. ennek az animének köszönhetően kezdtem a neten is utánanézni Japánnak meg azonnal akartam egy saját InuYasha fan oldalt. Mai napig imádom az InuYashát, már megszámlálni nem tudom hányszor néztem újra és ennek ellenére ugyanazt az élményt nyújtja, mint régen.

  2. Igeeen, anno' az rtl adta, majd az A+ meg az Animax és sosem adták végig 🙁 Én is nagyon szeretem, mint írtam és újra és újra tudnám nézni. A filmekkel még le vagyok maradva, de azok is be lesznek pótolva ^^"

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük